tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/)
-   -   Torric Jebrin Biyografisi - Torric Jebrin Hayatı - Torric Jebrin Kimdir? (http://www.tualimforum.com/futbolcularin-hayati-biyografileri/93284-torric-jebrin-biyografisi-torric-jebrin-hayati-torric-jebrin-kimdir.html)

SERDEM 02.02.12 16:52

Torric Jebrin Biyografisi - Torric Jebrin Hayatı - Torric Jebrin Kimdir?
 
Torric Jebrin Biyografisi - Torric Jebrin Hayatı - Torric Jebrin Kimdir?


Torric Jebrin (d. 14 Ocak 1991; Akra), Ganalı futbolcu. Trabzonspor'da oynamaktadır.

http://img402.imageshack.us/img402/243/torricjebrin.jpg
Gana'nın başkenti Akra'da 14 Ocak 1991 tarihinde doğdu. Akra; sanayi, ticari ve kültürel özellikleri sayesinde Gana'daki birçok yerden farklıdır ve bu sayede de "Gana'nın Dünyaya açılan penceresi " olarak adlandırılır.

Çocukluk ve gençlik yılları, Gana'nın 1 milyon nüfuslu bu kentinde geçti. Hayatının önemli bölümünde, ekonomik sıkıntılar yaşadı. Futbolcu olan babasının aktif spor kariyeri, sakatlığı nedeniyle erken bitti. Futbola, biraz zorunluluk, biraz da babası gibi olma istedği sayesinde 7 yaşında başladı. Bu sıralar, hem Arapça eğitim verilen bir okulda okuyor, hem de futbol topunun peşinde koşuyordu. Liseyi, sadece erkek öğrencilerin kabul edildiği Azareeya'da bitirdi. Futbol aşkımın ağır basması üzerine de eğitimimi yarıda kesip, gerçek hedefine odaklandı.


Ganalı müslüman bir ailenin, 5 çocuğundan biridir. Aynen Türkiye'de olduğu gibi geleneklerine-göreneklerine bağlı bir ailesi vardır. Ailedeki herkes, dini görevlerimizi aksatmadan yerine getirmeye çalışır. Ailesi ve kendisi için bu, her şeyin önünde yer alır. Gana dışına ilk kez İzmir'e gelerek çıktı. Bir yıla yakın bir süre İzmir'de yaşadı. Şimdi ise Trabzon'da. Her iki şehirde de Gana'dakinden farklı bir yaşam sürmüyor. Burada, Gana'daki kız arkadaşıyla birlikte yaşıyor.






Futbola Hearts of Oak altyapısında başladı ve daha çocuk yaşta Avrupa takımlarının scoutları tarafından izlenmeye başlandı. Neticesinde yaşı dolduğunda Arsenal ile Atletico Madrid tarafından denenmek için antremanlara davet edildi. İlgilenen takımlar arasında Real Madrid'in de olduğu söylenmekteydi. Bu transfer savaşını İngiliz ekibi Portsmouth FC kazandı ve Torric'e 3 Kasım 2008 tarihinde 3 yıllık mukaveleye imzalatmayı başardı. Torric Portsmouth FC'de beklenen gelişmeyi gösteremedi ve bunun üzerine sezon sonuna kadar Zulte Waregem'e kiralandı. 2009-10 sezonundada kiralık olarak eski takımı Hearts of Oak'a verildi.

2010-11 sezonun ara transfer döneminde bonservisiyle beraber Süper Lig'in yeni ekiplerinden Bucaspor'a transfer oldu. 2011-12 sezonunun devre arasında ise Trabzonspor'a transfer oldu.


Gana, Afrika futbolunun en önemli ülkesidir.Tarihinde 4 Afrika Uluslar Kupası bulunan Gana, Dünya Kupası'nda çeyrek final oynayan 3 Afrika ülkesinden biridir. Torric Jebrin; Abedi Pele, Kingson, Appiah, Muntari, Boateng ve Asamoah gibi önemli yıldızları bulunan Gana Milli Takımı'nda 2006-2008 yıllarında sürekli olarak görev yaptı. U-21 ve daha alt yaş kademelerinde 40 kez Gana Milli Takımı formasını giydi. Uluslararası arenadaki kariyerini de bu maçlardaki etkili futbolu sayesinde yaptı.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:17 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2