tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Futbol (http://www.tualimforum.com/futbol/)
-   -   2013 Şampiyonlar Ligi Yarı Final Eşleşmeleri - Şampiyonlar Ligi Yarı Final Eşleşmeler (http://www.tualimforum.com/futbol/126776-2013-sveiyonlar-ligi-yari-final-eslesmeleri-sveiyonlar-ligi-yari-final-eslesmeler.html)

Kartal 12.04.13 15:11

2013 Şampiyonlar Ligi Yarı Final Eşleşmeleri - Şampiyonlar Ligi Yarı Final Eşleşmeler
 
2013 Şampiyonlar Ligi Yarı Final Eşleşmeleri - Şampiyonlar Ligi Yarı Final Eşleşmeleri 2013

Devler Ligi'nde çeyrek final maçlarının tamamlanmasının ardından Barcelona, Bayern Münih, Real Madrid ve Boruissia Dortmund arasında kura çekimi tamamlandı.

İsviçre'nin Nyon kentinde UEFA merkezinde yapılan kura çekimi sonrası Şampiyonlar Ligi Yarı Final eşleşmeleri belli oldu.

Eşleşmeler Belli Oldu

Çekilen kuralara göre Real Madrid Borussia Dortmund ile Barcelona da Bayern Münih ile eşleşti. UEFA Merkezi'nde 13.00'de başlayan kura çekimi Hollandalı eski futbolcular Ruud Van Nistelrooy ve Patrick Kluivert, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ve UEFA Yarışmalar Direktörü Giorgio Marchetti tarafındanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyapıldı. Çekilen kuralara göre yarı final Borussia Dortmund- Real Madrid ve Bayern Münih-Barcelona arasında oynanacak.

İlk Maçlar 23-24 Nisan'da

Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçları 23-24 Nisan tarihlerinde, rövanşlar ise 30 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Avrupa'nın en büyüğü ise 25 Mayıs'ta Wembley Stadı'nda oynacak olan finalde belli olacak.

D Grubundan İki Takım Yarı Finalde

Şampiyonlar Ligi'nde D grubunda bir üst tura çıkan Borussia Dortmund ile Real Madrid yarı finale kalmayı başardı. D grubu birincisi Borussia Dortmund 2. turda Shakhtar Donetsk'i 2-2 ve 3-02lık skorlarla kupanın dışına iterek çeyrek finalde Malaga'nın rakibi oldu. Alman ekibi ilk maçta deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Malaga'yı kendi evinde tartışmalı bir son dakika golüyle 3-2 yenerek yarı final ipini göğüsledi. D grubu ikincisi Real Madrid ise 2. turda kupanın favorilerinden Mancheser United'ı 1-1 ve 2-1'lik skorlarla eleyerek çeyrek finalde temsilcimiz Galatasaray'ın rakibi oldu. Galatasaray'ı ilk maçta 3-0 yenen Real Madrid deplasmanda 3-2 yenildiği Sarı-Kırmızılı takımı geçerek yarı finale kalanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgtaraf oldu. D grubundan beraber çıkan bu iki takım yarı finalde tekrar karşı karşıya gelecek. Gruplarda oynanan karşılaşmalarda Borussia Dortmund İspanya'da rakibiyle 2-2 berabere kalmış Almanya'da ise rakibini 2-1 yenmeyi başarmıştı. Bu iki takım arasındaki ilk maç Almanya'da 23-24 Nisan tarihlerinde rövanş karşılaşması ise Santiago Bernabeu'da 30 Nisan 1 Mayıs tarihinde oynanacak.

Favoriler Karşı Karşıya Gelecek

F grubu birinci Bayern Münih Şampiyonlar Ligi'nin 2. turunda Arsenal'i deplasmanda 3-1 yendi. Almanya'da oynanan karşılaşamda rakibine 2-0 mağlup olan Bayern Münih deplasman golü avantajıyla çeyrek finale kalan taraf oldu. Çeyrek finalde Juventus'u her iki maçta da 2-0 deviren Alman ekibi yarı finalin bir diğer ekibi oldu. Kupanın en güçlü adaylarından Barcelona G grubunu birincilikle tamamladıktan sonra 2. turda Milan ile eşleşti. İtalya'da rakibine 2-0 mağlup olan ve elenme korkusu yaşayan Barcelona Camp Nou'daki mücadelede gerçek gücünü göstererekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgrakibini 4-0 yendi ve çeyrek finalde Paris Saint Germain ile eşleşti. PSG ile deplasmandaki ilk maçta 2-2 ikinci maçta da 1-1 berabere kalan Katalan ekibi yarı finale kalan son ekip oldu. Yarı finalde rakip olan bu iki favori arasındaki ilk karşılaşma Allianz Arena'da 23-24 Nisan tarihlerinde ikinci maç ise İspanya'da Camp Nou'da 30 Nisan 1 Mayıs tarihinde oynanacak.

Kaynak: Gazete5


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:10 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2