tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/)
-   -   Mario Balotelli Biyografisi - Mario Balotelli Kimdir - Mario Balotelli Hayatı - Mario (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/132496-mario-balotelli-biyografisi-mario-balotelli-kimdir-mario-balotelli-hayati-mario.html)

Kartal 03.01.14 09:45

Mario Balotelli Biyografisi - Mario Balotelli Kimdir - Mario Balotelli Hayatı - Mario
 
Mario Balotelli Biyografisi - Mario Balotelli Kimdir - Mario Balotelli Hayatı - Mario Balotelli Yaşamı

Mario Barwuah Balotelli (D. 12 Ağustos 1990, Palermo),Gana asıllı İtalyan futbolcu. Forvet mevkiinde görev yapan Balotelli, Seri A ekiplerinden AC Milan'da forma giymektedir. Profesyonel futbol kariyerine Lumezzane'de başladı. Daha önce 2 kez Barcelona altyapısında denendi. 2007 yılında Inter ile sözleşme imzaladı. Balotelli'yi takıma getiren Roberto Mancini'ydi fakat Balotelli'nin disiplinsiz davranışlarından dolayı takımdan ayrılma kararı aldı. Balotelli, yeni koçu Jose Mourinho ile zoraki ve pek de iyi olmayan ilişkiler içerisindeydi. Mart 2010'da İtalyan TV şovu Striscia la notizia'da A.C. Milan taraftarı olduğunu söylemesiyle sorunları daha da büyüdü. Bu olay onun Inter'de uzun bir kariyer olasılığını bitirmişti. Balotelli, Ağustos 2010'da Manchester City ile sözleşme imzaladı, kariyeri esrarengiz bir şekilde sürprizlerle devam etti. Balotelli, ilk kez Ağustos 2010'da Fildişi Sahili ilehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyapılan dostluk maçında İtalya milli takım formasını giydi.


http://upload.wikimedia.org/wikipedi...England_02.JPG

Mario Balotelli

Kulüp Kariyeri

Lumezzane


Futbola 5 yaşında "San Bartolomeo'da başladı ve 12 yaşında Lumezzane ile devam etti. Mario çok çabuk gelişerek birkaç yıl sonra A takıma yükselecek seviyeye ulaştı. Nisan 2006'da, 15 yaşındayken Serie C1'e yükselen takımda boy gösterdi. Lumezzane ile ilk resmi maçına Padova karşısında çıktı.

Internazionale Milano

Aynı yıl haziran ayında üvey kardeşinin girişimleriyle denenmek üzere Barcelona'ya gitti. 3 maçta attığı 8 golle Barcelona'nın dikkatini çekti ama Mario'nun vatandaşlık durumu konusundaki belirsizlik sorun yarattı. Mario 18 yaşına kadar Balotelli ailesinin resmi oğlu olarak değerlendirilmiyor, Gana vatandaşı sayılıyordu. Ancak, İtalyan kulüpleri onunla ilgileniyordu. Fiorentina ve Inter onun için kıyasıya bir mücadeleye girdi ve sonunda bu yarıştan galip çıkan ekip mavi-siyahlılar oldu. Milano şehri kendi evine daha yakındı ve İnter kulübü onu her gün Concesio'dakihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgevinden aldırıp bıraktırmayı vaat etmişti. Altyapıdaki bir sezonun ardından Inter'in genç takımını Viareggio'daki gençler turnuvasında şampiyonluğa taşıdı. Balotelli, A takımı formasını ilk kez 16 Aralık 2007 tarihinde giydi. Teknik direktör Roberto Mancini, İnter'in 2-0'lık Cagliari galibiyetiyle sonuçlanan maçın 90. dakikada onu oyuna aldı. Üç gün sonra Reggina ile oynanan kupa maçında deplasmanda sahaya ilk 11'de çıktı ve 2 gol attı. Balotelli, 1 ay sonra İtalya Kupası çeyrek finali rövanşında Juventus karşısında forma şansı buldu. İnter'in 3-2'lik galibiyetinde kilit isim oldu. Serie A'da ilk golünü 6 Nisan 2008'de deplasmanda 2–0 kazanılan Atalanta maçında kaydetti.


http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nd_%282%29.jpg

Mario Balotelli

Milli Takım Kariyeri

Teknik direktör Pierluigi Casiraghi, Balotelli'ye İtalya 21 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nda ilk kez 15 Kasım 2006'da Danimarka karşısında forma şansı vermiştir. İtalya 21 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'yla toplamda 8 kez milli olup 4 gol atmıştır. 28 Haziran 2012 tarihinde oynanan 2012 Avrupa Şampiyonası Yarı Final maçında attığı 2 golle İtalyan futbol tarihine geçti. Avrupa Futbol Şampiyonalarında bir maçta iki gol atabilen ilk İtalyan oyuncu 1996 yılında Rusya'ya iki gol atan Pierluigi Casiraghi idi. Balotellihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbu maçta attığı iki golle bunu başarabilen 2. oyuncu oldu. Ayrıca İtalya Milli Takımı bu iki golle Almanya'yı 2-1 yenerek 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İspanya'nın rakibi oldu. Finalde ise İspanya'ya 4-0'lık bir skorla yenildiler.

Başarıları

Internazionale
Serie A: 2007-08, 2008-09, 2009-10
İtalya Kupası: 2009-10
İtalya Süper Kupası: 2008
UEFA Champions League: 2009-10

Manchester City
Premier League (1): 2011-12
FA Cup (1): 2010-11
FA Community Shield: 2012

Kişisel Yaşamı

Gerçek soyadı "Barwuah" olan Mario, 1990 yılında Ganalı göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İki yaşındayken Brescia'nın hemen dışındaki Bagnolo Mella'dan "Balotelli" ailesi tarafından evlat edinildi. Onu evlat edinen aile Mario'nun ünlü bir futbolcu olması için daha büyük bir kent olan Concesio'ya taşındı.

Kaynak: wikipedia

Goeben 30.12.17 02:48

Mario Balotelli Biyografisi - Mario Balotelli Kimdir - Mario Balotelli Hayatı - Mario
 
Mario Balotelli Biyografisi - Mario Balotelli Kimdir - Mario Balotelli Hayatı - Mario Balotelli Yaşamı

Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:45 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2