tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/)
-   -   Fernando Torres Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/8221-fernando-torres-hayati-biyografisi.html)

Güllü 26.07.08 06:44

Fernando Torres Hayatı ( Biyografisi )
 

Fernando Torres
,tam adı Fernando Jose Torres Sanz olup 23 Mart 1984'te İspanya'nın başkenti Madrid'de doğmuştur. Annesinin adı Flori,babasının adı Jose'dir.3 kardeşin en küçüğüdür.Bir kız kardeşi birde erkek kardeşi vardır.

Kariyeri&Başarıları
Futbolla ilk kez, ağabeyinin futbol topuna evde yaptigi vuruşlarla 2 yaşında tanıştığını söyleyebiliriz. 4 yaşına geldiğinde gerçek anlamda futbolla ilgilenmeye basladi. Babası ile Galica kentine bağlı küçük bir kasaba olan Gastrar'da futbol oynamak o zamanlar en keyif aldığı şeydi. 5 yaşında ilk takımı olan Parque 84 ile idmanlara başlayarak gelecekte nasıl bir futbolcu olacağını göstermeye başlamıştı.
Futbola bu kadar ilgi duymasinin sebebi olarak cocuklugunda TV'de yayinlanan Oliver and Benji(Küçük Golcü diğer adıyla Kaptan Tsubasa) adli cizgi filmin büyük önemi oldugunu vurguluyor Fernando. Cizgi filmin konusu ise futbola eglence icin baslayan birkac delikanlinin bu isi daha sonra profesyonel olarak sürdürmesidir. Yani Fernandonun hayati gibi...
Büyükbabasi ile kücük yasinda yaptigi futbolla, özellikle Atletico Madrid ile yaptigi sohbetlerle bu ise daha da özen göstermis,daha da ilgisi artmistir.Dedesinin kendisine hediye ettigi Atletico Madrid amblemli ve üzerinde dedesinin isminin yazdigi tabak, onun hayatinda en önemli yeri olan hediyedir.
Bir komsusunun kafesi sponsorlugunda kurulan Mario's Holland isimli klüp Fernando'nun 7 yasinda iken oynadigi ikinci takim olmustur.8 yasinda tasindiklari yine Galicia'ya bagli Estorde'de ilerleyen zamanlarda hayatinda büyük önem tasiyan kiz arkadasi Olalla ve su anda arkadasliklarini sürdürdügü bircok kisiyle tanisti.
9 yasindayken Atletico Madrid'in Kupa Müzesine babasinin bir sürprizi üzerine götürüldü ve orada gördükleri sayesinde futbola daha da bir tutundu ve o müzede kendisi adina birsey görmek istediginden cok calismaya basladi.
Ve 1995 yilinda,yani 11 yasindayken en büyük hayali olan klüp, Atletico Madrid kücük takimina, en genc oyuncu olarak girdi. O zamanlar antrenörlügünü yapan Manolo Rangel'in O'nun icin yaptiklarini unutmuyor, cünkü antrenmanlari bir oyun edasýyla yaptigi ve eglendirdigi icin futbolu daha da sevmis Fernando.
12 yasindayken Genc B takima secildi, orada oynadigi zorlu maclar ve kendisinden yasca büyük rakiplere karsi daha da hirslaniyor,daha da mücadele ediyordu.Genc B takiminda gecirdigi basarili sezon sonrasinda 13 yasinda Genc A takima secildi.
Manu,Sergio Torres,Molinero gibi oyuncularla Avrupa 16 Yas Alti Futbol Sampiyonasinda sampiyonluk yasadi.
14 yasindayken katildigi Nike Cup'da Real Madird,Barcelona,Juventus,Milan,Manchester United gibi takimlarin arasindan siyrilarak takimi sampiyonluga ulasirken kendisi de turnuvanin gol krali oldu ve ayni sezon yilin en iyi genc oyuncusu ödülünü aldi.
15 yasindayken ilk profesyonel kontratini Atletico Madrid ile imzaladi.
17 yasinda Atletico Madrid As takimina secilerek,profesyonel takimla idmanlara ve La Liga maclarina cikmaya basladi.Atletico Madrid takiminda 6 sezondan beridir La Liga (Ispanya Süper Ligi) 'da mücadele eden Fernando, bu 6 sezonun tam 5 inde takiminin en golcü oyuncusu olmayi basardi
İspanyol oyuncunun peşinde İngiliz devleri Manchester United ve Chelsea bulunmaktadır.Son zamanlarda Atletico madrid'in Antonio Reyes'le ilgilenmesi ve Barcelona'nın Thierry Henry'i renklerine bağlaması nedeniyle boş kalan forvetini doldurmak isteyen Arsenal'de Fernando Torres'in peşine düşmüştür.
İspanya Ligi'nde oynandığı bir maçta pazubandının açılması ve arkasında Liverpool tribünlerinin dilinden düşmeyen 'You Will Never Walk Alone'sözlerinin çıkması üzerine adı sıkça Liverpool'la anılmaya başlamıştır.
2007 yılı transfer döneminde Atletico Madrid'in Torres'in gitmesine izin vermesi üzerine devreye giren ilk takım Liverpool olmuş ancak İspanyol kulübünün başkanı Torres'in bu konuları kendisinin bileceğini ancak takımı güçlendirmeye çalıştıklarını ve kendilerine hiçbir kulüpten teklif gelmediğini söyleyerek çıkan haberleri yalanlamıştır.
Son dönemlerde çıkan haberlere göre Fernando Torres'in gitmesini istemeyen bir grup Atletico Madrid taraftarı çeşitli yürüyüşler yaparak kulüplerini protesto etmişlerdir.

Güncel
Fanatik bir Atletico Madrid taraftarı olan anne ve babası tarafından çok küçük yaşlarda gitmeye başladığı Atletico Madrid'den 2007 yılına kadar ayrılamamış ve 2007 yılında,Luis García + 27 milyon pound karşılığında Liverpool'a transferi gerçekleşmiştir. İngiltere Premier Ligi'nde gelecek sezon şampiyonluk için güçlü bir kadro kurmak isteyen FC Liverpool, Atletico Madrid'in genç golcüsü Fernando Torres'i renklerine bağlayarak tarihinin en pahalı transferini yaptı.Atletico Madrid'te oynarken bir maç sırasında kaptanlık pazu bantının altında You'll Never Walk Alone yazması dikkatlerden kaçmamıştı. El Nino lakabıyla anılan ve 11 yaşında Atletico Madrid'in altyapısına giren İspanya Milli Takımı'nın golcüsü, Polenezya'daki tatilini kısa keserek Liverpool ile 133 bin dolar haftalık ücret karşılığında anlaşmaya vardı. Torres, anlaşmanın ardından, Teklifi aldıktan sonra kulübümle de görüştüm, fakat son kararı kendim verdim. Zor bir karardı ama benim için çok büyük bir adım. Reddedilmesi zor bir teklifti. Kalbim her zaman Atletico ile birlikte dedi.
Kişisel BilgilerTam adı:Fernando José Torres SanzDoğum tarihi:20 Mart, 1984Doğum yeri:Madrid, İspanyaBoyu:1,86 m.Takma adı:El niñoMevkii:İleri UçKulüp BilgileriBulunduğu kulüp:Liverpool F.C.Numarası:9



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:07 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2