tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Galatasaray
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Galatasaray Galatasaray taraftarının köşesi,galatasaray spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sturm Graz - Galatasaray
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
998

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 15.12.09, 18:34   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Sturm Graz - Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi F Grubu 6. maçında Avusturya'nın Sturm Graz takımı ile yarın Stadion Graz Liebenau'da karşılaşacak.

Yarın TSİ 20.00'de başlayacak ve D Smart (Star TV/ Euro Futbol /HD TV) naklen yayınlanacak maçı Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Darko Ceferin, Milan Kogej, Robert Zirnstein hakem üçlüsü yönetecek. Maç günü Graz'da kapalı bir hava bekleniyor. Graz'da en yüksek sıcaklığın 0, en düşük sıcaklığın ise -9 derece olacağı belirtildi.

Teknik Direktör Frank Rijkaard yönetiminde 12. Avrupa Kupası mücadelesine çıkacak olan Galatasaray, geride kalan 11 maçta mağlubiyet yüzü görmezken; aldığı 8 galibiyetle oldukça formda bir sezon geçirdiğini de gösterdi.

Galatasaray, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ne II. Ön Eleme Turu'ndan dâhil oldu. Bu aşamada Kazakistan temsilcisi Tobol Kostanay ile eşleşen Sarı - kırmızılı ekip, deplasmandaki 1-1'lik beraberliğin ardından Ali Sami Yen Stadı'nda 2-0 kazanarak bir üst tura yükselme başarısını gösterdi.

III. Ön Eleme Turu'ndaki rakip İsrail'den Maccabi Netanya oldu. Deplasmanda oynanan ilk maçı 4-1 kazanan Galatasaray, iç sahada 6-0 galip gelerek son derece rahat bir şekilde UEFA Avrupa Ligi Playoff Turu'na yükseldi. Bu turda Estonya'dan Levadia Tallinn de Galatasaray'ı zorlayamadı. Ali Sami Yen Stadı'ndaki 5-0'lık maçın avantajını deplasmanda 1-1 ile kullanan Frank Rijkaard'ın takımı, UEFA Avrupa Ligi Grupları'na yükselmeyi başardı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi kura çekimine ikinci torbadan katıldı. Panathinaikos'un seri başı olduğu F Grubu'nda Dinamo Bükreş ve Sturm Graz ile eşleşen Galatasaray, Atina deplasmanındaki ilk maçta Panathinaikos'u 3-1 mağlup ederek grup maçlarına çok iyi bir giriş yaptı. İç sahadaki Sturm Graz beraberliğinin ardından gelen iki Dinamo Bükreş galibiyeti (4-1 ve 3-0), Galatasaray'a liderlik yolunda büyük bir getiri sağlarken; Panathinaikos'a karşı İstanbul'da kazanılan 1-0'lık zaferle de maçların bitimine bir hafta kala liderlik koltuğu garanti altına alındı.

Galatasaray'ın bu sezon oynadığı 11 Avrupa kupası maçında şu istatistikler göze çarptı. Teknik direktör Frank Rijkaard, takımdan ayrılan Orkun Usak, Yaser Yıldız ve Erhan Şentürk ile beraber 26 farklı oyuncuya yer verdi. Bu maçlarda toplam 31 gol atarak karşılaşma başına 2,81 gibi oldukça yüksek bir ortalama yakalayan Sarı - kırmızılı ekip, bu gollerin 10'unu ilk yarılarda rakip filelere gönderirken; 21 golü ise ikinci yarılarda buldu. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi serüveninde sezon boyunca kalesinde sadece 6 gol gördü.

