tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Futbol
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Futbol Güncel futbol haberleri,yorumları,Futbol tarihi,Dünya futbolünden bilgiler,Futbol hakkında herşey...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Milli maç
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
835

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.03.10, 09:41   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Milli maç

Türkiye 2010'a iyi başladı

Türkiye, 2010'un ilk maçında Honduras ile oynadığı özel maçı 2-0 kazandı.



Türkiye: 2 - Honduras: 0

Stat:
İnönü

Hakemler: Pavel Olsia, Martin Balko, Peter Chaladek (Slovakya Futbol Federasyonu)

Türkiye: Volkan Demirel 5, Sabri 6 (Dk. 84 Kazım Kazım ?), Emre Güngör 7, Servet 6, Caner 6, Volkan Şen 6 (Dk. 46 Halil Altıntop 5), Emre Belözoğlu 6 (Dk. 77 Nuri Şahin ?), Aurelio 6 (Dk. 81 Necip ?), Hamit 7, Arda 7 (Dk. 62 Ozan İpek 4), Mevlüt 5 (Dk. 46 Tuncay 7)

Honduras: Escober 5, Figueroa 5, Wilson Palacios 5 (Dk. 69 Thomas 4), Julio Cesar de Leon 4 (Dk. 46 Martinez 5), David Suazo 5 (Dk. 46 Pavon 5), Costly 5 (Dk. 69 Georgie Welcome 4), Alvarez 4 (Dk. 46 Guevara 4), Turcios 5 (Dk. 83 Norales ?), Emilio İzaguirre 6, Sabillon 5, Bernandez 5

Goller: Dk. 41 Emre Güngör, Dk. 55 Hamit Altıntop (Türkiye)

Sarı Kart: Dk. 50 Guevara (Honduras)









Yıl 1969. Yaklaşan Dünya Kupası finallerine katılabilmek için iki komşu ülke birbirleriyle karşılaşıyor. İlk maç Honduras’ta. El Salvadorlu futbolculara yapmadığını bırakmıyor Honduras halkı. Gece uyuyamamaları bir yana maçı 1-0 kaybetmelerine rağmen canlarını zor kurtarıyorlar. El Salvadorlu genç bir kız son dakika golünün ardından babasının tabancasıyla canına kıyıyor.
Zaten gergin olan ilişkiler iyice geriyor. Rövanşta aynı tarife Honduraslılara uygulanıyor. Ölen kızın posterleri ellerde. 3-0 El Salvador kazanıp vizeyi alıyor. Ama Honduraslı futbolcuları, El Salvador ordusu kurtarıyor. Sonrası bir savaş. Futbol savaşı adı verilen ve yüzlerce insanın canına kıyılan bir savaş. Aslında bahane neden futbol. Ama işte Hondurs’ı futbol dünyası böyle tanıyor.
1982’deki Dünya Kupası macerası, ülkenin adını bu kez iyi duyuruyor. Bizdeki tanınmaları ise 90’ların başında Galatasaray Başkanı Alp Yalman’ın şirketi TATKO’nun sahasında denenen 3 futbolcuyla olmuştur. Şimdi ise Avrupa’da oynayan futbolcularıyla Dünya Kupası vizesi almış bir takım olarak karşımızdalar.

Türkiye için farklı bir maç. Hem Hiddink döneminin başlangıcı hem de değil. Hollandalı belki de Dünya Kupası’nda Fildişi Sahili’ni yönetecek ve Oğuz Çetin yönetimindeki bu maç, onun için şimdilik ikinci planda olacak. Bilemeyiz tabii. Bir yandan da hep eleştirilen Oğuz Çetin’in tek başına neler yapabileceğini bize gösterecek.
Savunma 4 Galatasaraylıdan kurulu. 4-3-3’ün içinde Volkan’ı görüyoruz. Mehmet Aurelio’yu yeniden görmek ne güzel! Honduras kendi maçını oynuyor. Güney Afrika provası bu. Biz ise galibiyet peşindeyiz. 15. dakikada Emre Belözoğlu’nun kendi yarı saha çıkışından uzun pasına ceza alanı girişinde Mevlüt voleyi çakıyor. Kaleci soluna atlayıp çıkarıyor.
Top hep bizim ayağımızda. 30’da Arda soldan ortalıyor. Uzak direkte Aurelio’nun kafası yan direkten dönüyor. 41’de Emre Belözoğlu sağdan kullanıyor korneri. Uzak direkte Arda rahatç kafayla indiriyor. Emre Güngör, ayak koyuyor: 1-0.
İkinci yarıda sahada Tuncay ve Halil var. Rakip biraz açılınca bizimkilere gün doğuyor. 55’te Hamit ceza alanı dışından 90’a gönderiyor topu: 2-0.
Türkiye için güzel bir galibiyet oldu. Böyle geçiş dönemlerinde galibiyetler hazırlık maçında bile alınsa önemidir. Arda ve Emre Belözoğlu’nun performansları, Türkiye’nin yapabileceklerini bize gösterdi. Honduras ise kupaya daha 3 ay olduğu için şanslı. Son yarım saatte biraz da bizim oyundan düşmemiz sayesinde topa sahip oldu o kadar. Bir Avrupa takımıyla oynamaya henüz hazır değiller.
Emre: Hiddink büyük katkı yapacaktır

Honduras maçı öncesi Ersin Düzen'in sorularını yanıtlayan A Milli Takım'ın tecrübeli ismi Emre Belözoğlu, Guus Hiddink'e övgüler yağdırdı.

