tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Engellilerle ilgili Güncel Haberler (http://www.tualimforum.com/engellilerle-ilgili-guncel-haberler/)
-   -   Görme Engelli Öğretmen Çift Çevresine Işık Saçıyor (http://www.tualimforum.com/engellilerle-ilgili-guncel-haberler/115891-gorme-engelli-ogretmen-cift-cevresine-isik-saciyor.html)

Başak 02.12.12 20:54

Görme Engelli Öğretmen Çift Çevresine Işık Saçıyor
 
Görme Engelli Öğretmen Çift Çevresine Işık Saçıyor


Konya'da görme engelli öğretmen çift, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün kutlanacağı bugünlerde azimleri ve başarılarıyla sadece öğrencilerine değil, çevresindekilere de örnek oluyor.



AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ikisi de doğuştan görme engelli olan tarih öğretmeni Caner (33) ile edebiyat öğretmeni Aynur Gülen (33) çifti üniversite yıllarında tanıştı.



Birbirlerine gönül gözüyle aşık olan Caner ile Aynur Gülen, 10 yıl önce hayatlarını birleştirdi.



Mutlu evliliklerini 2,5 yaşındaki çocuklarıyla taçlandıran çift, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün kutlanacağı bugünlerde azimleri ve başarılarıyla herkese örnek oluyor.



-Öğrencileri, örnek alarak daha çok çalışıyor-



Sadece kendi karanlık dünyalarına değil, herkese ışık olmak istediklerini belirten Aynur Gülen, eşinin ve kendisinin öğrenciyken derslere hep dinleyerek çalıştıklarını söyledi.



Çok zorluk çekseler de öğretmen olmayı başardıklarını belirten Gülen, "Engelli çocuğa sahip olan aileler, çocuklarının durumundan utanmamalı. Çevrelerinde bizim gibi örnek teşkil eden çok sayıda kişi var" dedi.



Engelli çocuğu olan ailelerin genellikle, "Bu çocuk bir şey yapamaz. Sağlıklı insanlar başaramıyor, bu nasıl başaracak" gibi olumsuz düşüncelere sahip olduğuna dikkati çeken Gülen, şunları kaydetti:



"Öğrencilerimiz bizi örnek alarak daha çok ders çalışıyor. Çevremizdekiler, kendilerine örnek olduğumuzu söylüyor. Bizi bu tür söylemler çok mutlu ediyor. Hatta bizim görme engelli olmadığımızı bile düşünenler var. Biz hiçbir zaman kendimizi bir engelli gibi görmedik. Sağlıklı bir insan gibi bugüne kadar yaşantımızı sürdürdük. Hep pozitif düşündük ve davrandık. Belki de bu yüzden insanlar bizi örnek alıyor."



Caner Gülen ise eşiyle birbirlerine sürekli destek olduklarını, sevgileri sayesinde hayata daima pozitif baktıklarını dile getirdi.



02.12.2012 - AA


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:37 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2