tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Gelinlik-Damatlık Modelleri&Aksesuarları (http://www.tualimforum.com/gelinlik-damatlik-modelleriveaksesuarlari/)
-   -   Duvak Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler - Gelin Duvağı (http://www.tualimforum.com/gelinlik-damatlik-modelleriveaksesuarlari/63991-duvak-seciminde-dikkat-edilmesi-gerekenler-gelin-duvagi.html)

ASYA 08.12.10 08:15

Duvak Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler - Gelin Duvağı
 
Duvak Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Gelin Duvağı







Duvağınızı nasıl seçeceksiniz?
Mükemmel gelinliği buldunuz. O zaman gelinliğiniz kadar modaya uygun ve şık bir duvak ile kıyafetinizi tamamlamanızın zamanı geldi. Bunun için çok fazla seçeneğiniz var. Peki ama gelinliğinizi tamamlayacak mükemmel duvağı nasıl bulacaksınız?

1-) Duvağınız, gelinliğinizle yarışacak türde olmamalıdır. Süslemelerin gelinliğinize benzer olmasından çok onu tamamladığından emin olun.

2-) Minyon gelinler, daha uzun duvakları tercih etmeliler. Çünkü bu tür duvaklar daha dökümlü ve uzun bir görüntü yaratır. Bedeninizin yarısına kadar gelen bir duvak, daha kıza boylu görünmenize nende olur.

3-) Hafif toplu bir yapınız varsa, gelinliğinizin boyunda, tek katlı bir duvak daha ince görünmenizi sağlar.

4-) Çocuksu bir görüntünüz var ancak daha seksi görünmek istiyorsanız, biraz hacimli bir duvak tercih edin. Bunun için de farklı uzunluklardaki birçok kattan oluşan duvakları kullanabilirsiniz.

5-) Kumaşın ve süslemelerin kalitesini kontrol edin. Gevşek ya da çözülmek üzere olan iplerin olup olmadığına ve boncukların, incilerin ya da kristallerin düzgün bir şekilde tutturulup tutturulmadığına emin olun.

6-) Birçok katı olan duvak, size düğün yemeği sırasında uzun olan parçaları çıkarma olanağı verir. Böylece organizasyon sırasında daha rahat hareket etme olanağına sahip olursunuz.

7-) Ailenizde nesilden nesle aktarılan antika bir duvağı düğününüzde kullanacaksanız, öncelikle kuru temizlemeye verip profesyonel bir şekilde temizlenmesini sağlayın. Sonra da gelinliğinizi seçerken duvağı mutlaka yanınıza alın. En mükemmel renk uyumunu sağlayabilmenizin tek yolu bu.

8-) Kuaförünüzle duvağınızı nasıl kullanmak istediğinizi konuşun. Bu sayede nikahtan sonra yapılacak organizasyonda eğer tercih ederseniz, duvağınızı rahatlıkla çıkartabilecek türde taktırabilirsiniz.

9-) Duvağınızı nasıl tutturacağınıza karar verin. Taç takarak daha fazla cazibe katabilirsiniz. Çiçek çelengi takarak daha da doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Her şeyin daha da sade görünmesi için görünmeyecek kadar küçük ya da şeffaf tokaları tercih edebilirsiniz.

10-) Duvaklar geleneksel aksesuarlardır. Fakat onları daha modern bir görünüme sokabilirsiniz. Süslü detayları azaltırsanız, çok daha sade ve modern görünümlü bir duvak elde edebilirsiniz.

Farklı duvak çeşitleri

Duvağın bir parçası olan tülü nikah sırasında yüzünüzü örtmek için kullanabilirsiniz. İsteğe göre bu parçayı kullanmayarak daha samimi bir görüntü yaratabilirsiniz.

Mantilla olarak da adlandırılan geleneksel İspanyol tipi dantelli duvak, omuzlara kadar sarkar ve süslü bir tarakla tutturulur.

Omuz hizasındaki duvaklar, aynı boyda kesilmiş tül, dantel ya da ipeğin bir ile dört kat arasında hazırlandığı modellerdir. Çok resmi olmayan gelinliğe geleneksel bir görüntü katar.

Dirsek ve parmak ucu hizasındaki duvaklar, Grek tipi gelinliklerde ve uzun boylu gelinlerde harika durur. Genellikle dört kat halinde hazırlanır ve hacimli durur.

Vals tipi duvaklar diz ile ayak bileği arasına kadar uzanır. Dört kattan oluşur ve bu katların boyları birbirinden farklı uzunluklarda olabilir.

Şapel tipi duvaklar gelinliğin arkasından yerlere kadar uzanır. Düz gelinlik modellerine ciddi bir hacim katar ve daha geleneksel bir hava verir. Bu yüzden de çok tercih edilir.


Kaynak: Perfect Wedding

Cigde 09.12.10 14:19

--->: Duvak Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler - Gelin Duvağı
 
sağol banada lazımdı bunlar işime yaradı merci cnm

Tarot 18.10.15 23:36

--->: Duvak Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler - Gelin Duvağı
 
Duvak Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler - Gelin Duvağı

Teşekkürler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:42 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2