tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Engellilerde Eğitim (http://www.tualimforum.com/engellilerde-egitim/)
-   -   Eğitimde Bir Başarı Da Milas'tan (http://www.tualimforum.com/engellilerde-egitim/18985-egitimde-bir-basari-da-milastan.html)

Tual 17.11.08 13:59

Eğitimde Bir Başarı Da Milas'tan
 
EĞİTİMDE BİR BAŞARI DA MİLAS'TAN


12.11.08 - Muğla'nın Milas Üçesi'ne bağlı Çınarlı Köyü'nde çiftçilikle geçimini sağlayan bir ailenin oğlu olan görme engelli Harun Inpınar (18) elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. İzmir Aşık Veysel Görme Engelliler ilköğretim Okulu'nu dereceyle bitiren İnpmar, girdiği Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda da 375 puan alarak Milas Menteşe Anadolu Lisesi'ni kazandı. Eğitimine devam eden İnpmar, engelli çocukları bulunan ailelere seslenerek, "Bir insanın belirli bir uzvunun olmaması diğer uzuvlarının da çalışmadığı anlamına gelmez. Engelliler topluma kazandırılmalı" dedi.

Milas Menteşe Anadolu Lisesi'ne beşinci sıradan kayıt yaptıran İnpınar, "Ailemle Çınarlı Köyü'nde oturuyorum. Okulla evimin arasındaki mesafe 13 kilometre. Her gün servisle gelip gidiyorum. Okula ilk başladığımda nasıl olur yapabilir miyim diye kaygılanıyordum. Öğretmenlerimin ve arkadaşlarımın desteğiyle bu kaygım ortadan kalktı. Menteşe Anadolu Lisesi'ne başladığımda ilk hedefim coğrafya öğretmeni olmaktı. Fakat okula başladıktan soma baktım ki okulumuzda İngilizce daha ağırlıklı işleniyor. Öğretmenlerim sayesinde şimdi İngilizceyi coğrafya dersinden daha çok seviyorum" dedi.

Milas Menteşe Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Aksu da, kurumlarında ilk kez görme engelli bir çocuk bulunduğunu belirterek, "Harun, kendisini her yönüyle geliştiren başarılı bir öğrenci. Okul yöneticileri, öğretmenler ve arkadaşları da daha başarılı olması için destek veriyor. Harun, yazılılara öğretmenlerin yardımı ile giriyor. Harun, soruları okuyan öğretmenlerine cevaplarım okulumuz tarafından almış olduğumuz bilgisayarla veriyor. Derslerini okul içerisinde bu bilgisayarla yapıyor" dedi.>DHA


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:47 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2