tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Gelinlik-Damatlık Modelleri&Aksesuarları
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Gelinlik-Damatlık Modelleri&Aksesuarları Gelinlik Modelleri,Damatlık Modelleri,Gelin Tacı,Gelin Çiçeği,Gelin İç Çamaşırları,Gelin Takıları,Davetiye Nikah Şekeri Modelleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Nişan Hazırlıkları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1697

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23.05.09, 06:13   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Nişan Hazırlıkları

Nişan Hazırlıkları


NİŞAN YERİ

Nişanınızın yapılacağı mekanın seçimi tamamı ile size kalmıştır.
Bazı aileler nişan yeri olarak ev ortamını tercih ederken, kimileri seçimini sosyal mekanlardan yana yapar. Ev tercih edilirse, tören kızın evinde gerçekleşir.

NİŞAN ELBİSESİ

İşte muhteşem gözükmeniz gereken bir gece daha...
Gelin hanım, düğün gecenizde beyazlar içinde olacağınıza göre, nişan gecenizde iddialı ve canlı renkleri kullanabilirsiniz... Sakın siyah bir tuvaleti tercih etmeyin. Unutmayın matem değil, nişan geceniz bu gece... Eğer nişan töreniniz ev değil de dışarıda bir mekanda yapılacaksa tuvalet havasındaki uzun ve gösterişli bir kırmızı elbiseye ne dersiniz? Aman çok iddialı demeyin; ne de olsa bir kez nişanlanıyorsunuz…
Nişanınız evde yapılacaksa tabii ki daha sade ve şık bir elbiseyi tercih etmelisiniz. Damat beyinde şık bir takım elbise giymesi gerekir. Her halükarda ikinizin de muhteşem görüneceğinizden eminiz.

FOTOĞRAF VE VİDEO ÇEKİMİ

Eğer nişanınızı aile içinde yapıyorsanız, aileden birine resimlerinizi çekmesini rica edin. Bu kişinin resim çekmeye meraklı olmasında fayda vardır. Baktınız kimseyi bulamıyorsunuz, sevdiğiniz bir arkadaşınızı bu işle görevlendirebilirsiniz. Bu kişiye resimlerinizi çekerken dikkat etmesi gereken noktaları hatırlatın. Örneğin Kadraj fotoğrafta önemlidir. (yani resimde en sol ve en sağdaki kişiler ile herkesin ayakları ve kafaları olmalıdır.) Önemli bir konu daha; makinenize film almayı sakın unutmayın!
Bu güzel anınızı görüntüleyecek kişinin profesyonel biri olmasını isterseniz, kendisiyle nişanınızdan en az on gün önce görüşerek ne tarz resimler ve pozlar istediğinizi belirtmelisiniz.
Eğer nişan ev dışında yapılıyorsa, fotoğrafçınız resimlerinizi misafirlerinize satacaktır. Bunun fiyatını önceden teyit edin. Ayrıca sizin kendi resimlerinize ödeyeceğiniz fiyatı öğrenin. Bu genelde misafirlerin fiyatının üçte biri ile yarısı arasında değişir. Genelde fotoğrafçılar filmlerin negatiflerini vermek istemezler. Anlaşmanızda belli sayıda resim aldığınız takdirde tüm negatifleri de bedelsiz alacağınızı teyit edebilirsiniz.
Fotoğrafçının herhangi bir aksiliğe karşı, yanında en az iki makinenin olmasını sağlamalısınız.
Ayrıca fotoğrafçınızın nişan mekanında zamanında bulunmasını sağlamalı ve aile fertleri ile tanıştırmalısınız. Misafirleriniz giriş anından itibaren görüntülenmeli ve hoş enstantaneler yakalanabilmelidir.
Dilerseniz nişanlınız ile birlikte önceden randevu aldığınız bir stüdyoya giderek, saçınız ve makyajınız bozulmadan hoş resimler çektirebilirsiniz. Ancak size tavsiyemiz bu resimleri nişan başlamadan bir saat önce nişan yapılan yerde fotoğrafçınıza çektirmenizdir.
Genelde profesyonel fotoğrafçılar video çekimini de temin ederler. İstediğiniz özel çekimler varsa baştan belirtmelisiniz. Kaç kopya video kaset verileceğini öğreniniz.
Bu video kasetlerinizi arzu ederseniz daha sonra CD'ye de çekebilirsiniz.

