tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Engelliler ve Spor (http://www.tualimforum.com/engelliler-ve-spor/)
-   -   Denizlili Engelli Yüzücü Bir İlki Gerçekleştirdi (http://www.tualimforum.com/engelliler-ve-spor/71783-denizlili-engelli-yuzucu-bir-ilki-gerceklestirdi.html)

Başak 19.07.11 18:50

Denizlili Engelli Yüzücü Bir İlki Gerçekleştirdi
 
DENİZLİLİ ENGELLİ YÜZÜCÜ BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ


Yüzmede 23. Boğaziçi Kıtalararası Yarışlarına katılan Denizlili Caner Ekin, Asya'dan Avrupa'ya yüzerek geçen ilk zihinsel engelli yüzücü oldu.


Aydın, Denizli ve Muğla'nın elektrik dağıtımını gerçekleştiren Aydem Elektrik Dağıtım A. Ş'den yapılan yazılı açıklamada, Aydem'insponsorluğunda hazırlandığı Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'na katılan Caner Ekin'in, 1 saat 35 dakikada Asya'dan Avrupa'ya yüzerek geçen ilk zihinsel engelli yüzücü olduğu belirtildi.
Ankara Mogan Gölü'nü baştan başa yüzen, çok sayıda Türkiye birincilikleri ile olimpiyat şampiyonluğu bulunan down sendromlu yüzücü Caner Ekin, bu yıl 23'üncüsü yapılan İstanbul Boğaziçi Yüzme Yarışları'na katılıp, Asya'dan Avrupa'ya geçen ilk sporcu olmak için tam 6, 5 km yüzdü.
İki kıta arasında düzenlenen dünyanın ilk ve tek yüzme organizasyonu olarak bilinen 23. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'na katılarak dünyada bir ilki gerçekleştiren sporcu Caner Ekin, 43 ülkeden 1050 sporcunun mücadele ettiği yüzme yarışında, 6, 5 kilometrelik parkuru tamamlayarak, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı önünde yarışmayı bitirdi.
Aydem Elektrik Dağıtım A. Ş'nin sağladığı destek ile kamp dönemini başarıyla tamamlayarak yarışmaya hazırlandıklarını söyleyen Caner Ekin'in antrenörü Osman Akdemir, "Caner, Asya'dan Avrupa'ya yüzerek geçen zihinsel engelli ilk sporcu olarak dünyada bir ilki gerçekleştirdi. Zihinsel engelliler yeterli imkanlar sağlanır ve desteklenirse neler başarabiliyor hep birlikte gördük. Bu başarımızda kamp dönemi boyunca maddi, manevi destekleriyle yanımızda olan yetkililere teşekkür ederiz" dedi. Eski bakanlardan Kürşad Tüzmen, Caner Ekin'i kürsüye çıkararak kendisine altın madalya verdiği bildirildi.




DENİZLİHABER / 19.07.2011 - 17:51


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:46 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2