tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Fotograflar Resimler Animasyonlar (http://www.tualimforum.com/fotograflar-resimler-animasyonlar/)
-   -   Stereogram (Şaşı Bak Şaşır) (http://www.tualimforum.com/fotograflar-resimler-animasyonlar/41927-stereogram-sasi-bak-sasir.html)

ASYA 26.12.09 01:59

Stereogram (Şaşı Bak Şaşır)
 
Stereogramın Tanımı Stereogram Nedir?



Gözümüz uzaktaki cisimleri kısa, yakındakileri ise uzun algılar. İşte bu basit algıda yanılsamayı kullanır tüm 3D resimler... Aralarında belli bir mesafe olan özdeş iki çubuğu düşünün: Bunların bir fotoğrafını çektiğimizde (yani görüntüyü 2 boyuta indirdiğimizde (ki şu anda siz bilgisayarınızdan sadece 2 boyutlu görüntü alabiliyorsunuz.) uzaktaki çubuk normal olarak öndekinden daha kısa görünecektir. İşte biz de 2 boyutlu olan tüm resimlerimizde cisimlerin boylarını uzatıp kısaltır isek bunlara bir derinlik kazandırabiliriz. 3D resimlerin de yaptığı bu, başka bir şey değil aslında.


Stereogram (Şaşı Bak Şaşır)



Dünya 90'ların başında stereogram ile tanışıp bu çılgınlığına kapıldı. Bu resimlere şaşı bakarak 3 boyutlu arka plan imgeleri görebiliyorsunuz.

Resimler Görebilmek İçin İki Metot;

GERİ ÇEKİLME; Bu metotta önce ekrana iyice yaklaşın. Burnunuza odaklayın gözlerinizi ve yavaş yavaş uzaklaşın ekrandan. 10-20 cm. uzaklaştığınızda hafiften bir derinlik yakalayacaksınız. Bundan sonra o derinliğe odakladığınızda kendinizi resmin o üç boyutlu dünyası içinde bulacaksınız...

YANSIMAYI KULLANMA; Bu metot uygulama açısından en kolay metotlardan biri. Resme bakarken ekranın ardında oluşan yansımanıza odaklanın bir süre. Kendi görüntünüze odaklanırken resim içindeki derinliği de yakalayacaksınız bir zaman sonra. Daha sonra iş yine bu derinliğe odaklanmakta tabii...




http://i40.tinypic.com/rc0s2d.jpg







http://i43.tinypic.com/kdmsg5.jpg







http://i39.tinypic.com/308zcqr.jpg







http://i39.tinypic.com/168wktw.jpg







http://i44.tinypic.com/16i7961.jpg







http://i42.tinypic.com/dfg8r4.jpg







http://i42.tinypic.com/28vzr05.jpg







http://i43.tinypic.com/2i7sgbb.jpg









http://i39.tinypic.com/zwgjv4.jpg


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:28 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2