tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/)
-   -   Francesco Totti Hayatı (Biyoğrafisi) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/8161-francesco-totti-hayati-biyografisi.html)

Güllü 25.07.08 10:18

Francesco Totti Hayatı (Biyoğrafisi)
 

Francesco Totti

27 Eylül 1976’da İtalya’nın başkenti Roma’da doğan Francesco Totti, İtalya’nın en ünlü ve karizmatik futbolcularından biri !.. Her sene sezon sonunda ya da devre arasında hakkında bir çok transfer haberi çıkan, çıkartılan Totti tam anlamıyla Roma’nın “Altın Çocuğu”, Roma'nın Gladyatörü !.. Zaman zaman futbolundan çok özel hayatıyla da İtalya’da manşetlere taşınan Totti hem ulusal takım hem de büyüyüp yetiştiği Roma’da lider bir karakter !..

Arada sırada sinirine hakim olamayan Totti bir anda bir çok şeyi yakmayı başarsa da uzun süreli dostluklarını da korumayı başarıyor ve birinin kalbini kırdıysa, gönlünü almayı biliyor !..

Serbest vuruşlardan kaydettiği goller, yaratıcılığı, hem forvette hem de orta sahada sergilediği futbol ile Totti, İtalya’nın Dünya’ya armağan ettiği en iyi futbolculardan biri !..

Zaman zaman “Taçsız Kral” olarak adlandırılan ve Roma’da hak ettiği yerlere ulaşamadığı söylenen Totti bugüne kadar başkent devine olan bağlılığının bir an olsun sorgulanmasına izin vermedi !..

Forvet hattında da kolaylıkla görev yapabilen Totti, tekniğini ve özelliklerini en iyi sergilediği yer olan forvet arkasında serbest oynamayı seven ve böyle de yapan bir futbolcu !..

Totti modern futbolun en iyi temsilciler arasında gösterilen yakışıklı, kuvvetli, yaratıcı, bitirici, sert, kavgacı, dost canlısı bir İtalyan !..

: TOTTI NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ ::.

Oynadığı takım için değeri tartışılmaz bir futbolcu olan Totti “Ermeglio, Il Bimbo d'oro , yani “Küçük Altın Adam olarak çağırılıyor.. Dünya’nın en yi forvetlerinden biri olan Totti, için söylenen en anlamlı sözlerden biri Giovanni Trapattoni’nin ağzından dökülmüştür: “Totti oynamak istiyorsa, heyecanlıysa Dünya üzerinde O’nu durdurabilecek birini tanımıyorum. İtalya Milli Takımı’nı sürükleyecek ve liderlik yapabilecek tek isim Totti’dir”..Trapattoni ayrıca İtalya Milli Takımı’ndan ayrıldıktan sonra da “Her futbolcunun içinde bir dahi vardır, ama sadece bir Van Gogh var ve sadece Totti var” diyerek yıldız futbolcusuna verdiği önemi bir kez daha bu sözlerle açıklamıştır !..

Penaltı noktasından çok zor kaçıran, serbest vuruşlarda en iyi kalecileri titreten bu adam aynı zamanda Roma’da oynuyor olmasına rağmen Dünya’nın en çok kazanan futbolcularından biri !.. Sözleşmesini 31 Mayıs 2005’de 2010’a kadar uzatan Totti yıllık değeri 11.4 milyon Euro olan imzayla Roma’ya olan bağlılığını bir kez daha gösterdi ve Dünya’nın en pahalı 4. futbolcusu oldu !.. Totti’nin maliyetini O’nu hayal eden takımlar dahi bilmiyor bunun sebebi ise Roma’nın Totti’yi hiçbir zaman satmayı düşünmediği için bir etiket yapıştırmamış olması, kesin olan bir şey varsa o da Totti’nin satılması durumunda dünya rekoru kıracağı !.. Bu arada Totti sponsorlarından da aldığı parayla birlikte yıllık 10 milyon euroluk bir gelirin sahibi !..

Çok iyi bir futbolcu olduğu için mi ?.. Yoksa karizması yüzünden mi ?.. Belli değil ama Totti Çizme’nin en çok sevilen futbolcularının başında geliyor !..

“Güzelliğin futbol sahasına indiği an, Totti’nin kramponlarını giydiği andır”, “Totti yeşil sahanın Roma imparatorudur” dedikleri Francesco Totti, 1960’da inşa edilen ve 82.887 taraftar kapasitesi olan Roma Olimpiyat Stadı’nın en çok dolduran isimdir !..


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:16 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2