tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) > Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) Türk ve yabancı futbolcuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İzet Hajrovic Biyografisi - İzet Hajrovic Kimdir - İzet Hajrovic Hayatı - İzet Hajrov
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
729

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 05.01.14, 12:27   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon İzet Hajrovic Biyografisi - İzet Hajrovic Kimdir - İzet Hajrovic Hayatı - İzet Hajrov

İzet Hajrovic Biyografisi - İzet Hajrovic Kimdir - İzet Hajrovic Hayatı - İzet Hajrovic Yaşamı

Izet Hajrovic (D. 4 Ağustos 1991 Brugg, İsviçre), Bosna-Hersekli futbolcu. İsviçre ligi ekiplerinden Grasshopper takımında oynamaktaydı. Galatasaray transfer etti.




Izet Hajrovic

Kulüp Kariyeri

4 Ağustos 1991 yılında İsviçre'nin Brugg şehrinde Karadağ'ın Akova kasabasından İsviçre'ye göç eden bir ailenin çocuğu olarak doğan İzet Hajrovic, futbola 2000 yılında Zürih'te bulunan ve Stephan Lichtsteiner, Hakan Yakın, Kubilay Türkyılmaz, Murat Yakın, Alain Sutter ve Reto Ziegler gibi futbolcularyetiştiren Grasshopper takımının altyapısında başladı. 9 yaşından 18 yaşına kadar tüm alt kategorilerde kardeşi Sead Hajrovic ile forma giyerken kardeşi 2011 yılında Arsenal FC'ye transfer olurken, kendisi 2009 yılında A takıma alındı.

Grasshopper

2009-2010

2009 yılında Grasshopper'in B takımının bulunduğu 1.Liga grup 2'de 23 maça çıkarken sol kanat oyuncusu olmasına rapmen duran top kullanma ve skora katkı vererek 10 gol atma başarısı dönemin A takım teknik direktörü olan Ciriaco Sforza'nın dikkatini çekti ve 19 Temmuz 2009 tarihinde kariyerinde ilk kez bir A takım maçında, ülkenin köklü ekiplerinden FC Sion karşısında kadroda yeraldı. Hajrovic ilk maçına çıkmak için çok beklemedi ve 3 Ekim 2009'da oynanan ve 0-0 biten FC Luzern maçının 89. dakikasında vatandaşı Davide Calla'nın yerine girerek ilk maçına çıktı. Bu maçtan sonra başka maçta dakika bulamayan İzet Hajrovic sezon boyunca, toplam 8 kez kadrodaydı. Hiç ilk onbirde başlayamadı, 1 kez oyuna sonradan girdi ve 7 kez kulübede oturdu.

2010-2011
2010-11 sezonu öncesinde ise kendisi adına müthiş bir hazırlık dönemi geçiren Hajrovic, sezon öncesi forma giyeceği adına sinyaller vermişti. Ligin 2. haftasında 2-0 mağlup olunan FC Zürich karşısında 72. dakikada takımın diğer genç yıldız adayı Steven Zuber'in yerinde dahil oldu. 26 Ağustos 2010'da ise kariyerinde ilk kez bir UEFA Avrupa Ligi maçında Steaua Bükreş karşısında 46.dakikada Steven Lang'in yerine dahil oldu. İlk maçla aynı skor alınması nedeniyle uzayan karşılaşma penaltılara giderken Hajrovic takımı adına kullandığı seri penaltıyı gole çevirmiş fakat takımının elenmesine engel olammaıştır. Ciriaco Sforza yönetimindeki takımda ilk kez 29 Ağustos 2010 tarihinde AC Bellinzona karşısında ilk 11 başlayan Hajrovic, 75 dakika boyunca gösterdiği performansla beğeni topladı. 11, 12 ve 13.haftalarda şanssız bir sakatlık geçiren Hajrovic, 14.hafta fırtına gibi sahalara dönmüştü takımı 1-0 öne geçiren Amir Abrashi'nin attığı golün asistini yapan futbolcu tam 83 dakika sahada kaldı. Bu maçın ardından bir çok gazetede yeteneklerinden bahsedilen Hajrovic, bir sonraki maçına ise bir sonraki haftada FC Luzern karşısında çıktı maçın 42.dakikasındagüzel bir frikik golüne imza atan oyuncu, takımının 3-2 mağlup olmasına engel olamadı. Bu maçtan sonra düzenli olarak dakika bulan Hajrovic bir sonraki golünü ise Young Boys Bern karşısında 45. dakikada oyuna girdiği maçta galibiyet golünü frikikten atarak yazdı. Bu maçın ardından 32. haftada Neuchatel Xamax, 34. haftada FC Zürich ve 35.haftada ise FC Sion ağlarını havalandırmayı başardı. Izet Hajrović sezon boyunca 32 kez kadrodaydı 10 kez ilk onbirde başladı. 11 kez oyuna sonradan giren Hajrovic 11 kez de kulübede oturdu. Izet Hajrovic sakatlığı nedeniyle 3 maçta da forma giyemedi. Ayrıca Hajrović, 2 frikik, 1 penaltı ve 2 normal gol kaydetmiş oldu. Hajrovic kupada ise 3 maça çıktı ve 2 gol attı.


