tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) > Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) Türk ve yabancı futbolcuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Simao Pedro Fonseca Sabrosa Hayatı ( Biyografisi )
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1359

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.12.08, 22:22   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Metrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 3.491
Konular: 3144
Puan Grafiği
Rep Puanı:6312
Rep Gücü:0
RD:Metrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 74
366 Mesajına 520 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Simao Pedro Fonseca Sabrosa Hayatı ( Biyografisi )

Simao Pedro Fonseca Sabrosa Hayatı ( Biyografisi )

Simão Pedro Fonseca Sabrosa, (D. 31 Ekim 1979 - Constantim, Portekiz) Portekiz Milli Futbol Takımı'nda da oynayan forvet ve orta saha mevkiilerinde oynayan futbolcu. 2006-2007 sezonunda takım kaptanı olarak SL Benfica takımında oynadı ve bu yaz İspanya'nın Atlético Madrid takımına transfer oldu.

*Portekiz Super Liga (2005, SL Benfica)
*Portekiz Süper Kupası (2005, SL Benfica)
*Portekiz Kupası (2004, SL Benfica)

Kişisel Bilgiler
Tam Adı: Simão Pedro Fonseca Sabrosa
Doğum Tarihi: 31 Ekim 1979
Doğum Yeri: Vila Real, Portekiz
Boyu: 1,70 m.
Mevkii: Kanat, forvet forvet arkası
Kulüp Bilgileri
Bulunduğu Kulüp: A.Madrid
Numarası: 22
Altyapı Kariyeri
-
Profesyonel Kariyeri
Yıl .........................Kulüp .......................Maç (gol)
1997–99................Sporting................... ...
1999–01................FC Barcelona................
2001–2007.............SL Benfica...................
2007- ... ..............Atlético Madrid .............
Milli Takım Kariyeri
...........................Portekiz............... ........54 (13)



Simao Sabrosa Resimleri - Simao Sabrosa Fotoğrafları
Metrix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.01.11, 01:02   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Simao Sabrosa Biyografisi - Simao Sabrosa Kimdir - Simao Sabrosa Hayatı

Simao Sabrosa Biyografisi - Simao Sabrosa Kimdir - Simao Sabrosa Hayatı - Simao Sabrosa Yaşamı

Simao Pedro Fonseca Sabrosa 3 Ekim 1979 tarihinde Vila Real şehrinin Constantim kasabasında dünyaya geldi. 12 yaşında Diogo Cão kulübünde bir sene top oynadıktan sonra, 1992'de Luis Figo, Cristiano Ronaldo, Ricardo Quaresma gibi yıldızları yetiştiren Sporting Lizbon takımının altyapısına geçti. 1997'de profesyonel sözleşme imzaladı. 17 yaşında ilk resmi maçına çıktı. Gil Vicente FC karşısında oynanan maçta oyuna girdikten bir dakika sonra golünü attı ve maçı 3-0 kazandılar. Simao, bu takımda oynadığı 3 sezonda kupa kazanamadı, ancak UEFA Kupası'nda ilk kez forma giydi. 1998-99 sezonunda 30 maçta 10 gol atarak büyük takımların dikkatini çekti.



1999 yazında 15 milyon euro karşılığında FC Barcelona'ya transfer oldu. Burada kendisi gibi Portekizli Figo ile orta sahada bir ikili oluşturdu. İlk sezonunda 21 maçtaforma giyen Simao, 1 gol atabildi. Barcelona ise Deportivo'nun ardından lig ikincisi oldu. İkinci sezonda ise başarı yakalanamadı. Burada ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynama şansını da elde etti.

Barcelona'da çok iyi geçemeyen iki sezon sonrası 12 milyon euro karşılığında ülkesine, bu sefer SL Benfica forması giymeye başladı. 2002-03 sezonunda 33 maçta 18 gol atmayı başardı ve lig ikincisi oldular. Sonraki sezon da lig ikincisi olan takımda Simao, 31 maçta 12 gol attı.

2004-05 sezonunda Benfica, 11 yıllık aradan sonra Portekiz Ligi şampiyonu oldu. Simao, 34 maçta da 90 dakika forma giyerek şampiyonluğun en önemli ismi oldu. Ayrıca attığı 15 golle, takımının en golcü ismi olup, lig gol krallığında da 2. oldu. Kupada da finale çıksalar da 2-1 kaybettiler. Simao, finalde golü penaltıdan kaydetti. UEFA Kupası'nda da bütün maçlarda oynayan Simao, 4 gol kaydetti.

