tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/)
-   -   Henri Bienvenu Ntsama Biyografisi - Henri Bienvenu Ntsama Hayatı - Henri Bienvenu (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/80229-henri-bienvenu-ntsama-biyografisi-henri-bienvenu-ntsama-hayati-henri-bienvenu.html)

Başak 06.09.11 19:08

Henri Bienvenu Ntsama Biyografisi - Henri Bienvenu Ntsama Hayatı - Henri Bienvenu
 
Henri Bienvenu Ntsama Biyografisi - Henri Bienvenu Ntsama Hayatı - Henri Bienvenu Ntsama Kimdir?

http://img705.imageshack.us/img705/7...venuntsama.jpg
Henri Bienvenu Ntsama 5 Temmuz 1988’de Kamerun’da dünyaya geldi. Forvet mevkiinde görev yapan Bienvenu, futbola 1999 yılında ülkesinde Brasseries Futbol Okulu’nda eğitim görerek başladı. Bienvenu profesyonel olarak ise 2003 yılında Kamerun’un Cotonsportgaroua Takımına geçti. Kamerunlu yıldız 2 yıl Garoua’da forma giydikten sonra futbol kariyerine Tunus ekibi Ca Bizerte’de devam etti. Bizerte’de 27 maça çıkan Bienvenu 15 gol kaydetti. Ocak 2008’de Afrikanın en büyük kulüplerinden bir başka Tunus ekibi Espérance’ye transfer olan kamerunlu golcü 47 maçta 22 kez fileleri havalandırdı. Bienvenu, Esperance ile 2008’de Tunus Kupası’nı kazanırken, 2009 yılında ise Kuzey Afrika Kupa Galipleri Kupası, Arap Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve Tunus Lig Şampiyonluğu yaşadı. Burada gösterdiği performansla dikkat çeken Bienvenu 20 Ocak 2010 tarihinde İsviçre’nin Young Boys ekibine transfer oldu. Young Boys’ta 49 lig maçında forma giyen başarılı forvet 21 gole imzasını attı. Bienvenu’nün geçtiğimiz sezon İsviçre Kupası’nda da 3 maçta 3 golü bulunuyor.
Kamerunlu yıldız geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Fenerbahçe’ye karşı her iki maçta da forma giymişti. Bienvenu rövanş maçında bir de gol kaydetmişti. Başarılı oyuncu Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında Young Boys’un Tottenham’ı 3-2 mağlup ettiği ilk maçta bir gol atarak takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı. Young Boys 2010-2011 sezonunda Tottenham’a rövanş maçında kaybederek yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti. Young Boys UEFA Avrupa Ligi’nde H Grubu’nda yer alırken, takımı ile gruplarda 4 maça çıkan Bienvenu 1 gol kaydetti. Kamerunlu yıldız Odense ağlarını havalandırarak takımının elde ettiği 4-2’lik galibiyette pay sahibi oldu. Young Boys UEFA Avrupa Ligi gruplarından çıkarak 2.tura yükselirken Bienvenu etkili oyunuyla Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti. Kamerunlu yıldız UEFA Avrupa Ligi 2.turunda Zenit ile oynanan iki maçta da forma giydi.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:15 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2