tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Fotograflar Resimler Animasyonlar (http://www.tualimforum.com/fotograflar-resimler-animasyonlar/)
-   -   Görünmez Adam ve Görünür Sanatı-Liu Bolin (http://www.tualimforum.com/fotograflar-resimler-animasyonlar/35090-gorunmez-adam-ve-gorunur-sanati-liu-bolin.html)

Okyanus 26.07.09 16:48

Görünmez Adam ve Görünür Sanatı-Liu Bolin
 
Görünmez Adam

http://img30.imageshack.us/img30/4250/41332833.jpg


Kendini çok değersiz hissetti, bu dünyada yeri yoktu... O zaman görünmez olayım bari dedi ve oldu. İşin ilginci görünmez olunca fark edildi.
Bu fotoğraflar bir ışık oyunu ya da bilgisayarda tasarlanmış bir şey değil. Çevresindeki nesnelere büyük bir ustalıkla gizlenen Çin’li Liu Bolin sanki o nesnelerin içinden bir parçaymış gibi duruyor.
Vücudunu bulunduğu yere göre boyayıp içlerine girip, görünmez olmaya çalışıyor. Tam olarak gizlenemese de yine de güzel bir çalışma.

36 yaşındaki Bolin okuldan mezun olduktan sonra, uzunca bir süre iş aradığını fakat bulamadığını, toplumda kendine uygun bir yer bulamadığını, hiç bir sosyal ilişkisinin olmadığını, büyük bir kramsarlığa kapılarak kendini bu dünyada gereksiz olarak hissettiğini ardından bu tür çalışmalar yapmaya başladığını belirtti.

Tam o sıralarda dünya görüşünün biraz değiştiğini sisteme başkaldıran çalışmalar yaparak sessiz protestolar yaptığını ifade etti.

Çalışmalarını 2005 yılında sergilediği sanat galerisinde, resimleri Çin’li yazarlar tarafından aşağı indirilerek atıldı. Pek çok insanın resimlerine bakmaya geldiklerinde, kendisini hareket ediyor gördüklerinde çok şaşırdıklarını, insanların şaşkınlık içindeki yüz ifadelerini görmenin kendisini çok eğlendirdiğini ifade etti.



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:25 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2