tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) > Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) Türk ve yabancı futbolcuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ozan Tufan Biyografisi - Ozan Tufan Kimdir - Ozan Tufan Hayatı - Ozan Tufan Yaşamı
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1670

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.01.15, 12:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Ozan Tufan Biyografisi - Ozan Tufan Kimdir - Ozan Tufan Hayatı - Ozan Tufan Yaşamı

Ozan Tufan Biyografisi - Ozan Tufan Kimdir - Ozan Tufan Hayatı - Ozan Tufan Yaşamı

Ozan Tufan (D. 23 Mart 1995) Bursaspor'da forma giyen Türk futbolcu. Süper Lig'de ilk kez formayı 19 Mayıs 2013 tarihinde Gençlerbirliği'ne karşı forma giydi.

2013 Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Türkiye U-19 takımında forma giydi. 9 Ağustos 2012 tarihinde UEFA Avrupa Ligi üçüncü eleme turunda KuPS Kuopio karşısında Bursa Atatürk Stadyumunda oynanan maçın 71. dakikasında attığı gol ile Avrupa kupalarında golatan en genç futbolcu olmuştur.



Ozan Tufan

Kariyeri

İlk Yılları


Ozan Tufan, 23 Mart 1995 tarihinde Bursa/Orhaneli'de Maden işçisi bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Bursa'da 10 yaşında okul takımıyla katıldığı turnuvalarda oynadığı sırada Bursaspor Kulübü alt yapı antrenörleri tarafından izlenerek alt yapıya seçildi. Bursaspor ile henüz 9 yaşında yani 2004 yılında tanışan Ozan Tufan'ın 2005 yılında ise lisansı çıkartıldı. O dönemlerde Danone Ligi olarak geçen minikler liginde dikkat çeken Ozan Tufan, 2007 yılında Vahide Aktuğ İlköğretim Okulu ile birlikte Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliğini kazandı ve turnuvaya damgasını vurdu. Attığı 9 golle gol kralı olan genç oyuncu, o dönem orta sahanın sağ kanadı ve ortasında görev yapıyordu.

2009-10

Ardından Ozan Tufan'ın yakasına sakatlık belası yapıştı, ayak tabanında oluşan rahatsızlık Özel maç nedeniyle kimi doktorların futbol hayatı bitti dediği Ozan, 2009-2010 sezonunda 1995 jenerasyonu ile birlikte Coca Cola Akademi U15 Ligi'nde oynamaya başladı. O sezon sadece 8 mücadeleye sonradan dahil olan Ozan, Türkiye Finalleri'ndeki 3 maçtada ilk 11'de şans bulmuş ve Bursaspor, finalleri Türkiye 4.sü olarak kapatmıştı.

2010-11

2010-2011 Bursaspor U16 Takımı'nın şampiyonluğu ile noktalandı ancak Ozan Tufan, yaşadığı sakatlığın sürmesi nedeniyle sezonun ilk yarısında hiç forma giyemedi, sezonun ikinci yarısında ise sadece 2 karşılaşmada görev aldı.

2011-12

2011-2012 sezonu ise Ozan'ın yıldızını parlattığı sezon olarak kayıtlara geçti. Sakatlığı nedeniyle orta sahanın sağ kanadında ve ortasında oynayarak toplamda 13 maç ile geçirdiği iki sezonun ardından Ozan Tufan artık sağlıklı bir şekilde sahalara döndü ve sağ bek mevkine monte edildi ve takımın vazgeçilmezi oldu. Yeni mevkisinde eski günlerine dönen Ozano sezon U17 Takımı ile oynadığı 10 maçın ardından Milli Takıma kadar yükseldi. Bursaspor'un şampiyonluğu ile noktalanan sezonda U17 düzeyinde 23 maça çıkan Ozan Tufan 1 kez ağları sarsma başarısı da gösterdi. Genç sağ bek, o sezon ayrıca 1 kez de U18 Takımının formasını terletti. 2011-2012 sezonu Ozan Tufan için harika geçti. Sakatlıktan yakasını kurtaran ve yeni mevkisi olan sağ bekte vazgeçilmez olan genç oyuncu, Coca Cola Akademi U17 Ligi final maçında Fenerbahçe SK'ye karşı oynadığı oyunla parmak ısırtarak eski parlak günlerine döndü ve tüm dikkatleri üzerine çekti. O maçı 3-1 kazanan Bursaspor U-17 takımı şampiyonluğa uzanırken teknik direktör Ertuğrul Sağlam da maçı canlı seyretti.

