tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/)
-   -   Aiden McGeady Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/24467-aiden-mcgeady-hayati-biyografisi.html)

Metrix 06.01.09 15:42

Aiden McGeady Hayatı ( Biyografisi )
 
Aiden McGeady Hayatı ( Biyografisi )

Aiden McGeady, (D. 4 Nisan 1986) İskoçya'nın Celtic F.C. takımının formasını giyen İrlandalı-İskoçyalı futbolcu. Hücum hattının bir çok bölgesinde görev yapabilen oyuncu, Celtic F.C.'de sol kanatta görev yapmaktadır. Ayaklarını çok hızlı kullanabilen oyuncu, İrlanda Milli Futbol Takımı'nda da görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri :

McGeady Celtic F.C. ile ilk lig maçına 2004 yılında Hearts karşısında çıkmıştır. O maçtaki performansıyla Gordon Strachan'ın gözüne girmeyi başaran oyuncu, o günden beri düzenli olarak takımının formasını giymektedir. Özellikle 2007-2008 sezonunda patlama yapan oyuncu, Falkirk karşılaşmasında 3 gol birden atmış ve Aberdeen maçında ise maçın adamı seçilmiştir. Ayrıca, 20 Şubat 2008'de Şampiyonlar Ligi 2.turunda FC Barcelona karşısında çok başarılı bir performans göstermiştir ve bu maçta Celtic F.C.'in attığı 2 golde de pozisyonları yaratan isim olmuştur. Bu sezon İskoçya Premier Ligi'nde ise 21 maçta 8 gol atmıştır.

Milli Takım Kariyeri :

Şimdilerde kalitesiyle tüm dünyanın dikkatini çeken McGeady, henüz 15 yaşındayken Celtic F.C. kulübünün gözünden kaçmamıştır ve McGeady bu kulüple sözleşme imzalamıştır. Fakat, McGeady bu sözleşme esnasında artık okul takımında oynamayacağını da içeren birçok maddeyi de kabul etmiş oluyordu. Bu nedenle İskoçya için oynaması o dönemde mümkün değildi. Bunu fırsat bilen İrlanda, kendi ülkelerinde böyle bir yasağın olmamasını ve oyuncunun büyükbabasının da İrlandalı olmasını fırsat bilip McGeady'e teklif yapmış ve onayı da almıştır. İrlanda için U15 Okul Takımı'nda başlayan kariyeri, babasının onun İskoçya için oynamasını istemesine rağmen İrlanda Milli Futbol Takımı'a kadar devam etmiştir ve McGeady 2004 yılının Haziran ayında Jamaika karşısında üzerine geçirdiği İrlanda formasını bir daha çıkarmamış ve İrlanda Milli Futbol Takımı'ın değişilmezi olmuştur.

Kişisel Bilgiler
Tam Adı: Aiden McGeady
Doğum Tarihi: 4 Nisan 1986 (1986-04-04) (22 yaşında)
Doğum Yeri: Glasgow, İskoçya
Boyu: 1.78
Mevkii: Kanat
Kulüp Bilgileri
Bulunduğu Kulüp: Celtic F.C.
Numarası: 46
Altyapı Kariyeri
Celtic F.C.
Profesyonel Kariyeri
Yıl ..........................Kulüp ......................Maç (gol)
2004- ..................Celtic F.C. ..................125 (21)
Milli Takım Kariyeri
2004 ...............İrlanda Cumhuriyeti ............20 (0)


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:52 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2