NİŞAN YÜZÜĞÜ

Alyanslar iki insanın hayatları boyunca en uzun kullandıkları takılardır. Hayatınız boyunca en şık ve anlamlı aksesuarlarınız olacakları ve her bakışta o güzel gününüzü hatırlatacakları için alyanslarınızı içinize sinerek almalısınız.
Geleneklerimize göre yüzükler damadın geline, gelinin damada hediyesi şeklinde karşılıklı olarak alınır. Karar verme aşamasında kafanızın karışacağı şüphesizdir!!!
Kuyumcuların sundukları alternatifler o kadar zengin ve çeşitlidir ki birbirinden güzel alyanslar arasından seçim yapmanız hayli zor olacaktır. Asil ve zarif bir tek taş mı, yoksa modern tasarımlı beyaz altın bir alyans mı? Seçim sizin...Tercihinizi ne yönde yaparsanız yapın, hayatınız boyunca vazgeçilmez bir takınız olacakları için, her zaman rahatlıkla kullanabileceğiniz, giyim tarzınıza uyan bir seçim yapmanızı öneriyoruz.
Kuyumcuya birbirinizin yüzükleri içerisine isimlerinizi ve nişan tarihinizi yazdırmayı unutmayınız.
Unutmayın alyanslarınız nikahtan sonra sol elinize geçecek ve sonsuza kadar çıkmayacak...

NİŞAN BOHÇASI

Nişanlanacak olan çiftlerin karşılıklı olarak nişan bohçası hazırlamaları çoğu yörelerimizde adettendir. Nişandan önce kız ve erkek tarafı diğer tarafa süslenmiş birer bohça gönderir.
Nişan bohçalarının içinde bulunması gerekenler ve veriliş şekli yöreden yöreye farklılık gösterebilir.
Erkek tarafının hazırladığı bohçada neler bulunur:
gecelik takımı, iç çamaşırları, sabahlık, parfüm, makyaj seti, çanta, ayakkabı, etek ve ceketten oluşan bir takım veya elbise ile terlik...
Kız tarafının hazırladığı bohçada neler bulunur:
pijama, robdöşambr, iç çamaşır takımı, tıraş seti, terlik, gömlek, kravat, kemer, çorap ile parfüm...
Tüm bunlara ilaveten kayınvalide ve kayınpederlere de hediyeler gönderilir.
Nişan töreninde geline takı takılması adettendir.

SAAT VE TAKI

En keyifli seçimlerden biri daha!!! Hayatınız boyunca hediye olarak alacağınız ve vereceğiniz en anlamlı hediyeleri seçmek üzeresiniz.
Müstakbel eşinize nişan ve düğün töreninizde neler hediye edeceksiniz?
İster yaka iğnesi, ister zarif inci bir takım veya bir örnek kullanabileceğiniz şık bir saat seti…
Geline takılacak takılar genelde kayınvalide tarafından seçilir. Yakınlık derecenize göre mümkünse alışverişe kendisi ile birlikte çıkarak kendi zevkinize ve tarzınıza uyan modellere karar verin. Sonuçta size takılan takıları bir ömür boyu siz kullanacaksınız.
Damada takılan takılar gelinlere oranla çok daha kısıtlıdır. Genelde tercihler saat veya yaka iğnesi olarak yapılır. Bizim size önerimiz her ikinizin de zevkle kullanacağı bay ve bayan modelleri bulunan şık ve kaliteli bir saat takımı seçmeniz…
Zevkli Seçimler...
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
hazirliklari, nisan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Nişan Görmek - Rüyada Nişan Görmek Açıklaması ve Yorumu - Nişan Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 06.01.13 23:50
Nişan Bohçası Nasıl Hazırlanır - Nişan Bohçasında Olması Gerekenler Berfin Gelinlik-Damatlık Modelleri&Aksesuarları 0 10.05.12 20:53
Nişan Bohçası Nasıl Hazırlanır - Nişan Bohçasında Olması Gerekenler Berfin Gelinlik-Damatlık Modelleri&Aksesuarları 0 10.05.12 20:53
Nişan Elbiseleri - 2012 Nişan Elbisesi Modelleri Berfin Gelinlik-Damatlık Modelleri&Aksesuarları 0 09.02.12 17:10
Nişan Kıyafetleri-Nişan Elbiseleri(Rengarenk) AnGeL Gelinlik-Damatlık Modelleri&Aksesuarları 0 23.05.09 06:43


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:09 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2