tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Genel Kültür (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/)
-   -   İzmir Şehrinin Adı - İzmir Şehrinin Mitolojik Hikayesi - Mitolojide İzmir Şehri (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/135619-izmir-sehrinin-adi-izmir-sehrinin-mitolojik-hikayesi-mitolojide-izmir-sehri.html)

Kartal 03.08.14 01:43

İzmir Şehrinin Adı - İzmir Şehrinin Mitolojik Hikayesi - Mitolojide İzmir Şehri
 
İzmir Şehrinin Adı - İzmir Şehrinin Mitolojik Hikayesi - Mitolojide İzmir Şehri

İzmir
Şehrin asıl adı "Smyrna"dır. İzmir kelimesi Smyrna'nın halk arasındaki kullanış şeklidir. Homeros destanlarında bu kent ismini Kıbrıs Kralı Kinyras'ın kızı Smyra'dan alır ve tanrıça Artemis İzmirli'dir. Kimi kaynaklara göre de, İzmir şehrini ilk kuran Hititler değil, Amazonlar'dır. (Hititler de buraya Navlühun adını vermişlerdir.)

Ege'nin İncisi İzmir
Bir zamanlar, Anadolu'yu kasıp kavuran, baskınlar yapan, şehirleri yağma ederek tüm erkekleri kılıçtan geçiren bir Amazonlar çetesi varmış. Bunlar, erkeklerin egemenliğinden kurtulmak için onlara isyan eden savaşçı kadınlarmış.

Dal gibi vücutlu Amazonlar, atlara çıplak biner, oklarının yaylarına daha iyi çekebilmek için sağ göğüslerini kestirirlermiş. Bundan dolayı kendilerine memesiz anlamına gelen 'Amazon' adı verilmiş.

İşte böyle bir Amazon çetesi, birgün Ege sahillerinde dört nal at koştururken, İzmirhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgKörfezi kıyılarına gelmiş. Burayı çok beğenerek bir şehir kurmaya karar vermişler. Başkanlarının adı 'Zmirna' olduğu için, yeni kurdukları şehre de 'Zmirna' adını vermişler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:17 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2