2005-06 sezonuna Simao, Portekiz Süper Kupa şampiyonluğuyla başladı. Ancak bu sefer şampiyonluk korunamadı ve lig üçüncüsü oldular. Şampiyonlar Ligi'nde ise çok başarılı bir sezon geçirdiler. 10 maçın 8'inde forma giydi. Gruptanikinci olarak çıkan Benfica, grubun favorisi Manchester United'ı yenerek gruptan çıkma başarısını gösterirken, Manchester United ise grup sonuncusu oldu. Sonraki turda önceki sezonun şampiyonu Liverpool'u elediler. Portekiz'de rakiplerini 1-0 yenerken, deplasmanda Simao'nun da bir gol kaydettiği maçı 2-0 kazandılar. Çeyrek finalde ise o sezon kupayı kazanacak Simao'nun eski takımı Barcelona ile oynanan maçlarda 0-0 ve 0-2'lik skorlar alarak elendiler.

Bu başarılı Avrupa macerasının ardından Simao'nun adı Liverpool'a anılsa da, Benfica'nın futbolcu için çok yüksek bonservis bedeli istemesi nedeniyle transfer gerçekleşemedi. 2006-07 sezonunda birinci Porto'nun iki puan ardından üçüncü oldular. Simao, 11 golle yine takımın en golcü ismiydi. Bu performansıyla Portekiz'in en iyi futbolcusu olarak seçildi. Ayrıca Ekim ve Şubat aylarının en iyi futbolcusu seçildi.

20 Temmuz 2007'de, 20 milyon Euro'ya İspanyol ekip Atletico Madrid'e transfer oldu. İlk iki sezonunda takımının değişmez ilk 11 oyuncusu oldu. İki sezonda da 7 gol attı ve takımın iki sezonda da lig dördüncüsü olmasını sağladı. 2007-08 sezonunda alınan dördüncülük ile Atletico Madrid, 1996-97sezonundan sonra ilk kez Avrupa sahnesine döndü. 12 Nisan 2009'da, lig tarihinin 4000. golünü Deportivo'ya sol ayağıyla attığı şut ile kaydetti ve takım tarihine geçti.

2009 yılında takımda ikinci kaptanlığa getirildi. Sezon öncesi yapılan hazırlık maçlarından birinde Simao, Benfica karşısında Madrid forması giydi. Ancak ligde başarısız bir sezon geçirdiler. Simao, Şampiyonlar Ligi'nde APOEL FC ile oynanan maçta beraberlik golünü atarak, takımın UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmesini sağladı. UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'a karşı da bir gol kaydetti. Atletico Madrid, kupada finale çıktı. Fulham karşısında oynanan finalde Simão da ilk 11'de maça çıkıp, 68 dakika forma giydi. Atletico Madrid, ilk kez düzenlenen bu kupayı kazandı. Ayrıca Lig Kupası'nda da finale çıktılar, ancak Sevilla'ya finalde yenildiler. Simão, kupada 3 gol kaydetti. Recreativo'ya attığı biri son dakikada olmak üzere, iki golle takımın çeyrek finale çıkmasına yardım etti. Simao, yarı finalde de bir gol attı. Bu performansı sonucu CNID Ödülleri'nde yurtdışında forma giyen en iyi Portekizli futbolcu ödülünü aldı. Simão'dan önce bu ödülü üç senedir Cristiano Ronaldo kazanıyordu.

Atletico Madrid'in 22 Aralık 2010 tarihinde resmi sitesinde yaptığı yazılı açıklamayla Simao'nun Beşiktaş'a 900.000€ bedelle transfer olduğu duyuruldu.Beşiktaş'la yıllığı 2.500.000€'dan 2.5 yıllık sözleşme imzalamıştır.

Milli Takım Kariyeri
Simao, Portekiz'in çeşitli yaş gruplarında milli takımda forma giydi. 1996'da U-16 takımı ile UEFA U-16 Futbol Şampiyonası'na katıldı ve şampiyonluk yaşadı. Bir yıl sonra U-18 takımında forma giymeye başladı. 1999'da ise U-21 takımının en önemli oyuncularından oldu.