2011-2012
2011-12 sezonunda ise takımın vazgeçilmez oyuncularından biri olan Hajrović, zaman zaman sol zaman zaman ise sağ kanatta forma giydi. Bazı maçlarda da forvette forma giyen Hajrovic ligdeki ilk maçına ilk haftada 20 Temmuz 2011 tarihinde Lausanne karşısında 87.dakikada çıktı. İlk asistini 19 Şubat 2012 tarihinde Servette FC karşısında yapan Hajrovic, ligdeki ilk ve tek golünü atması için 28 hafta bekledi. Ligin 29. haftasında Ciriaco Sforza yönetimindeki maçta 14 Nisan 2012 tarihinde Young Boys Bern karşısında ilk golünü atmayı başardı. Schweizer Cup'ta ise 17 Eylül 2011 tarihinde FC Töss karşısında ilk maçına çıktı ve 10-0 biten maçta 3 gol attı. Sezon boyunca 3 maça çıkan Hajrovic, 3 maça çıkan Hajrovic, sakatlığı nedeniyle 1 maça çıkamadı.

2012-2013
2011-12 sezonunda beklentileri karşılayamayan Hajrovic, yeni teknik direktör Uli Forte yönetiminde hazırlık kampında eski performansına geri döndü ve olumlu sinyaller verdi. Ligdeki ilk maçına 15.07.12 tarihinde FC Sion karşısında ilk 11'de başlayan Hajrovic, ilk golünü ise 4 Ağustos 2012 tarihinde FC St. Gallen karşısında attı. Ağırlıklı olarak sağ açık mevkiinde forma giyen Hajrovic, ilk asistini ise FC Luzern maçında 19 Ağustos 2012 tarihinde yaptı. Bir sonraki golünü 25 Ağustos 2012 tarihinde attı. Bu maçın ardından da sonraki hafta Lausanne maçında asist yapan Hajrovic, 1 Ekim 2012 günü FC St. Gallen maçında yine gol pasını veren isim oldu. 6 Ekim 2012'de ise Thun karşısında 2 asist yapmayı başaran Hajrovic 21 Ekim 2012 tarihinde ise Young Boys Bern maçında biri frikik olmak üzere 2 gol atarak yıldızlaştı ve takımın 3-2 galip gelmesinde büyük pay sahibi oldu. 3 Kasım tarihinde ise Lausanne karşısında kendiyle özleşleşen frikiklerinden bir tane daha attı. Sezon boyunca 4 gol daha atan Hajrovic, toplam 34 kez kadrodaydı 31 kez ilk onbirde başladı ve 2 kez oyuna sonradan girdi. Hajrovic 2012-13 sezonunda sağ ayağı ile 1, sol ayağı ile 2, penaltından 3 ve frikikten 2 gol atarak toplamda 8 gol atmış oldu. Schweizer Cup ise Uli Forte yönetimindeki Grasshopper için ayrı bir öneme sahipti. 1.turda Vedeggio, 2.turda AC Vallemaggia sonraki turda FC Schaffhausen'i eleyip Çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde ise FC Aarau'yu eleyen Grasshopper'de Hajrovic bir de asist yapmıştı. Grashopper için yarı final tarihi maçlardan biriydi. Benito ve Feltscher'in karşılıklı golleriyle normal süresi 1-1 biten karşılaşmadabelkide Izet Hajrović 94. dakikada takımının kaderini değiştiren isim oldu. Uzaktan vuruşla takımını 2-1 öne geçiren Hajrovic gol sonrası sevincinde sportmenlik dışı hareketi nedeniyle de sarı kart gördü ve takımı 2-1'lik skor ile finale yükseldi. Final ise bambaşka bir mücadele olarak geçti. Eski Grasshopper'li Murat Yakin'ın çalıştırdığı FC Basel ile karşılaşan Grasshopper'de Hajrovic maça ilk 11 başladı. Maçın 71.dakikasında Steinhöfer FC Basel'i öne geçirirken bu golün sevinci uzun sürmedi. Maçın 75. dakikasında Hajrovic beraberlik golünü attı ve maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda gol sesi çıkmadı ve seri penaltı atışlarına geçildi. 4-3 biten seri penaltılarda Hajrovic takımının kullandığı 2.penaltıyı gole çeviren isim oldu. Maç sonunda ise Grashopper kupayı müzesine götürdü.

