tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > ENGELLİLER DÜNYASI > Engellilerle ilgili Güncel Haberler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Engellilerle ilgili Güncel Haberler Engelliler hakkında haberler,sorunlarının paylaşımı alanı


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Engelli Öğrenciler Galoş Yaparak Okula Destek Oluyor
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1019

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.04.08, 07:26   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Engelli Öğrenciler Galoş Yaparak Okula Destek Oluyor

İzmir'in Tire ilçesinde bulunan Tire Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi, engelli öğrencilere galoş yaptırıp satarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Merkez Müdürü Osman Sönmez, "Buradaki bir medikal firmasının, malzemesini karşıladığı galoşlar, okula gelir getiriyor" dedi.

İzmir'in Tire ilçesinde bulunan Tire Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi, engelli öğrencilere galoş yaptırıp satarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Merkez Müdürü Osman Sönmez, "Buradaki bir medikal firmasının, malzemesini karşıladığı galoşlar, okula gelir getiriyor" dedi. Okulda zihinsel engelli 10 öğrenci galoş üretiyor. Ayda bin 600 galoş yapılıyor. Bugüne kadar elde edilen 145 YTL ile revirde kullanılmak üzere tansiyon ölçme cihazı alınıp iki de PVC kapı yaptırılarak taksitleri ödenmeye başlanmış.

Ev ortamı gibi döşenen, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarından Beyaz Bayrak da alan okulun çok eksiği olduğunu belirten Müdür Sönmez, birinci kısımda eğitim uygulama ağırlıklı 7-16 yaş grubu öğretilebilir zihinsel engelli çocukların, ikinci kısımda ise atölyelerin olduğu iş eğitim merkezi bulunduğunu kaydetti. Atölyeye iki galoş üretim makinesi kuran Tire Medikal firmasıyla 10 Kasım 2007 tarihinde yapılan anlaşmaya göre, galoş imalatının devam ettiğini belirten Sönmez, "Aylık 25 YTL'den şu ana kadar 145 YTL elde edildi. İmalat kısmında 16 yaş ve üzeri eğitilebilir ve öğretilebilir zihinsel engelli öğrencilerimiz var. Yarıyıl ve yaz tatillerinde eğitime devam ederek. atölyeleri yıl boyunca çalıştırıyoruz. Eğitim uygulama bölümünde bir sınıfta iki öğretmen için en çok sekiz öğrenci, atölyelerde ise iki öğretmen için en çok 10 öğrenciden bulunuyor" şeklinde konuştu.

Müdür Osman Sönmez, okulun fiziki şartlarını ev ortamına benzettiklerini kaydederek, aydınlatmanın TEDAŞ, duvar boyası, perde gibi ihtiyaçların esnaflar ve veliler, derslikler ve yer döşemelerinin Tire Belediyesi tarafından karşılandığını, Okul Aile Birliği'nin desteğiyle de diğer eksiklerin giderildiğini anlattı. Şu anda beden eğitimi salonu donatımı ve voleybol malzemesi gibi ihtiyaçları olduğunu belirten Sönmez, zihinsel engellilere günlük yaşamda kullanabilecekleri becerileri kazandırmayı amaçladıklarını söyledi, Sönmez, şunları kaydetti:"Öğrencilerimizin davranış gelişimini sağlama, sosyal aktivite becerileri sunma, yetişkin zihinsel engellilere iş eğitimi becerileri vererek meslek kazandırma hedeflerimiz arasında. Okulumuzun öğrenci kapasitesi 60 kişi. Ağır seviyede öğretilebilir zihinsel engelli 7-16 yaş grubu öğrencilere ilköğretim eğitimi, ağır ve orta seviyede öğretilebilir ve eğitilebilir 16 yaş ve üzeri öğrencilere ise mesleki eğitim becerileri kazandıran, gündüzlü karma bir eğitim kurumuyuz. Binamız eski Küçük Menderes İlköğretim Okulu'yken âtıl duruma düşmüş. Bir süre Tire Anadolu Öğretmen Lisesi olarak kullanılmış. Daha sonra Tire Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi olarak açılmış. Fiziki yapıda birtakım düzenlemeler yapıldıktan sonra 12 Şubat 2007'de eğitim öğretime başlamış." (Cihan Haber Ajansı)
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
destek, engelli, galos, ogrenciler, okula, oluyor, yaparak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Regaib kandili'ni Neler Yaparak Geçirmeliyiz? ASYA Mubarek Günler ve Geceler 1 07.04.16 17:12
Çocuğunuz Okula Gitmeye Hazır mı? Okyanus Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile 0 11.09.13 22:11
Engelli öğrenciler özel Okullar Sinavina Giremiyor Güllü Engellilerde Eğitim 0 18.04.09 19:17
Kadirli'de Engelli çocuklar Galoş üretiyor tualim Engellilerle ilgili Güncel Haberler 0 18.04.09 09:48
1. Sınıflar Okula 1 Eylülde Başlıyor.. Okyanus Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları 0 30.08.08 15:00


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:16 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2