tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/)
-   -   Denis Boyko Biyografisi - Denis Boyko Kimdir - Denis Boyko Hayatı - Denis Boyko Yaşam (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/140166-denis-boyko-biyografisi-denis-boyko-kimdir-denis-boyko-hayati-denis-boyko-yasam.html)

Kartal 20.01.16 22:08

Denis Boyko Biyografisi - Denis Boyko Kimdir - Denis Boyko Hayatı - Denis Boyko Yaşam
 
Denis Boyko Biyografisi - Denis Boyko Kimdir - Denis Boyko Hayatı - Denis Boyko Yaşamı

Denis Oleksandrovich Boyko (D. 29 Ocak, 1988) - Ukraynalı kaleci. Ukrayna Ligi takımlarından Dnipro Dnipropetrovsk forması giymektedir.

https://upload.wikimedia.org/wikiped...0%BA%D0%BE.jpg

Denis Boyko, Kiev'de dünyaya geldi ve altyapı kariyerini Dinamo Kiev'de geçirdi. Dinamo'daki 9 sezon boyunca sırasıyla, Dinamo Kiev 2, Dinamo Kiev 3, CSKA Kiev, Obolon, Kryvbas ve Dnipro'da kiralık forma giydi. 2014 yılından itibaren Dnipro'nun futbolcusu oldu ve bu sezonda takımıyla UEFAhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgAvrupa Ligi finali oynamayı başardı.

Bu başarısı sayesinde 24 Kasım 2015 tarihinde UEFA Avrupa Ligi'nin en iyi kalecisi ve Avrupadahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyılın kalecisi ödülüne aday oldu. Diğer adaylar ise, Joe Hart, Gianluigi Buffon ve Manuel Neuer idi.

Denis Boyko, meşhur Ukraynalı Defansif orta saha mevkiğinde oynamış Aleksandr Boyko'nun oğludur. Denys Boyko 2011 yılında ilk kez evlendi. İlk eşinin ismi Olga idi. Aynı sene boşanan Boyko, 2012 yılında Valeria isimli bir kadınla evlendi ve evliliği halen devam etmektedir.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:34 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2