tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Futbol
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Futbol Güncel futbol haberleri,yorumları,Futbol tarihi,Dünya futbolünden bilgiler,Futbol hakkında herşey...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
"Bu suçu bize federasyon işlettirdi!"
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
390

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22.09.08, 00:36   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.068
Konular: 940
Puan Grafiği
Rep Puanı:3673
Rep Gücü:54
RD:blue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond reputeblue has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 79
105 Mesajına 214 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon "Bu suçu bize federasyon işlettirdi!"

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun, Turkcell Süper Lig'in 3. haftasındaki Sivasspor-Bursaspor maçını incelemeye almasıyla ilgili konuşan Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal; "Bu olayda yanlışlık varsa, o yanlışlığı da bize federasyonun yaptırdığını açıkça ilan ediyorum" dedi!

Fikret Ünsal, düzenlediği basın toplantısında, akşam itibariyle Beşiktaş maçından hemen önce gündeme getirilen Sivasspor-Bursaspor maçıyla ilgili gerçekleri ortaya koymak zorunda olduklarını söyledi.

Bir televizyon kanalında, Sivasspor'un 3-0 hükmen yenik sayılacağının belirtilmesinin, sanki hemen böyle bir karar verilmiş gibi kamuoyuna lanse edilmesinin, 7 milyon taraftarı olan Sivaslılar'ı üzdüğünü ifade eden Ünsal, kendilerinin de bu nedenle böyle bir toplantı düzenlemeyi uygun gördüklerini bildirdi.

Futbol Federasyonu'nun, bu haberden sonra konuyla ilgili bir açıklama yaptığını belirten ve talimatnamenin ilgili maddesini okuyan Ünsal, ''Biz bu maddeye aykırı olarak hareket ettiğimiz için hukuk kuruluna sevkedildik. Hukuk kurulundan ne çıkacağını bilmiyoruz. Ama bizim burada gördüğümüz müthiş bir yanlışlık var'' diye konuştu.

Futbolcuları İzzet Affetmez ile anlaşma tarihlerinin 20 Ağustos 2007 olmadığını, 10 Şubat 2006 tarihinde bu futbolcuyla sözleşme imzaladıklarını ve tescilini yaptırdıklarını anlatan Ünsal, ''Yani bu futbolcuyla Sivasspor'un olan anlaşması 2 yılını da doldurmuş, 3. yılındadır ve devam etmektedir'' dedi.

Bu konuda başkaca gerekçeler de ileri sürüldüğünü dile getiren Ünsal, şöyle konuştu:

''Bu gerekçelerden biri de bu futbolcumuzun bir kulübe kiralık gitme olayı. Bizim malımız olan bir futbolcudur İzzet. Tescili 3 yıllıktır, 3 yıldır Sivasspor'a tescilli bir futbolcudur. Geçen yıl da Trabzonspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçlarında da Sivasspor formasıyla futbol oynamıştır. Bunun bahane edilmesi müthiş bir hukuki yanılgı doğurur ki, biz bunun peşini asla bırakmayız. Burada madde çok ciddi bir biçimde açık.''

Bu konuda art niyetli olmadıklarını, talimatlara kulüp olarak uymak zorunda olduklarını ifade eden Ünsal, şunları kaydetti:

''Bunların da zaten sezon başında altına imza atıyoruz. Bunları kabul ediyoruz ama bu madde de çok açıkça gösteriyor ki burada Sivasspor hatalı bir iş yapmamıştır. Ayrıca, 1986 ve üstü 3 tane futbolcumuz var. İzzet Affetmez kiralık olarak gitmiş, gelmiş. Bu belki problem yaratır düşüncesiyle biz bu futbolcumuzu federasyona sormuşuz. Federasyondan kulüp genel müdürümüz, profesyonel işler müdürü statüsünde bulunan federasyondaki görevli arkadaş Sadık Balcı'ya sormuş. Bursaspor maçından önce Sadık Balcı'ya 2 defa sorulmuş. Çünkü elimizde futbolcumuz var, koyabiliriz 18'in içine. O da, (hayır, engel teşkil etmez) demiş. Bunun üzerine biz esame listesine, 18'in içine İzzet Affetmez'i koymuşuz. Eğer federasyondan bize bunu bir tuzak olarak hazırladılarsa bunu bilemiyoruz. Eğer bu bir suçsa, biz bu suçu işlediysek bu suçu bize federasyon işlettirdi. O zaman bunun günahını Sivasspor mu çekecek?''

Buna karşın ortada da suç olmadığını, çünkü İzzet'in, kulüplerinin 3 yıllık futbolcusu olduğunu vurgulayan Ünsal, şöyle konuştu:

''Biz, Sivasspor Kulübü olarak hukukçularımıza da danıştık, daha da danışmaya devam edeceğiz. Hukuki süreçte de neler olacağını önümüzdeki günler gösterecek. Ne olursa olsun biz sonuna kadar hukuki haklarımızı aramak durumundayız, ararız da. Ama elimizi vicdanımıza şöyle bir koyacak olursak, burada ciddi biçimde Sivasspor'un hakkı yenmiş olur, onun aksi bir karar alınırsa. Ve bu da Türk futbolunda ciddi de bir kaos yaratır. Bir de merak ettiğimiz konu, geçen yıl Trabzonspor-Beşiktaş maçında ötmeyen bu şey nasıl birden bire o 2007'yi görünce öttü. Bu da ilahi bir tesadüf diyorum ben.''

Basın mensuplarına bu konudaki belgeleri gösteren ve bunları federasyona da ileteceklerini ifade eden Ünsal, ''Biz asla hakkımızı da yedirmeyiz. Bu olayda bir yanlışlık olduğunu da düşünmüyoruz. Ama eğer varsa, burada da bir açık kapı bırakalım, o yanlışlığı da bize federasyonun yaptırdığını açıkça ilan ediyorum buradan'' dedi.

Kaynak:Ajansspor
--------------Tualimforum İmzam--------------
.

.

.

.



blue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bu sucu bize federasyon islettirdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
F.Bahçe Başkanı Yıldırım, maçın hakemine "Fenerbahçe'nin uşağısın", "Sahtekar" Jaguar Fenerbahçe 0 19.04.10 11:45
"Federasyon 'Üç Maymun'u Oynuyor" Jaguar Fenerbahçe 0 26.03.10 17:06
Sağlam: " Maçın Fair-Play Ruhuyla Geçmesini Diliyorum" Jaguar Anadolu Futbol Takımları 0 03.03.10 17:55
Sağlam: " Taraftarımızla birlikte zoru kolaya çevirmek istiyoruz" Jaguar Anadolu Futbol Takımları 0 09.02.10 19:09
Federasyon "logo" belirleyemedi! bad_boy Diğer Spor Dalları 0 15.02.08 14:09


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:36 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2