tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Engellilerle ilgili Güncel Haberler (http://www.tualimforum.com/engellilerle-ilgili-guncel-haberler/)
-   -   Evde Bakımda Yeni Dönem - Evde Bakım Hizmetleri Değişiyor (http://www.tualimforum.com/engellilerle-ilgili-guncel-haberler/131693-evde-bakimda-yeni-donem-evde-bakim-hizmetleri-degisiyor.html)

Kartal 28.10.13 09:27

Evde Bakımda Yeni Dönem - Evde Bakım Hizmetleri Değişiyor
 
Evde Bakımda Yeni Dönem - Evde Bakım Hizmetleri Değişiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, engelli ve yaşlılara verilen evde bakım hizmetinde gelecek yıl yeni sistem hayata geçirilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koordinasyonunda, evde bakım hizmetlerinde yeni bir sistem hayata geçecek. Yenilenen evde bakım sistemiyle, kurum bakımının yerine engelli ve yaşlılara beslenme, kişisel bakım, becerilerin geliştirilmesi ve sosyal hayata uyuma ilişkin her türlü hizmetin evlerinde, ailelerinin yanında profesyonel ekiplerce verilmesi amaçlanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, çocuk hizmetlerinde olduğu gibi engelli ve yaşlıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbakımında da koğuş sistemi yerine aile odaklı ev sistemine geçilmesi için çalışılıyor.

Gelecek yıl hizmete girmesi planlanan yeni uygulama, ailelerin veya bakıma muhtaç kişilerin yakınlarının talebi üzerine devreye girecek.

Yeni sistemde, bireylerin yemek yeme, vücut bakımı, ev temizliği, çamaşır yıkama gibi günlük yaşam aktivitelerininhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgdesteklenmesinin yanı sıra yara bakımı ve ilaç takibi gibi sağlık hizmetleri, sosyal hayata katılımları için transfer, ev içi düzenlemesi gibi bütüncül bir hizmet sunulması planlanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bu konuda ki çalışmaları sürüyor.

Kaynak: Gazete5


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:55 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2