DEPLASMANDA 10 MAÇTIR YENİLMİYOR

2008-09 UEFA Kupası Sezonu'ndaki deplasman maçlarında Bellinzona (4-3), Benfica (2-0), Hertha Berlin (1-0), Bordeaux (0-0) ve Hamburg (1-1) karşısında kaybetmeyen Galatasaray, yeni sezondaki Tobol (1-1), Maccabi Netanya (4-1), Levadia Tallinn (1-1), Panathinaikos (3-1) ve son olarak Dinamo Bükreş (3-0) karşılaşmasında da mağlup olmayarak dış sahalardaki yenilmezlik serisini 10 maça kadar çıkarmıştı.

UEFA Avrupa Ligi maçlarında attığı 7 golle Shabani Nonda, Galatasaray'ın en skorer oyuncusu oldu. Kongolu forveti Milan Baros (5), Harry Kewell (4), Elano Blumer (3) ve Kader Keita (3) takip ediyor.

UEFA Avrupa Ligi F Grubu'nda son puan durumu ve yarının programı şöyle;

TAKIMLAR O G B M A Y P

Galatasaray 5 4 1 0 12 3 13

Panathinaikos 5 3 0 2 4 4 9

Dinamo Bükreş 5 2 0 3 4 9 6

Sturm Graz 5 0 1 4 2 6 1

YARIN

Sturm Graz - Galatasaray

Panathinaikos - Dinamo Bükreş

Galatasaray AVUSTURYA TAKIMLARI İLE 15. KEZ KARŞILAŞACAK

Galatasaray, yarın Sturm Graz ile UEFA Avrupa Ligi'nde yapacağı maçla birlikte, Avrupa kupalarında Avusturya ekipleriyle 15. maçına çıkacak. Bugüne kadar Avusturya takımlarıyla 14 kez karşı karşıya gelen Galatasaray, bu maçların 5'ini kazanırken, 6 kez mağlup oldu, 3 maç da beraberlikle bitti. Avusturya takımlarına karşı oynanan 14 karşılaşmada 21 gol atan Galatasaray, 21 golü de kalesinde gördü.

Galatasaray, daha önce Sturm Graz ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2000-01 sezonunda gruplarda karşılaşmış, deplasmanda 3-0 yenildiği rakibiyle İstanbul'da 2-2 berabere kalmıştı. Galatasaray, bu sezon ise grupta Sturm Graz ile İstanbul'da 1-1 berabere kaldı. Galatasaray, bundan önce Avrupa kupalarında Avusturya'nın Rapid Wien (4 kez), Sturm Graz ve Avusturya Wien (2 kez) takımlarıyla eşleşti.

STURM GRAZ CEPHESİ

Alman teknik adam Franco Foda önderliğinde UEFA Avrupa Ligi'ne II. Ön Eleme Turu'ndan başlayan Sturm Graz, Bosna Hersek temsilcisi Siroki Brijeg'i 2-1 ve 1-1'lik skorlarla saf dışı bırakırken; bir sonraki turda Karadağ ekibi Petrovac'ı dış sahada 2-1 ve evinde 5-0 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi Playoff Turu'na kalmayı başarmıştı.

2000'li yılların hemen başında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer alarak adını milyonlara duyuran Sturm Graz, bu aşamada Ukrayna'nın Metalist Kharkiv ekibi ile eşleşecekti. Geçtiğimiz sezon Galatasaray'ı Ali Sami Yen Stadı'nda 1-0 yenme başarısı gösteren Metalist Kharkiv'i Avusturya'da 2-1 mağlup eden Franco Foda'nın takımı, deplasmandaki 1-1'lik beraberlikle UEFA Avrupa Ligi Grupları'na kalıyordu.

Avrupa Kupaları'ndaki son beş sezonda herhangi bir varlık gösteremediği için grup kuralarına yalnızca Avusturya kulüplerinin bu süreçte topladığı puanlar ile katılabilen Sturm Graz, dördüncü torbadan, Panathinaikos, Galatasaray ve Dinamo Bükreş takımlarını çekerek UEFA Avrupa Ligi F Grubu'na düşmüştü.

