tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Genel Kültür (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/)
-   -   Çocuğa Okul Çantası Alırken Nelere Dikkat Etmeli? (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/131034-cocuga-okul-cantasi-alirken-nelere-dikkat-etmeli.html)

Okyanus 11.09.13 22:12

Çocuğa Okul Çantası Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
 
Çocuğa Okul Çantası Alırken Nelere Dikkat Etmeli?


Okul alışverişi listesinin ilk sırasınd ayer alır okul çantaları.Peki çocuğumuz açanta alırken nelere dikkat etmmeiz gerekiyor.Çocuğumuzun sağlığını tehtit etmeyecek bir çanta nasıl seçilir.Çocuklaırmıza aldığımız sırt çantaları ne kadar sağlıklı çocuklarımızın sağlığını ne şekilde etkiliyor bu sırt çantaları hep birlikte öğreniyoruz.

Okula giden çocuklarda sırt çantası, sırt ağrısı için risk faktörü oluşturmakta.

Sırt çantası, ağırlığı ve uygun olmayan pozisyonda taşınması sonucu bu ağrıya adeta davetiye çıkaracaktır. Bu yüzden okul öncesi her anne babanın, çocuğunun boyuna ve ağırlığına uygun çanta seçimini yapması büyük önem taşıyor.Çocuklarda görülen omurga hastalıkları gelişmiş toplumlarda en sık karşılaşılan ve sakatlığa yol açan problemlerden birisidir bu nednele çocuğunuzun çantasının ağorlığını hesaplamayı unutmayın.

Bu konuda bildiğimiz bir gerçek ise şöyle genç yaşta bel ağrısı çekenlerde, daha ileri yaşlarda da bel ağrısı yaşanma riskinin arttığıdır bu nedenle okul çağındaki çocukların ve gençlerin, erken dönemlerden itibaren bel ağrısından korunmaları konusunda gerekli eğitimlerin verilmesi doğru çanta ve ekitmanlar seçilmesine dikkat etmek gerekiyor.

Sırt çantaları uygun kullanılırsa okul çocukları için okul kitap ve gereçleri taşımada en uygun çantalardır.Sırt çantaları yükün vücudun güçlü kasları üzerinde dağıtılması için dizayn edilmiştir. Sırt çantaları uygun kullanılmaz ise çocuklarda çeşitli kas , eklem ve sinir zedelenmelerine bağlı olarak ağrı ve uyuşmalar görülebilmektedir.Bu nedenle Çocuklarınızın sırt çantalarını çok fazla yüklemeyin.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:25 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2