2013-2014
2013-14 sezonu öncesi 2012-13 sezonunda gösterdiği performansla Atletico Madrid ile Valencia gibi kulüplerinin dikkatini çekti. Yeni teknik direktör Alman Michael Skibbe'nin isteğiyle takımda kalan Hajrovic ligdeki ilk maçına 14 Temmuz 2013 günü FC St. Gallen karşısında çıktı ve takımının 2.golünü serbest vuruştan attı. 2. haftada da FC Basel maçında takımının tek golünü kaydeden Hajrovic, diğer maçlarda da olduğu gibi sağ açıkta maça başladı. Bir sonraki haftada ise FC Aarau maçında 4 gol kaydeden Grashopper'de ilk 11 başlayan Hajrovic, biri frikik olmak üzere iki gol kaydetti. Hajrovic ilk asistini ise 6.haftada Young Boys Bern karşılaşmasında yaptı. Ligin 8.haftasında 22 Eylül 2013 tarihinde Thun maçında penaltıdan 1 gol atan Hajrovic, Vilotic'in attığı golünü asistini yaptı. Izet Hajrovic sezonun ilk yarısında ise toplam 15 kez kadrodaydı 14 kez ilk onbirde başladı ve 1 kez oyuna sonradan girdi. Ayrıca Hajrovic 2013-14 sezonunda kariyerinde ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçında forma giydi. Olympique Lyon ile eşleşen Grasshopper'de iki maçta da forma giydi. İlk maçta evinde 1-0 mağlup olan Grashopper, ikinci maçta da 1-0 mağlup oldu ve elendi. UEFA Avrupa Ligi'nde yola devam eden Grasshopper ve Hajrovic, UEFA Avrupa Ligi'nde İtalyan temsilcisi Fiorentina ile eşleşti. İlk maçta kendi evinde 2-1 öağlup olan Hajrovic, 2. maçı ise 1-0 kazansa da turnuvaya veda etti. Hajrovic iki maçta da forma giydi. Devre arasında yerli oyuncu transferi için oyuncu arayan Galatasaray, kökleri Türkiye'ye dayanan Hajrovic'i transfer etme kararı aldı. Türk statüsünde oynama şansı bulunan Boşnak oyuncu, “Menajerlerim birkaç kulübün bana ilgisi olduğunu söyledi. Aralarında G.Saray da varmış. Dünyanın en iyi kulüplerinden birisi. G.Saray'da oynamak benim için harika olur” açıklamlarında bulundu. Bu açıklamaların ardından Galatasaray başkanı Ünal Aysal ise "Önceliğimiz yurt dışındaki yerli oyuncular. Ancak benim gönlümden geçen ve Mancini'nin de onayladığı isim Grasshoppers'ın sağ kanat oyuncusu Izet Hajrovic. Henüz KAP'a bildirecek seviyeye gelmedik. O seviyede bir temasımız yok. Ama birkaç güne kadar resmi görüşmeler yapar ve bu oyuncuyu KAP'a bildirecek duruma geliriz." açıklamalardında bulunmuştur. 3 Ocak 2014 günü ise Grasshopper kulübü resmi internet sitesinden ise bu transfer adeta resmen duyuruldu. Sitede Galatasaray’ın teklifini ilettiği ve iki kulüp arasında görüşmelerin başladığı bilgisine yer verildi. Bu gelişmelerin ardından Grasshopper'in teknik direktörü ve Galatasaray SK'nün eski teknik direktörü Michael Skibbe yaptığı açıklamada "Bizim açımızdan onun ayrılışı, büyük bir kayıp olacak. Mâli bakımdan rahatlayacağız ama onun yerini doldurmak çok güç. Galatasaray, onun en büyük hayallerinden bir tanesiydi. Orada başarılı olacağına inancımtam." ifadelerinde bulunmuştur. 4 Ocak 2014 günü ise Galatasaray SK Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamada; "Profesyonel futbolcu Izet Hajrovic ve kulübü Neue Grasshopper Fussball AG (Grasshopper Club Zurich) ile oyuncunun transferi için resmi görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyu gelişmelerden haberdar edilecektir." ifadelerine yer verdi. Hajrovic ise bu gelişmelerle ilgili olarak "İki kulüp arasında görüşme oldu. Birçok insan benim bugün, yarın ayrılmak istediğimi biliyor. Türkiye kesinlikle çekici bir lig. İstanbul'daki bütün takımların muhteşem bir kültür birikimleri var.Bir şekilde Türk pasaportu almam şart." ifadelerinde bulunmuştur.