Gruptaki ilk maçında Dinamo Bükreş'e 1-0 kaybettikten sonra; Ali Sami Yen Stadı'ndan 1-1'lik skorla bir puan koparmayı başaran Avusturya ekibi, takip eden iki maçta Panathinaikos'a aynı skorla (1-0) mağlup olurken; iki hafta önce de Dinamo Bükreş'e 2-1 kaybetti ve grubun son sırasında kalmaktan kurtulamadı.

1909 yılında kurulan kulübün Avusturya'da 1997-98 ve 1998-99 sezonlarında olmak üzere iki lig şampiyonluğu bulunuyor. Sturm Graz, ayrıca Avusturya Kupası'nı üç kez müzesine götürdü. 1998, 1999 ve 2000 yıllarında olmak üzere üç defa Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele eden Avusturya ekibinin UEFA Kupası'ndaki en büyük başarısı ise çeyrek final.

2008 Intertoto Kupası Şampiyonu olan Sturm Graz bugüne kadar Avrupa kupalarında 99 maça çıktı. Avusturya ekibi bu maçlarda 32 galibiyet, 26 beraberlik ve 41 mağlubiyet elde etti. Rakip filelere 122 gol gönderen Sturm Graz, kendi kalesinde ise 144 gol gördü.

Sturm Graz, daha önce 2000-2001 Sezonu'nda Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a rakip olmuştu. Avusturya'da Galatasaray'ı 3-0 mağlup eden Graz, İstanbul'dan ise 2-2 beraberlikle ayrılmıştı. Galatasaray, o sezon UEFA Şampiyonlar Ligi grubundan lider olarak bir üst tura çıkan Sturm Graz'ın arkasından ikinci sırada kendisine yer bulmuştu.

Avusturya I. Bundesliga 2008-09 Sezonu'nu 36 maçta topladığı 60 puanla dördüncü basamakta tamamlayan Sturm Graz, 19. haftası geride kalan yeni sezonda 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 30 puanla lider Rapid Wien'in 11 puan arkasında dördüncü sırada bulunuyor. 21 yaşındaki genç forvet Daniel Beichler, ligde attığı 9 golle takımının en skorer oyuncusu konumunda.

Sturm Graz 2009-2010

Kale

1 Christian Gratzei

22 Andreas Lukse

25 Uwe Kropfhofer

Defans

2 Fabian Lamotte

4 Mario Sonnleitner

5 Ferdinand Feldhofer

15 Luca Tauschmann

17 Martin Ehrenreich

18 Ilia Kandelaki

20 Mark Prettenthaler

23 Gordon Schildenfeld

Orta saha

6 Manuel Weber

7 Peter Hlinka

9 Haris Bukva

10 Samir Muratovic

13 Jakob Jantscher

21 Dean Maric

27 Christian Klem

28 Daniel Beichler

29 Sandro Foda

Forvet

8 Andreas Hölzl

11 Mario Haas

12 Dominic Hassler

19 Mario Kienzl

26 Marvin Weinberger

--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
galatasaray, graz, sturm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Zaman Tüneli Galatasaray Kapak Fotografları - Zaman Tüneli Galatasaray Kapak Resimler Kartal Network ve İnternet 2 17.10.15 13:49
Galatasaray Duvar Kağıtları 2012 - Galatasaray Wallpaper ASYA Wallpaper-Duvar Kağıtları-Ekran Koruyucu 1 04.03.15 13:54
GalataSaray Duvar Kağıtları - Galatasaray Wallpapers Okyanus Wallpaper-Duvar Kağıtları-Ekran Koruyucu 14 09.05.13 21:57
Joao Alves De Assis Silva Biyografisi,Galatasaray Jo Kimdir?Galatasaray Jo Okyanus Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 23.01.10 05:43
Sturm Und Drang Biyografisi-Sturm Und Drang Hayatı-Sturm Und Drang Kimdir? Akasya Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 14.12.09 14:35


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:25 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2