tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/)
-   -   Kwame Ayew Biyografisi - Kwame Ayew Kimdir - Kwame Ayew Hayatı - Kwame Ayew Yaşamı (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/86281-kwame-ayew-biyografisi-kwame-ayew-kimdir-kwame-ayew-hayati-kwame-ayew-yasami.html)

Eylül 20.11.11 02:19

Kwame Ayew Biyografisi - Kwame Ayew Kimdir - Kwame Ayew Hayatı - Kwame Ayew Yaşamı
 
Kwame Ayew Biyografisi - Kwame Ayew Kimdir - Kwame Ayew Hayatı - Kwame Ayew Yaşamı

Kwame Ayew (D. 28 Aralık 1973), Ganalı eski milli futbolcu. Kwame Ayew ünlü FIFA 100 futbolcusu Abedi Pele'nin küçük kardeşidir.

http://www.calciobidoni.it/immagini/ayew1.jpg

Kwame Ayew

Kulüp Kariyeri

1990'da futbol hayatına Abican'nın Africa Sports kulübünde başlayan Ayew daha ilk yılında Fransa'nın FC Metz kulübüne transfer oldu. Olimpiyat Oyunları'nı 3. sırada bitirdikten sonra Suudi Arabistan'nın Al-Ahli kulübü tarafından transfer edildi. Ayew'in bu kulüpteki güzel oyunu İtalyan ebibi US Lecce'ninhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgilgisini çekti. İki başarısız Serie A sezonu ardından Portekiz ekibi Uniao Leiria'da bir sezon boyunca yedek oturan Ayew Vitoria Setubal'da oynadığı futbol ile Boavista'ya transfer oldu. Boavista'da iki başarılı sezon geçirdiği halde rakibi Sporting Lizbon'a transfer oldu. Burada daha az başarı yakalayan Ayew bir sezon ardından Yozgatspor'a transfer oldu. Yozgatspor'da da uzun süre durmadı ve Kocaelispor'a geçti. 2003 yılında Çin Ligi'nin Shenyang Gindehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgtakımına gitti. 2004'te transfer olduğu Xi'an Chanba'da 2005'de gol kralı oldu. Xi'an Chanba olarak değiştirilen kulüp ismi 2005 yılına kadar Shanghai International olarak anılıyordu.

http://static.vfc.pt/imagens/noticia...kwame-ayew.jpg

Kwame Ayew

Milli Takım Kariyeri

Kwame Ayew'in milli takımdaki en büyük başarısı 1992 yılında Olimpiyat Oyunları'nda alınan bronzhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgmadalyadır. 1992-2001 yılları arasında Ayew Gana A Milli Takımı'nda 25 maçta 9 gol attı.

http://www.ghanaweb.biz/GHP/img/pics/54464174.jpg

Kwame Ayew


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:58 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2