Milli Takım Kariyeri

İsviçre'de doğduğu için İsviçre Milli Takımı'nda oynama şansı bulunan Hajrovic, İsviçre U-20 ve İsviçre U-21 takımlarında oynadıktan sonra 14 Kasım 2012 tarihinde ilk kez İsviçre Milli Futbol Takımı forması giydi. Tunus ile oynanan maçın 83. dakikasında oyuna dahil olarak çıktığı maçın ardından Hajrovic, Haziran 2013'te Bosna-Hersek Milli Futbol Takımı'nın formasını giyeceğini açıkladı.

13 Ağustos 2013 tarihinde ise FIFA Hajrovic'in resmen Bosna-Hersek Milli Futbol Takımı'nın oyuncusu olduğu açıklamasını yaptı.

26 Ağustos 2013 tarihinde Bosna-Hersek Milli Futbol Takımı teknik direktörü Safet Susic, Izet'e Eylül'de oynanacak Slovakya maçlarının kadrosunda yer verdi. 10 Eylül 2013 tarihinde ise Hajrovic Bosna-Hersek Milli Futbol Takımı ile ilk resmi golünü 77.dakikada oyuna girdiği Slovakya maçında saniyeler sonra topla buluştuğu ilk anda 25 metreden attı.

Kişisel Hayatı

İsviçre ve Bosna-Hersek pasaportu olan İzet Hajrovic, verdiği bir röportajda Bijelo Poljeli olduklarını belirterek; "İkinci Dünya Savaşı sırasında, ailem Makedonya'nın Prilep köyünden kaçarak Türkiye'ye sığındı. Babam Saffet ve annem Zilka, 80'li yıllara kadar Türkiye'de yaşadı. 80'lerde Saraybosna'ya ve daha sonra 1987'de İsviçre'ye geçti" açıklamasını yaptı. Müslüman kökenli olan Izet Hajroviç'in saha içerisinde iki önemli uğuru var. Bosnalı oyuncu her maçta sahaya sağ ayağını basarak ve Fatihaduasını okuyarak çıktığını ülke basınına verdiği röportajında dile getirdi. Sancak kökenli olan genç oyuncunun ailesinin kökenleri Osmanlı topraklarına kadar uzandığı için TFF'nin de genç isme Türk statüsünü vermesi bekleniyor.

Oyun Sitili

Sağ kanatta oynayan, sürati ve iki ayağını da kullanabilme yeteneği ile ön plana çıkan Hajrovic aslen sol ayaklıdır. Zaman zaman sol kanat, forvet arkası ve forvette de oynayan Hajrovic, oyun stili olarak Arjen Robben'e benzetiliyor.

Başarıları

Kulüp


Grasshopper Zürich İsviçre Kupası: 2012–13

Kaynak: wikipedia

İzet Hajrovic Resimleri - İzet Hajrovic Fotoğrafları - İzet Hajrovic Fotograf - İzet
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Kartal Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
biyografisi, futbolcu, futbolcu izet hajrovic, hajrov, hajrovic, hayati, izet, izet hajrovic, izet hajrovic biyografi, izet hajrovic biyografisi, izet hajrovic hakkında, izet hajrovic hakkında genel bilgi, izet hajrovic hayatı, izet hajrovic kim, izet hajrovic kimdir, izet hajrovic özgeçmişi, izet hajrovic yaşamı, kimdir, İzet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mat Biyografisi-Mat Hayatı-Mat Yaşamı-Mat Kimdir? Grup Mat Biyografisi-GrupMat Kimdir Akasya Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 1 12.07.19 09:11
Air Biyografisi-Air Hayatı-Air Yaşamı-Air Kimdir?Grup Air Biyografisi Akasya Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 26.04.19 17:38
Li Na Biyografisi - Li Na Kimdir - Li Na Hayatı - Li Na Yaşamı - Tenisçi Li Na Kimdir Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 1 30.12.17 22:28
İzet Hajrovic Resimleri - İzet Hajrovic Fotoğrafları - İzet Hajrovic Fotograf - İzet Kartal Ünlülerin Resimleri 0 05.01.14 12:34
Sead Hajrovic Biyografisi - Sead Hajrovic Kimdir - Sead Hajrovic Hayatı - Sead Hajrov Kartal Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 25.07.13 17:09


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:52 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2