tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/)
-   -   Ariel Arnaldo Ortega Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/23478-ariel-arnaldo-ortega-hayati-biyografisi.html)

Metrix 23.12.08 16:11

Ariel Arnaldo Ortega Hayatı ( Biyografisi )
 
Ariel Arnaldo Ortega Hayatı ( Biyografisi )

Ariel Arnaldo Ortega, (D. 4 Mart 1974 Arjantin) 1.70 m. boyunda ve 70 kg ağırlığında Arjantinli futbolcu. Oynadığı mevkii orta sahaydı.Arjantin'in gelmiş geçmiş en iyis oyuncularının arasında yer almaktadır Avrupa'da Parma, Sampdoria, Valencia ve Fenerbahçe takımlarında oynadı.

Fenerbahçe'de 2002-2003 sezonunun ilk yarısında 14 maça çıktı. 5 gol attı, 4 sarı, 1 de kırmızı kart gördü. Takımın o dönemdeki hocası Werner Lorant'la yıldızı barışmadı, Türkiye'ye uyum sağlayamadı. Devre arasında Arjantin'e gidip dönmeyince Fenerbahçe, FIFA'ya başvurdu. Uzun süren hukuki mücadelede FIFA Fenerbahçe'yi haklı buldu.

3 Dünya kupasına katılmış ve 86 kez milli takım formasını giymiş olan futbolcu bu olaydan sonra 18 ay boyunca futboldan uzak kaldı. Bu dönemin ardından Newells Old Boys'da 2 sezon oynadı. Son olarak yetiştiği kulüp River Plate'e transfer olan Arjantinli futbolcu Aralık 2006'da futbolu bıraktığını açıkladı. Daha sonradan aldıgı kararla yeşil sahalara geri dönen Ortega River Plate forması altında kariyerini yeniden canlandırmak istiyordu ancak 26 maçın sadece 5'inde oynayabildi.Daha sonra River Plate Ariel Ortega'nın sözleşmesini fesh etti.Ariel Ortega River Plate takımından ayrıldı.Bu arada alkol sorunu ortaya çıktı.Arjantin 2. liginde Independiente Rivadavia takımına transfer olmuştur vede bu süreç içerisinde alkol tedavisi görmektedir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:17 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2