tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Şifalı Bitkiler - Alternatif Tıp > G-H-I-İ-J-K-L ile Başlayan Şifalı Bitkiler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

G-H-I-İ-J-K-L ile Başlayan Şifalı Bitkiler G-H-I-İ-J-K-L Harfi ile Başlayan Şifalı Bitkiler


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Keçi Boynuzunun Faydaları Yararları
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1883

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 24.01.10, 18:27   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Keçi Boynuzunun Faydaları Yararları

Keçi Boynuzunun Faydaları Yararları


Anadolu'nun birçok yöresinde "harnup" olarak bilinen keçiboynuzu birçok rahatsızlığa iyi geliyor.

İngilizce ve Almancada "Yakup Peygamber'in ekmeği" anlamına gelen bir terimle adlandırılan harnup, yaklaşık 5 bin yıldan beri biliniyor. Yakup Aleyhisselam, rivayete göre çölde ekmek yerine harnup yemiştir.

Keçiboynuzunun en önemli özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili olması. Bu etken madde hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmuyor. Alerjinin neden olduğu nefes darlığı problemlerinde de rahatlıkla kullanılabiliyor.

Antakya'da Meydan Çarşısı'nda dededen kalma aktarlık mesleğini sürdüren Oktay Mısırlıoğlu, keçiboynuzunun insan sağlığı açısından önemini anlatıyor ve her geçen yıl satışlarının arttığını ifade ediyor.

Oktay Mısırlıoğlu, bin derde deva olarak bilinen keçiboynuzunun, ağrı kesici, antiseptik, bağışıklık güçlendirici özelliğinin yanı sıra kansızlıktan nefes darlığına, akciğer-karaciğer hastalıklarından bronşite, çocuk felcinden sigaranın zararlı etkilerine kadar birçok rahatsızlığa iyi geldiğini kaydediyor. Harnup pekmezinin özellikle kalsiyum bakımından zengin olduğu belirtiliyor.

İçindeki E vitamini sayesinde öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi geliyor. Keçiboynuzu, balgam söktürüyor, göğsü yumuşatıyor ve bronşları açıyor. Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite karşı da etkili.








Keçiboynuzu kalsiyum bakımından çok zengindir (sütün 3 katı) İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir


Balgam söktürür,göğsü yumuşatır,bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir.(Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir.)


Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir. Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir.


Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler. Mideye kuvvet verir. Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.


Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A , B , B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır.


Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yararlı etkileri bulunmaktadır. Kanın zehirli maddelerini temizler.


İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir.


Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler. İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar.


İshale karşı mükemmel takviyedir. Kabızlık şikâyeti olanların da tüketmesi gereken bir meyvedir.


Bin derde deva olarak bilinen keçiboynuzunun, ağrı kesici, antiseptik, bağışıklık güçlendirici özelliği bulunuyor.


İktidarsızlığa karşı çözüm keçiboynuzudur. İktidarsızlık çeken erkeklerin hiç çekinmeden kullanabilecekleri keçiboynuzu kürü, iktidarsızlığa karşı mükemmel bir çözümdür.


Keçiboynuzu aynı zamanda sperm sayısını artıran özelliğede sahiptir. Aktif sperm sayısı az olan ve az sperm sayısından dolayı çocuğu olmama riski yüksek baba adaylarının kullanmasında büyük fayda vardır.


Keçiboynuzu iktidarsızlığa karşı iyi geliyor bunun için yapmanız gereken şu:



Hareketli sperm sayısını ve kalitesini artırıcı ve de erkeklerdeki iktidarsızlığa karşı olan bu kür için kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız.


Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz.


Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartınız. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karna, diğer yarısınıda akşam yatağa giderken içiniz.

Bu uygulamaya bir hafta boyunca her gün devam ediniz. Birinci haftadan sonra 3 ay boyunca her gün akşam yatağa giderken bir su bardağı içiniz. Daha sonraki aylarda zaman zaman uygulayınız.

..........


Keçiboynuzu deyip geçmeyin

Büyük çaba ve emek harcanarak yapılan bir işin sonunda çok küçük bir kazanım sağlanması, halk arasında "Bir gram şeker almak için bir kilo keçiboynuzu yemek" deyimiyle anlatılır.

Aslında keçiboynuzunun insan vücuduna yararlarını okuyunca bu harika meyveye büyük haksızlık yapıldığını düşünmemek mümkün değil. Gerçekten de, bazı yörelerde harnup olarak da bilinen keçiboynuzu, nefes darlığı ve astım gibi solunum rahatsızlıklarından akciğer kanserine, kolesterolden sarılık tedavisine kadar birçok hastalık için benzeri olmayan mükemmel bir ilaçtır. Balgam söktürücü özelliği ile göğsü yumuşatıp bronşları açar, öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.

Ayrıca A, B, B2, B3 ve D vitaminleriyle kalsiyum, sodyum, potasyum ve fosfor yönünden son derece zengin olan keçiboynuzu, bu açıdan çocukların vücut ve zeka gelişimine büyük katkı sağlar.


Nefes darlığına kesin çözüm
Tıpta "Dispne" olarak isimlendirilen nefes darlığına karşı en etkili maddelerden biri keçiboynuzudur. Uzmanlar, keçiboynuzunda nefes darlığına karşı etkili olan maddenin, hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmadığını belirtmektedir. Bu etkin madde, aynı zamanda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında öylesine etkilidir ki; derhal sonuç almak mümkün olabilmektedir.

