tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/)
-   -   Murat Şahin Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/22756-murat-sahin-hayati-biyografisi.html)

Metrix 17.12.08 12:20

Murat Şahin Hayatı ( Biyografisi )
 
Murat Şahin Hayatı ( Biyografisi )

Murat Şahin, (D. 4 Şubat 1976, İstanbul , Merdivenköy) Geçmişte Beşiktaş ve Fenerbahçe'de forma giymiş olan, halen Gaziantepspor'un kalesini koruyan deneyimli futbolcu.

Futbola amatör olarak İstanbul’un Göztepe Hilal Spor Takımı’nda başladı. 17 yaşında Fenerbahçe’ye geçti ve 18 yaşında profesyonel oldu. 7 sezon Fenerbahçe’de oynadı. Bir ara Vanspor'a da kiralanan futbolcu, 1998-1999 sezonu devre arasında Konyaspor’a gitti. Sonra sırayla Diyarbakırspor, Adanaspor, Çaykur Rizespor takımlarında forma giydi.

Beşiktaş Yılları :

Murat Şahin'in Türkiye futbol gündeminde üst sıralara tırmanması ise 2004-2005 sezonunda transfer olduğu Beşiktaş’ta gerçekleşti. Oscar Cordoba ve Ramazan Kurşunlu'nun ardından üçüncü kaleci olarak düşünüldüğü takımda, sezonun ilk yarısında beklenenden çok daha fazla forma şansı buldu. Bunda Cordoba ve Ramazan'ın sakatlıklar ve formsuzluk nedeniyle istikrarsız bir seyir izlemesi kadar takıma yeni bir anlayış yerleştirmeye çalışan yeni teknik direktör Vicente Del Bosque'nin tercihleri de belirleyiciydi. Ancak Del Bosque'nin sezon ortasında ani bir kararla görevden alınmasından sonra göreve gelen Rıza Çalımbay ona fazla forma şansı vermedi. Bu durum bir sezon sonra Çalımbay'ın yerine göreve gelen Jean Tigana döneminde de değişmedi. Buna karşın yüksek profesyonel motivasyonu, uzun süre oynamamış olması halinde bile forma şansı bulduğunda da hazır bir görüntü çizmesini sağlıyordu.

Unutulmaz Antalyaspor Karşılaşması :

2006-2007 sezounun ikinci yarısındaki Antalyaspor karşılaşması bir anda bütün dikkatlerin Murat Şahin'e dönmesine yol açtı. Takımın tüm profesyonel kalecilerinin oynayamayacak durumda olması nedeniyle, şampiyonluk yarışındaki bu kritik maçta kaleyi deneyimsiz ve amatör bir kalecinin koruması gerekecekti. Ağır bir sakatlığı bulunan Murat Şahin futbol yaşamını tehlikeye atarak kaleye geçti. Adeta yalnızca tek bacağını kullanabildiği maçta çok başarılı bir performans göstererek takımının kazanarak şampiyonluk yarışında kalmasında büyük katkı sağladı. Bu jestine Beşiktaş yönetimi de sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini (Şahin'i, onu uzun süre futboldan ayıracak bir ameliyat dönemi bekliyor olmasına karşın) koşulsuz olarak uzatarak karşılık verdi.

Beşiktaş'tan Ayrılışı :

Ne var ki 2007-2008 sezonunun ilk yarısının ardından, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın kararıyla takımdan gönderilmesine karar verildi. Bu kararın tek taraflı alınmış olması eleştirilere neden oldu. Murat Şahin Gaziantepspor ile anlaşarak bu takımın kalesine geçti. Tesadüf eseri ilk resmi maçı eski takımı Beşiktaş'a karşıydı.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:19 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2