Bursaspor

2012-13


Fenerbahçe ile oynanılan final maçında yıldızını parlatan Ozan, 2012-13 sezonunda ise A Takıma alındı. Genç oyuncuyu Avusturya kampı kadrosuna da alan Ertuğrul Sağlam, onu ilk kez 9 Ağustos'ta kadroya aldı. Kups'a karşı Finlandiya'da 1-0 kaybeden takım, Bursa'da ki rövanş maçında rakibine üstünlük kurdu. 50 dakikada 5-0'ı yakalayan takımda Ertuğrul Sağlam ilk oyuncu değişikliği için Ozan Tufan'ı yanına çağırdı. 63.dakikada oyuna dahil olan Ozan, oyuna girdikten 8 dakika sonra Bursaspor forması altındaki ilk golünü Kups ağlarına yollayarak 1980 doğumlu Ganalı Peter Ofori Quaye'nin 'Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncu' unvanını da elinden almış oldu. Avrupa Kupalarının gol atan en genç oyuncusu olarak tarihe geçen Ozan, maçın skorunuda 6-0 olarak belirledi. A Takım ile ilk Türkiye Kupası maçına Aralık 2012'de Altay FK karşısında çıkan Ozan, Süper Lig'de ise Hikmet Karaman yönetiminde ilk maçına 19 Mayıs 2013 tarihinde Gençlerbirliği karşısında çıktı. O sezon 4 kupa maçında 299 dk sahada kalan Tufan, 1 UEFA, 1 tane de Süper Lig maçında görev yapmış oldu.

2013-14

2013-14 sezonunda ise Hikmet Karaman ile başlayan sezonda tıpkı Enes Ünal gibi A Takımın bir parçası olan Tufan, Christoph Daum'un getirilmesiyle ve sözleşmesinin uzatılmamasıyla daha az şans bulmaya başladı. Sezon başlarken ise A2 takımına gönderilen Ozan, A2 takımıyla 13 maça çıkıp Bandırmaspor ve Tavşanlı Linyitspor maçlarında da toplam 2 gol attı. Ozan Tufan devre arasında A takımın kampına alınırken, 21 Ocak 2014 tarihinde sözleşmesini 2018 yılına kadar uzattı. 25 Ocak 2014 günü oynanan Eskişehirspor maçında 71 dakika süre aldı. O sezon İrfan Buz'un A Takımın başına geçmesiyle 6 maçta daha forma giyen Ozan bu maçların hepsine ilk 11'de başladı.O sezon 2 tanesi Galatasaray SK ile oynanan Türkiye Kupası yarı final maçı olmak üzere 5 tanede kupa maçında görev yaptı. Sezon sonunda tüm dikketleri üzerine çeken Ozan, sezon sonunda ise Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından A Milli Futbol Takımı'na çağırıldı.

2014-15

Türkiye Milli Takımıyla ABD kampında da süre alan Ozan, 2014-15 sezon başında ise Beşiktaş JK teknik direktörü Slaven Bilic'in beğenisini kazandı ve bu teknik adamın raporuyla Sefa Yılmaz, Turgut Doğan Şahin gibi isimlerle adı anılan Beşiktaş tarafından bonservisi istendi. Daha sonra bu teklif reddedildi. Daha sonra ise Şener Özbayraklı ile paket olarak Galatasaray kulübü iki oyuncuyu istese de Şenol Güneş'in oyuncuyu bırakmayacağı açıklandı. Sezon başında Bursaspor ile devam eden Ozan, 17 Temmuz 2014 günü oynanan Chikhura maçında o sezon ilk resmi maçına çıktı. 0-0 biten karşılaşmanın rövanş maçında da süre alan Ozan, maçın uzatmaları ve normal süresi yine berabere bitince penaltılarda bir gol atsa da takım arkadaşları penaltıları kaçırınca Bursaspor turnuvaya veda etti. O sezon Süper Lig'de de Galatasaray SK ile oynanan ilk hafta maçında görev yapan Ozani takımının kendi evinde 2-0 mağlup olmasına engel olamadı.

