tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/)
-   -   Ricardo Quaresma Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/8214-ricardo-quaresma-hayati-biyografisi.html)

Güllü 26.07.08 06:23

Ricardo Quaresma Hayatı ( Biyografisi )
 

Ricardo Andrade Quaresma (d. 26 Eylül 1983 Lizbon, Portekiz) Porto ve Portekiz Milli Futbol Takımı'nın orta sahasında oynayan futbolcu.

Lakabı Mustang ve O Cigano (Çingene)'dir.Mustang lakabı eski antrenörü Laszlo Bölöni tarafından verilmiştir. Quaresma genellikle vatandaşı Cristiano Ronaldo ile aynı mevkiide yer aldığı için, oyun stilleri ve hızları ile kıyaslanmaktadır. Sağ ayağını daha iyi kullanabilmesine karşın sağ kanadın yanında çoğunlukla sol kanatta oynayan futbolcu, ayrıca ileri uç oyuncusu olarak da görev yapabilmektedir.

Sporting Lizbon'un altyapısında yetişmiş, daha sonra 2003 yılında FC Barcelona'da oynamıştır. Barcelona'ya geldiği yıldan bu yana Portekiz Milli Futbol Takımı'nın formasını giymektedir. Barcelona'da uzun bir sakatlık dönemi geçiren genç Quaresma,Barcelona'nın Deco transferinde Takasla Sporting Lizbon'un Ezeli rakibi Porto'ya verildi. Değişik vuruş stilleri ve zaman zaman attığı muhteşem gollerle tanınır. Ayrıca en önemli özelliği olan müthiş top tekniği ile dünyanın sayılı oyuncularından biridır. Porto'nun şampiyonluğunda önemli rol sahibidir.Quaresma 2008-2009 sezonunda ünlü İtalyan klubü Inter'de forma giyecektir.Transfer bedeli henüz açıklanmamıştır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:53 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2