tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   G-H-I-İ-J-K-L ile Başlayan Şifalı Bitkiler (http://www.tualimforum.com/g-h-i-i-j-k-l-ile-baslayan-sifali-bitkiler/)
-   -   Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? - Kantaron Nasıl Yapılır? (http://www.tualimforum.com/g-h-i-i-j-k-l-ile-baslayan-sifali-bitkiler/139656-kantaron-yagi-nasil-yapilir-kantaron-nasil-yapilir.html)

Goeben 20.09.15 14:10

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? - Kantaron Nasıl Yapılır?
 
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? - Kantaron Nasıl Yapılır?

Kataron çiçeğini çok kolay bulabilmeniz mümkün olacaktır. Mevsimine göre, pazarlarda sıklıkla satılmaktadır. Bulamazsanız, aktarlarda da kolaylıkla bulabileceğiniz mümkün olacaktır. Büyük bir demet kataron çiçeğinden yaklaşık olarak 1 orta büyüklükte kavanoz çıkmaktadır.

Öncelikle almış olduğunuz kataron çiçeğini güzelce yıkayıp, kurutuyoruz. Çiçekleri ve sapını elimizle parçalara bölüyoruz. Ve bir kavanozun içerisine atıyoruz. Burda dikkat etmeniz gereken, asla çiçeklere makas ya da bıçak kullanmamanız olacaktır. Saf zeytin yağı kullanarak, kavanozun içini dolduruyoruz. Kavanozun ağzına bir tülbent koyuyoruz. Ve sıkıca kapatıyoruz. Kavanozun içerisinde bulunan Kataronların mayalanması için mutlaka, özlerini daha kolayca salabilmesi için 5 gün boyunca güneşte bekletiyoruz. Böylece daha kolayca özlerini zeytinyağına salacaklardır.

5 gün bitiminde, kavanozun ağzını kapak ile kapatıyoruz ve hava almamasını sağlıyoruz. 45 gün boyunca, güneşte bekletiyoruz. 45 gün bitiminde, kavanozunhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgiçerisinde bulunan zeytinyağı ve kataron çiçeği özünü salacağı için rengi koyulaşacaktır. Kırmızımsı bir renk gelene kadar güneşte bekliyoruz. Eğer yağımız kırmızımsı bir hal aldığı zaman, koyu renki bir şişeye koyuyoruz. Ve karanlık bir yerde saklamamız gerekmektedir.

Kaynak: İnternetten alıntıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:53 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2