tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Engellilerde Eğitim (http://www.tualimforum.com/engellilerde-egitim/)
-   -   Diyarbakır'da Işitme Engellilere Eğitim (http://www.tualimforum.com/engellilerde-egitim/21198-diyarbakirda-isitme-engellilere-egitim.html)

Güllü 03.12.08 08:02

Diyarbakır'da Işitme Engellilere Eğitim
 
DİYARBAKIR'DA İŞİTME ENGELLİLERE EĞİTİM
26.11.08 - Bedensel Engelliler ve İşitme Engelliler Derneği ile Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Diyarbakır İl Müdürlüğünce işitme engellilere yönelik hazırlanan "Temel Bilgisayar" ve "Bilgisayarlı Muhasebe" eğitim projesi ile işsiz engellilere bilgisayar eğitimi veriliyor.

İşitme engellilerin talebi üzerine hazırlanan "Temel Bilgisayar ve Bilgisayarlı Muhasebe" eğitimi ile işsiz engellilerin vasıflı hale getirilerek istihdamını kolaylaştırmayı hedefliyor. Diyarbakır'da ilk kez gerçekleştirilen proje kapsamında işitme engellileri bir tercüman yardımı ile teknolojiyle buluşturuluyor.

Bedensel Engelliler Derneğindeki bilgisayar laboratuvarında gerçekleştirilen eğitimlerin iki aşamadan oluşuyor ve projeden yararlanacak kursiyerlerin İş-Kur İl Müdürlüğüne kayıtlı işsiz engelliler olması gerektiyor. Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Kadri Topdemir, "ilk temel program, temel "bilgisayar kullanımına yönelik. İş-Kur İl Müdürlüğüne kayıtlı ilkokul mezunu 10 işitme engelli 2 ay süresince toplam 160 saat eğitim alacak. Bilgisayar kullanmasını bilen, eğitim düzeyi yüksek işitme engellilerimize yönelik olarak da bilgisayarlı muhasebe kullanımı ile ilgili eğitim veriliyor. Lise mezunu 10 engelli 3 ay süresince toplam 180 saat bu kursta eğitim alacak. Ticaret Meslek Lisesinin desteği ile bu eğitim veriliyor" dedi.>ÇağdaşUlus


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:11 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2