tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/)
-   -   Graeme Souness Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/24473-graeme-souness-hayati-biyografisi.html)

Metrix 06.01.09 16:06

Graeme Souness Hayatı ( Biyografisi )
 
Graeme Souness Hayatı ( Biyografisi )

Graeme Souness, (D. 6 Mayıs 1953, Edinburgh) İskoç futbolcu, teknik direktör. 62 kez İskoçya Milli Futbol Takımı'nda oynadı.

Galatasaray'da teknik direktör olarak görev yaptı. Teknik direktörlük zamanında Galatasaray'da Turkiye kupası Şampiyonlugu yaşayan teknik adam, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın ortasına bayrak dikmesiyle tanındı. Bu hareketinden dolayı Galatasaray taraftarları kendisine, İstanbul'un Fethi sırasında burçlara bayrağı ilk diken Türk askeri olan Ulubatlı Hasan'a ithafen Ulubatlı Souness lakabını verdi. Liverpool F.C., Glasgow Rangers kulüplerinde oynadı. Newcastle United F.C., Galatasaray SK, Sunderland, Aberdeen F.C., Everton F.C.'de teknik direktörlük yaptı.

Futbolculuk kariyerine rağmen aynı başarıyı teknik adamlıkta gösteremeyen Souness Galatasaray'dan sonra çalıştırdığı (Southampton, Benfica, Blackburn Rovers, Newcastle United) takımlarda başarıyı sağlayamadı ve en son İngilterenin Blackburn Rovers ekibinden harcadığı rekor transfer ücretine rağmen takımı ligin ortalarında demirletmesinden dolayı kovuldu.

Galatasaray'ın Eric Gerets ile yollarını ayırmasından sonra adı tekrar Galatasaray ile anılan Souness, Kalli'nin göreve getirilmesiyle halen boşta duruyor.Şu günlerde ise Karl-Heinz Feldkamp'ın Galatasaray'dan ayrılığından sonra teknik adam arayışına devam eden Galatsaray'da adı bir kez daha Gheorghe Hagi'nin alternatifi olarak gündeme geldi fakat Galatasaray Micheal Skibbe ile anlaştı.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:01 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2