tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Genel Kültür (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/)
-   -   Terazi Burcunun Mitolojik Hikayesi - Mitolojide Terazi Burcunun Hikayesi - Terazi Bur (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/135635-terazi-burcunun-mitolojik-hikayesi-mitolojide-terazi-burcunun-hikayesi-terazi-bur.html)

Kartal 03.08.14 14:46

Terazi Burcunun Mitolojik Hikayesi - Mitolojide Terazi Burcunun Hikayesi - Terazi Bur
 
Terazi Burcunun Mitolojik Hikayesi - Mitolojide Terazi Burcunun Hikayesi - Terazi Burcunun Hikayesi

- Libra / Scales / Terazi (24 Eylül - 23 Ekim): Başlangıçta Akrep Burcu'ndaki akrebin kıskaçları olarak düşünüldü. Sonradan Romalılar bu tarihlerde gece ile gündüz eşit duruma geldiklerinden denge ve eşitlik anlamında teraziyi kabul ettiler. Terazi orijinal isimler içinde canlı bir varlığın ismi verilmemiş tek burçtur.

Terazi Burcu Anibus ve Athena:

Yunan çok tanrıcılığının en ünlü ve önemli tanrılarından biri olan Athena ilgilendiği adalet ve yargı sebebiyle Terazi burcunun da yöneticisi kabul edilir. Athena için mitler "Zeus'un kafasından çıkan kızı" derler. Buna neden olarak da; Athena'nın Zeus'un kafasından tepeden tırnağa silahlı olarak çıkmış olmasıdır. Savaşçı bir ruha sahip olan Athena için Atina kentinin koruyucusu ve ruhu da denir. Mitolojide Kadim Mısır'ın Ölüler Kitabı'nda ölü ruhların kalpleri bir terazi yardımıyla tartılıyor ve onun içindeki iyilik ve kötülüklerin miktarları ortaya çıkıyordu. İyilik tarafı ağır basan ruhlar hemen orada ödüllendiriliyor kötülük tarafı ağır basanlar ise cezalandırılıyorlardı. Kadimhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgMısır inancında bu işlemi Çakal Başlı Tanrı diye adlandırılan Ölüler Tanrısı Anibus yapıyordu. Bu efsanelere dayanarak bu burca Terazi denmektedir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:45 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2