Ayrıca alerjinin sebep olduğu nefes darlığı problemlerinde büyük bir başarıyla uygulanabilir. Alerjik nefes darlığı yüzünden yılın belli mevsimlerinde kortizon tedavisinden başka çare bulamayan insanlar vardır. Keçiboynuzu kürü, bu insanların çoğunda daha hemen ertesi gün rahatlama sağlamaktadır.


Keçiboynuzu kürü:

Nefes darlığının tedavisi için kullanılacak keçiboynuzu kürünün hazırlanması da uygulanması da son derece kolaydır:

Orta büyüklükteki 6-7 adet keçiboynuzunu soğuk ile iyice yıkayın. Daha sonra kırarak bunların herbirini 4-5 parçaya bölerek kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suyun içine atın. Hafif ateşte 7-8 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra süzerek suyunu cam şişeye doldurun.

Her gün sabah kahvaltı arasında ve akşam yemeğinden önce; bir çay bardağı keçiboynuzu suyuna bir küçük çay kaşığı bal ilave edip karıştırın ve için. Yaklaşık yarım litre olarak hazırladığımız keçiboynuzu suyu en çok üç gün buzdolabında bozulmadan korunabilir. Her üç günde bir, taze olarak yeniden hazırlamanız gerekecektir. Bu küre, hiç ara vermeden onbeş gün devam edin.


Bir uyarı:Bu kür, nefes darlığı çeken 5 ile 12 yaş arasındaki çocuklara uygulanırken, sadece sabahları kahvaltı arasında bir çay bardağı içilecek, akşam yemeklerinde içilmeyecektir.


Akciğer kanserine koruyucu kalkan
Keçiboynuzu, insanların korkulu rüyası akciğer kanserini önleyen mükemmel bir bitkidir. Ancak akciğer kanserine yakalandıktan sonra keçiboynuzu ile tedavi şansı kalmamaktadır. Önemli olan uygulanacak periyodik keçiboynuzu kürleri ile akciğer kanserine karşı mükemmel bir koruyucu kalkan oluşturmaktır.


Bu kürün hazırlanması da odukça kolay:
6-7 adet orta büyüklükteki keçiboynuzunu kırarak kaynamakta olan 3 su bardağı (yaklaşık 600 cc) suyun içine atın ve kabın kapağını kapatarak,3-4 dakika daha hafif ateşte kaynatın. Ocağı söndürüp 20 dakika demlenmeye bırakın. Sonra keçiboynuzu parçalarını içinden çıkarıp suyu serin bir yerde muhafaza ederek, dört gün peşpeşe her sabah ve akşam birer çay bardağı için. Uygulama her ay bir defa tekrarlanacak.


Diğer faydaları
Keçiboynuzunun yapısında bol miktarda potasyum, fosfor, demir, çinko, bakır bulunduğundan, kemik erimesi, kansızlık, zayıflık, demir eksikliği durumlarında doğal şifa kaynağıdır.

* Balgam söktürerek göğsü yumuşatır ve bronşları açar.

* Kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.

* Karaciğere takviye yaparak sarılığın tedavisine yardımcı olur.

* Hafızayı kuvvetlendirir, dikkati artırır.

* Kolesterolü düşürerek kalp ve damar sağlığını korur.

* Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler.

* Mideye kuvvet verir.

* Kanda biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar.


Pekmezi de bir harika
Özellikle keçiboynuzunun pekmezi de bol miktarda yapılmaktadır. Harnup pekmezi olarak bulabileceğiniz bu harika gıda maddesi de vücudumuz için son derece yararlıdır.

İşte Harnup pekmezinin faydaları:

* Kalsiyum bakımından çok zengindir (sütün 3 katı).

* İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.

* Balgam söktürür, göğsü yumuşatır, bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir.

* Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir. Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir. Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler. Mideye kuvvet verir.

* Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.

* Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A , B , B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır.

* Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yaralı etkileri bulunmaktadır. Kanın zehirli maddelerini temizler.

Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Güllü Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Alt 27.11.16, 00:15   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Keçi Boynuzunun Faydaları Yararları

Keçi Boynuzunun Faydaları Yararları

Teşekkürler
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
boynuzunun, faydalari, keci, keçi boynuzunun faydaları, keçi boynuzunun faydaları yararları, keçi boynuzunun yararları, yararlari


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Keçi Görmek - Rüyada Keçi Görmek Açıklaması ve Yorumu - Keçi Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 2 07.01.18 23:44
Siyah Eriğin Faydaları Yararları Nelerdir ASYA M-N-O-Ö-P-R-S ile Başlayan Şifalı Bitkiler 0 23.09.13 22:03
Dondurmanın Faydaları Nelerdir - Dondurmanın Yararları SERDEM Şifalı Bitkiler - Alternatif Tıp 0 30.05.12 23:46
Trafik Kurallarının Faydaları - Trafik Kurallarının Yararları Başak İlköğretim 0 26.11.11 17:51
Keçi - Keçiler Hakkında Bilgiler - Keçilerin Özellikleri - Keçi Resimleri Fenci Memeliler 0 14.07.10 00:39


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:30 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2