A Milli Takım'ın Honduras ile yaptığı özel maç günü NTV SPOR'a konuşan Emre Belözoğlu, Ay Yıldızlı ekibin yeni teknik direktörü Guus Hiddink'in bir marka olduğunu ve Türk futboluna büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
Şu anda sergilediği performansla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Emre, "Sezon başında tam olarak hazır değildim ama şimdi daha iyi durumdayım. Hiçbir zaman kendimi mükemmel oynayan biri olarak görmedim ama hem Fenerbahçe hem de A Milli Takım için elimden geleni yapıyorum" dedi.
"SİSTEM YOK AMA MÜCADELE ÇOK"
Avrupa ligleri ile Süper Lig'i kıyaslayan Emre, ligimizin çok kaliteli olduğunu ancak takımlarımızda tam anlamıyla bir sistem olmadığını belirtti.



Çetin: Amacımıza ulaştık

Honduras Milli Takımı'nı 2-0 yenen (A) Milli Futbol Takımı'nın sorumlu yardımcısı Oğuz Çetin, mücadeleyle hem genç oyuncuların, hem de daha önce kadroda bulunan oyuncuların durumlarını görme fırsatı bulduklarını söyledi.

Çetin, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, süreci en iyi şekilde yönetmeyi ve geçmeyi arzuladıklarını belirterek, "Yoğun lig maratonunda oynanan bu özel maçta, oyuncularımız özveriyle kampa katıldı. Disiplin içinde hareket edip, maçı en iyi şekilde tamamladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.İlerleyen süreçte bu birlikteliğin daha arzu edilen futbolu ve mücadeleyi beraberinde getireceğini kaydeden Oğuz Çetin, şöyle konuştu: "Honduras maçı için bir araya getirdiğimiz oyuncuların içinde gençler de vardı. Onları görme fırsatı bulduk. Bünyemizde bulunan oyuncuları da bugün itibariyle tekrar bir araya getirdik. Hem genç oyuncuların, hem de bünyemizde bulunan oyuncuların durumunu görme fırsatı bulduk. Performanslarını görme açısında önemliydi. Amacına ulaştı. Neticeyi de almak keyifli oldu. Düşündüklerimiz yerine geldi. Eksiklerimizi gördük. Memnun oldum."
Honduras milli takımının oyunu gördükten sonra Dünya Kupası'na katılmama konusunda bir üzüntünün olup olmadığı yönündeki soruya Çetin, "Dünya Kupası'na gidememek üzüntü verici. Honduras'ı görmek veya görmemekle alakalı bir durum değil. Honduras bugünkü performansıyla değerlendirilecek ve küçümsenecek bir durumda değil. Yanlış olur. Önemli grup maçlarından çıkmış kaliteli bir ekip. Oyun karakterleri takım savunmasını en iyi şekilde yapıp hücuma gitmek. Bugün de 8-9 kişiyle kapanıp etkili oyuncularıyla hücuma çıkmaya çalıştılar. Bugünkü Honduras'ı küçümsemeyelim" yanıtını verdi.
Uzun bir aradan sonra milli takım kadrosunda tekrar yer alan ve bugün bir gol atan Emre Güngör ile ilgili soruyu ise Çetin, "Emre Güngör'ün uzak kalması bizim açımızdan üzüntü vericiydi. İyileşti ve dahil oldu. Gereğini yaptı" diye yanıtladı.
















--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
mac, milli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Milli Piyango 2014 Yılbaşı Çekilişinde Büyük İkramiye Çıkan İller - 1 Ocak 2014 Milli Kartal Güncel Haberler Aktuel 0 02.01.14 09:11
2014 Milli Piyango Yılbaşı İkramiyesi Bilet Fiyatları - Milli Piyango Yılbaşı İkramiy Kartal Güncel Haberler Aktuel 0 03.11.13 13:35
Milli Piyango 2013 Yılbaşı Çekilişinde Büyük İkramiye Çıkan İller - 1 Ocak 2013 Milli Kartal Güncel Haberler Aktuel 0 12.12.12 01:31
Milli Cemiyetler - Milli Cemiyetlerin Kuruluş Nedenleri SERDEM Tarih 0 11.03.12 20:27
Milli Piyango 2012 Yılbaşı Çekilişinde Büyük İkramiye Çıkan İller - 1 Ocak 2012 Milli Kartal Güncel Haberler Aktuel 0 31.12.11 03:41


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:51 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2