tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Genel Kültür (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/)
-   -   Mitolojide Azazel - Azazel Kimdir - Mitolojide Azazel Kimdir - Mitolojide Azazel Nedi (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/135813-mitolojide-azazel-azazel-kimdir-mitolojide-azazel-kimdir-mitolojide-azazel-nedi.html)

Kartal 05.08.14 00:13

Mitolojide Azazel - Azazel Kimdir - Mitolojide Azazel Kimdir - Mitolojide Azazel Nedi
 
Mitolojide Azazel - Azazel Kimdir - Mitolojide Azazel Kimdir - Mitolojide Azazel Nedir

Azazel ya da Azazil (Aramice (İbrani trans.), Arapça: Azazil, İbranice:, Aze'ezel)

Azazil kelimesi, Arapça kökenli bir sözcüktür. Türkçe Şeytan anlamına gelmektedir. Yezidilik'te Yedigün Melek (Haft Raz Haftan)'ın birincisi. Melek Tavus (Tawûsê Melek, Melikê Tawis)'i simgeliyor.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi.../de/Azazel.jpg

Kabala düşüncesine göre, Enoch kitabında belirtildiği gibi olan ve insan kızlarıyla evlenerek dünyada Nefilim'ler çağını başlatan düşen meleklerin başı. Şeytanın Adem'e secde etme emrinin verilmesinden öncekihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgismidir. Yahudi geleneğinde de Azazil'den bu şekilde bahsedilmektedir.

İbni Kuteybe'ye göre, İblis'in isimlerinden biridir. Hallac-ı Mansur'a göre de Adem'e secde etmediği için azledilmiştir. Kur'an ve sahih hadis kitaplarında bu isme rastlanılmamaktadır.

İbranice'de El (tanrı) tarafından Azeez (desteklenmiş) anlamına gelir. Yom Kipur günündehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgmabeddeki hizmette yer alan iki keçiden, halkın günahını yüklenen birinin gönderildiği yer veya meleğin adıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:17 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2