Milli Takım

İlk kez Türkiye U17 Milli Takımı'nın Azerbeycan'ı 4-0 yendiği mücadelenin tamamında sahada kalan Ozan, ilk kez Milli olmanın gururunu yaşıyordu.

A Takım

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri öncesi 2014 Mayıs ve Haziran aylarında yapılan kamp kadrosuna davet edilen Ozan 25 Mayıs 2014 tarihinde İrlanda ile oynanan maçın ikinci yarısının başında Bilal Kısa'nın yerine oyuna girerek çıkmıştır.

03 Eylül 2014 tarihinde Danimarka ile oynanan hazırlık maçının son dakikasında oyuna girip ilk golünü atmıştır. Maçı bu golle Türkiye 2-1 kazanmıştır. Maçtan sonra ise "Topu önüme aldım ve tam vuracakken Arda ağabeyin sesini duydum. Sonra onun rahatlığıyla topa vurdum. Dışarı vurma hissi devardı içimde. Arkadan vur oğlum dedi ve topa dokunduğum an vurdum zaten. Gönül rahatlığıyla vurdum. Biraz rakibe de çarptı ama Allah büyük işte yürü ya kulum deyince güzel şeyler oluyor. Bana şans verdiği için Fatih hocaya teşekkür ediyorum. Elimden gelenin en iyisini yaptığımı düşünüyorum." ifadelerinde bulundu.

Kaynak: wikipedia
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Kartal Kullanıcısına bu mesajı için 3 üye teşekkür etti:
Alt 14.02.16, 23:25   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Goeben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Aydın
Mesajlar: 6.757
Konular: 5996
Puan Grafiği
Rep Puanı:3100
Rep Gücü:54
RD:Goeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond reputeGoeben has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 379
172 Mesajına 210 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Ozan Tufan Biyografisi - Ozan Tufan Kimdir - Ozan Tufan Hayatı - Ozan Tufan Yaşamı

Ozan Tufan Biyografisi - Ozan Tufan Kimdir - Ozan Tufan Hayatı - Ozan Tufan Yaşamı

Teşekkürler
--------------Tualimforum İmzam--------------
Anaokulu - İlköğretim


Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri










Goeben
Goeben isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, futbolcu ozan tufan, hayati, kimdir, ozan, ozan tufan, ozan tufan biyografi, ozan tufan biyografisi, ozan tufan futbolcu, ozan tufan hakkında, ozan tufan hayatı, ozan tufan kim, ozan tufan kimdir, ozan tufan özgeçmişi, ozan tufan yaşamı, tufan, yasami


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Tufan Karabulut Biyografisi - Tufan Karabulut Kimdir - Tufan Karabulut Hayatı - Tufan Kartal Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) 0 26.10.14 16:19
Gamze Ozan Biyografisi - Gamze Ozan Kimdir - Gamze Ozan Hayatı - Gamze Ozan Yaşamı Tolga Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 23.09.14 12:20
Mitolojide Tufan - Tufan Nedir - Yunan Mitolojisinde Tufan Nedir Tolga Genel Kültür 0 24.08.14 16:18
Rüyada Tufan Görmek - Rüyada Tufan Görmek Açıklaması ve Yorumu - Tufan Rüya Tabiri Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 16.08.12 20:19
Ozan Arif Biyografisi,Ozan Arif Hayatı,Ozan Arif Yaşamı,Ozan Arif Kimdir? İpek Şairlerin Hayatı ( Biyografileri ) 1 02.10.09 08:16


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:24 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2