tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Galatasaray (http://www.tualimforum.com/galatasaray/)
-   -   ''Fırtına''yı Aslan durdurdu! (http://www.tualimforum.com/galatasaray/16678-firtinayi-aslan-durdurdu.html)

blue 19.10.08 22:14

''Fırtına''yı Aslan durdurdu!
 
http://img530.imageshack.us/img530/6442/gsts09ow1.jpg

7. hafta dev bir maçla kapandı, kazanan Aslan oldu! Sezona çok iyi başlayan lider Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray, güçlü rakibini Arda, Servet ve kırmızı kart gören Lincoln'le devirdi, içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde keyiflendi! "Karadeniz Fırtınası" ise ilk kez yenildi, tahtı devretti!

Mücadeleye savunmasını kalabalık tutarak başlayan Galatasaray, ilk dakikalarda etkili olamasa da özellikle kanatlardan hızlı ataklara çıkarak rakip kalede tehlikeler yarattı. Arda'nın oldukça şık golüyle öne geçen ve ardından Servet'in bulduğu golle farkı 2'ye çıkaran sarı-kırmızılı takım, Trabzonspor defansının öne çıkmasından faydalanarak başka pozisyonlara girse de, ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

Özellikle forvet oyuncularının ağırlıkta olduğu bir kadroyla sahaya çıkan Trabzonspor'da ileri uç oyuncularının geriye dönmekte yavaş kalmaları dikkat çekti. Galatasaray defansının arkasına atılan toplarda pozisyonlar bulan bordo-mavili ekip, Gökhan'ın son vuruşlarda etkisiz kalması nedeniyle gol üretemedi. Kalesinde iki gol gören Trabzonspor, ilk yarı sonunda soyunma odasına 2-0 yenik gitti.

Galatasaray ikinci yarıya 2-0'lık skorun avantajıyla çıkarken, topu ayağında daha fazla tutarak rakibin oyun kurmasına engel olmaya çalıştı. Lincoln'ün golüyle farkı 3'e çıkaran sarı-kırmızılı takım, hemen ardından Lincoln'ün oyundan atılmasıyla sahada 10 kişiye düşerken, maçın kalan bölümünü kendi sahasında kabullenmek zorunda kaldı. Trabzonspor'un ataklarına karşı başarıyla direnen sarı-kırmızılı ekip, kontra ataklarla gol aramasına karşın bunda başarılı olamadı ve Trabzonspor'u 3-0 yendi.

İkinci yarıda Yattara'nın da oyuna girmesiyle hücumda daha baskılı olması beklenen Trabzonspor, kendisinden beklenen oyunu bir türlü sergileyemedi. İkinci yarıda 3-0 geriye düşen bordo-mavili ekip, Galatasaray'ın 10 kişi kalmasıyla baskısını artırırken, atak organizasyonlarında oldukça başarısız bir oyun sergilenmesi dikkat çekti. Rakip ceza sahası içinde yakalanan fırsatlarda son vuruşlar hep kötü olunca, Trabzonspor farkı azaltacak golü bir türlü bulamadı ve mücadeleden yenik ayrılan taraf oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR
1. dakikada soldan Umut'un ortaladığı topa ceza sahası içinde Isaac'in kafa vuruşunda, kaleci De Sanctis meşin yuvarlağın sahibi oldu.

10. dakikada Gökhan'ın ara pasıyla bir anda Galatasaray defansının arkasına sarkan Serkan'dan önce kaleci De Sanctis hızla kalesini terk edip yatarak topu kontrol etti.

18. dakikada Galatasaray, önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Soldan Arda'nın ortası sonrası kale önünde müsait durumdaki Baros, yakın mesafeden topu yandan auta göndererek fırsatı değerlendiremedi.

24. dakikada Serkan'ın pasıyla soldan ceza sahasına giren Gökhan'ın dar açıdan vuruşunda, top üsten farklı auta gitti.

25. dakikada soldan Lincoln ile gelişen Galatasaray atağında ceza sahası içinde topla buluşan Kewell'ın şutu sonrası defanstan seken meşin yuvarlak ,üstten kornere gitti.

26. dakikada Galatasaray, Arda'nın golüyle Trabzonspor karşısında 1-0 öne geçti. Ceza sahası dışında sol çaprazdan çalımları sonrası aşırtma bir vuruş yapan Arda, kaleci Tolga'nın üzerinden meşin yuvarlağı ağlara buluşturarak hem çok şık bir gole imza attı, hem de takımını 1-0 öne geçirdi.

32. dakikada Galatasaray, Trabzonspor karşısında skoru 2-0 yaptı. Lincoln'ün sağdan kullandığı kornerde ceza sahası içinde Arda topu bir anda önünde bulurken, kontrol ettikten sonra vuruşunda Servet'in müdahale ettiği meşin yuvarlak filelere gitti: 2-0.

40. dakikada Trabzonspor, Galatasaray kalesinde önemli bir fırsattan yararlanamadı. Serkan'ın ara pasıyla defansın arkasına sarkan Gökhan'ın sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta, top az farkla auta gitti.

45. dakikada Baros'un pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kewell'ın yakın mesafeden vuruşu istediği gibi olmayınca top yandan auta çıktı.

İlk yarı, Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

54. dakikada ceza sahası önünde Yattara'nın kullandığı serbest vuruşta, barajın üzerinden aşarak kaleye giden topu De Sanctis yumruklayarak uzaklaştırdı.

57. dakikada Yattara'nın ceza sahası önünde sağ çaprazdan kullandığı serbest atışta, arka direkte Umut topa istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlak yandan auta gitti.

59. dakikada Cale'nin uzun pası sonrası ceza sahası önünde Yattara topu kontrol ederken, önündeki Servet ve Emre'ye rağmen sert şutunda kaleci De Sanctis uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

60. dakikada Galatasaray farkı 3'e çıkardı. Arda'dan aldığı topu Baros ceza sahası sağ çaprazından bekletmeden kale içine doldururken, meşin yuvarlağı önüne alan Lincoln düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 3-0.

69. dakikada Selçuk'un derinlemesine pasında Galatasaray defansının arkasına sarkan Umut'un sağ çaprazdan vuruşunda top yandan auta çıktı.

77. dakikada orta sahada Egemen'den kaptığı topla hareketlenen Aydın pasını Baros'a gönderdi. Bu futbolcu, yanındaki Song ve kaleciyi de çalımlamasına karşın sağ çaprazda boş durumda meşin yuvarlağı auta attı.

79. dakikada ceza sahası dışından Colman'ın sert vuruşunda, kaleci de Sanctis topu uzanarak kornere çeldi.

90. dakikada Sabri'nin ceza sahası dışından sert vuruşunda top üsten az farkla auta çıktı.

Galatasaray, karşılaşmayı 3-0 kazandı.

Kaynak: Ajansspor


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:41 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2