tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Genel Kültür (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/)
-   -   Bir Mitoloji Gerçek Oldu (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/135697-bir-mitoloji-gercek-oldu.html)

Kartal 03.08.14 23:10

Bir Mitoloji Gerçek Oldu
 
Bir Mitoloji Gerçek Oldu

Mitolojide Roma'nın kurucuları sayılan Romüs ve Romülüs kardeşlerin dişi kurt tarafından emzirildiği mağara ortaya çıkarıldı.

İtalya Kültür Bakanı Francesca Rutelli mağaranın Roma'nın göbeğindeki Palatino tepesinde bulunduğunu açıkladı.

“Roma ve İtalya arkeolojik ve artistik keşifleriyle bütün dünyayı şaşırtmaya devam ediyor” diyen bakan “mitolojik bir bölgenin hakikate dönüşmesinin inanılmaz bir şey olduğunu” söyledi.

Metrelerce toprak altında kalan “Lupercale” adlı mağaranın sonda yardımıylahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgtespit edildiği mozaik ve hayvan kabuklarıyla kaplı mağaranın çapının 65 yüksekliğinin ise 7 metre olduğu belirtildi.

Efsaneye göre Romülüs ve Romüs Alba Kralı Numitor'un torunlarıydı. Numitor'un kardeşi Amulius zorbalıkla onu tahtından indirdi. Kral Numitor'un kızı da Vesta Bakireleri Tapınağında rahibe olmaya zorlandıfakat savaş ilahı Mars Numitor'un kızına aşık oldu. Bu aşktan ikiz erkek kardeşler Romülüs ve Romüs doğdu. Bunu öğrenen Amulius ikizlerin boğularak öldürülmesini emretti. İkiz kardeşler bir sepetin içinde Tiber Nehri'ne bırakıldı. Neden sonra sepet sahile vurdu. İkizleri bulan bir dişi kurt kardeşleri emzirdi. Sonradan ikizleri bulan kralın çobanı onları kendi oğulları gibi büyüttü.

Romülüs ve Romüs büyüdükten sonra krala karşı ayaklandı ve onu öldürerek tahtı dedelerine verdi. İkizler İ.Ö. 753'te Palatino tepesinde şehir kurmayahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbaşladı. Romülüs kendini küçümseyen kardeşi Romüs'ü bir tartışma esnasında öldürdü. Şehre daha sonra Roma adı verildi.

Kaynak: İnternetten alıntıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:45 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2