tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   G-H-I-İ-J-K-L ile Başlayan Şifalı Bitkiler (http://www.tualimforum.com/g-h-i-i-j-k-l-ile-baslayan-sifali-bitkiler/)
-   -   Hint Yağının Yararları (http://www.tualimforum.com/g-h-i-i-j-k-l-ile-baslayan-sifali-bitkiler/44107-hint-yaginin-yararlari.html)

ASYA 04.04.10 02:02

Hint Yağının Yararları
 
Hint Yağının Yararları

http://img717.imageshack.us/img717/5...agi227x300.jpg

10 metreye kadar boylanabilen bir ağaçtır.Hint yağının birden çok adı vrdır. Bunlar; Demene, hint baklası, kene tohumu ve hint çiçeği olarak da bilinir. Hint çiçeği tohumlarının sıkılması ile renksiz ya da hafif sarı renkte, berrak ve koyu kıvamlı bir yağ olan Hint Yağı elde edilir. Tohumları, Hint Yağı adıyla bilinen yağın dışında ricinoleik asit, alkaloit ve E vitamini içerir.

Hint Yağının Faydaları

İnce bağırsaklara etki ederek kabızlığı giderir. Saç ve kirpik dökülmesini önler. Saç dökülmesini önleyici etkisi ile özellikle saçkıranda faydalıdır.

Hint Yağının Kullanımı

Hint Yağı ağacının tohumları zehirli olduğu için doğrudan kullanılması tehlikelidir. Tohumları sıkılarak elde edilen Hint yağı kullanılır. 30'ar gram hint yağı ve kınaya 1-2 gram kadar bergamot karıştırılıp saç diplerine ovarak sürülürse faydası görülür. Dahilen kullanımda tahriş edici tadını örtmek için limon gibi farklı tatlar eklenerek kullanılabilir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:38 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2