tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Engellilerle ilgili Güncel Haberler (http://www.tualimforum.com/engellilerle-ilgili-guncel-haberler/)
-   -   Sosyal Alanlar Engellileri Ne Kadar Sosyalleştiriyor? (http://www.tualimforum.com/engellilerle-ilgili-guncel-haberler/21195-sosyal-alanlar-engellileri-ne-kadar-sosyallestiriyor.html)

Güllü 03.12.08 07:59

Sosyal Alanlar Engellileri Ne Kadar Sosyalleştiriyor?
 
SOSYAL ALANLAR ENGELLİLERİ NE KADAR SOSYALLEŞTİRİYOR?


24.11.08 - CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, Kültür ve Turizm , Bakanı Ertuğrul Güray'ın yazılı olarak yanıtlamasını istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Önergesinde, Türkiye'de yaklaşık 8 milyon engellinin yaşadığını ve engellilerin toplumsal yaşama "tam ve eşit" katılabilmeleri için bir çok düzenleme yapıldığını kaydeden Yıldız, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun İnsan Haklan Evrensel Bildirisi'nin devamında yer alan Sakat Hakları Bildirisinin 5. maddesinde "Sakat kişilerin kendi kendilerine yeterli olmalarını sağlayan önlemler alınmalıdır" ibaresinin yer aldığını hatırlattı.

Günlük yaşantıda çoğu insanın farkına varmadığı merdivenlerin, parlak ve kaygan yüzeylerin, yüksek kaldırımlann engelli vatandaşlar için büyük sorun oluşturduğunu vurgu.ayan Yıldız, "Bu da insanların yaşam alanlarını son derece daraltmaktadır. Özellikle Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatrolan gibi engelli vatandaşlanmızın sosyalleşebileceği yerlerde bu gibi kolaylıklar göz ardı edilmiştir. Opera ve Tiyatro binalarının çoğunda tekerlikli sandalye kullanan engelliler için çok önemli olan rampalar, bunların sığabileceği bir asansör, oturma birimleri, kadın ve erkekler için ayrı ayrı düzenlenmiş tuvaletler bulunmamaktadır" dedi. >ANKA


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:20 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2