18 Kasım 1998'de İsrail'le oynanan maçla birlikte 19 yaşındayken ilk kez milli takım formasını giydi. 2002 FIFA Dünya Kupası'na sakatlığı nedeniyle katılamadı. Katıldığıilk büyük turnuva 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası oldu. Simao, turnuvadaki altı maçın üçünde forma giydi. İki grup maçında ilk 11 olarak başladı. Özellikle İngiltere ile oynanan çeyrek final maçında dikkat çekti. İkinci yarı oyuna giren Simao, 83. dakikada maçı uzatmalara götüren golün asistini yaptı. Portekiz, İngiltere'yi penaltılarla elerken Simao penaltısını gole çevirdi. Finalde forma giymeyen Simao'lu Portekiz, kendi evinde düzenlenen turnuvayı ikinci olarak bitirdi.

Simao, 2006 FIFA Dünya Kupası kadrosuna girerek, kariyerinin ilk Dünya Kupası'na katıldı. Portekiz'in dördüncü olduğu turnuvada Simao, bütün turnuva maçlarında forma giydi. Grup maçlarında Meksika'yı 2-1 yendikleri maçta 24. dakikada takımının golünü kaydetti. 1 Temmuz 2006'daki çeyrek finalde, 2 sene önceki gibi İngiltere ile eşleşen Portekiz, rakiplerini yine penaltılarla elerken Simao takımının ilk penaltısını gole çevirdi. Portekiz rakiplerini eledi ancak yarı finalde Fransa'ya elendiler.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da kadroda yer alan Simao, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti'ne karşı oynanan grup maçlarında ilk 11'de yer aldı. Çeyrek finalkarşısında Almanya'ya karşı 90 dakika forma giyse de takımının elenmesini engelleyemedi.

2010 FIFA Dünya Kupası elemelerinde Simao, 4 gol kaydederek takımının en golcüsü oldu ve Portekiz, Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Simao, kupa kadrosunda yer aldı. Grup maçlarının ikisinde yedekten oyuna dahil olan Simao, Kuzey Kore maçında ilk 11'de sahaya çıkıp bir de gol attı. Sonraki turda turnuva şampiyonu İspanya'ya elendiler. Simao bu maçta da ilk 11'de yer aldı.

27 Ağustos'ta kişisel nedenlerden dolayı Portekiz Milli Futbol Takımı'nı bıraktığını açıkladı.

Kazandığı Başarıları
UEFA Avrupa Ligi
Atletico Madrid - 2009-10

UEFA Süper Kupa
Atletico Madrid - 2010

Portekiz Süper Ligi
SL Benfica - 2004-05

Portekiz Kupası
SL Benfica - 2003-04

Portekiz Süper Kupası
SL Benfica - 2005

Avrupa 16 Yaş Altı Futbol Şampiyonası
Portekiz U-16 - 1996

Gerçek ve Tam Adı: Simão Pedro Fonseca Sabrosa
Doğum Tarihi: 31 Ekim 1979 (1979-10-31) (31 yaşında)
Doğum Yeri : Vila Real, Portekiz
Boyu: 187 cm
Mevkii: Orta saha
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, fonseca, hayati, pedro, sabrosa, simao, simao pedro fonseca sabrosa, simao pedro fonseca sabrosa biyografi, simao pedro fonseca sabrosa biyografisi, simao pedro fonseca sabrosa hakkında genel bilgi, simao pedro fonseca sabrosa hayatı, simao pedro fonseca sabrosa kimdir, simao pedro fonseca sabrosa özgeçmişi, simao pedro fonseca sabrosa yaşamı, simao sabrosa, simao sabrosa biyografi, simao sabrosa biyografisi, simao sabrosa hakkında genel bilgi, simao sabrosa hayatı, simao sabrosa kimdir, simao sabrosa özgeçmişi, simao sabrosa yaşamı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Lyndsy Marie Fonseca Biyografisi - Lyndsy Marie Fonseca Hayatı - Lyndsy Marie Fonseca SERDEM Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 26.08.13 20:53
Pedro Franco Biyografisi - Pedro Franco Kimdir - Pedro Franco Hayatı - Pedro Franco Y Kartal Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 01.07.13 20:38
Simao Sabrosa Resimleri - Simao Sabrosa Fotoğrafları Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 03.01.11 01:05
Jose Pedro Cea Hayatı ( Biyografisi ) Metrix Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 23.01.09 01:14
Pedro Almodovar Hayatı (Biyografisi) Başak Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 18.08.08 04:34


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:48 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2