tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Genel Kültür (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/)
-   -   Doğu ve Batı Mitolojisinde Tavuk - Mitolojide Tavuk - Mitolojilerde Tavuk (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/135881-dogu-ve-bati-mitolojisinde-tavuk-mitolojide-tavuk-mitolojilerde-tavuk.html)

Kartal 05.08.14 16:49

Doğu ve Batı Mitolojisinde Tavuk - Mitolojide Tavuk - Mitolojilerde Tavuk
 
Doğu ve Batı Mitolojisinde Tavuk - Mitolojide Tavuk - Mitolojilerde Tavuk

Tavuk, kutsal sayılan bir kümes hayvanı olup eski Türklerde egemenlik simgesidir. Oğuz Kaan sağ yanına kırk kulaç direk diktirip üzerine bir altın tavuk koyar; sol yanına da yine kırk kulaç direk diktirip üzerine bir gümüş tavuk koyar.

Eski Türklerin “12 Hayvanlı Takvimi” nde yer almıştır. Britanya'da eski bir inanışa göre yeni ay zamanı yumurtadan çıkan civcivler, diğerlerinden daha hızlı büyürler.

Bunu ayın büyütme gücüyle dolu olmasına bağlarlar. Romalı askerler civcivlerihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkendileriyle beraber savaşa götürmüşler ve onların hareketlerinde bir işaret aramışlardır.

Buna dayanarak tehlikeye karşı tüylerini büyü yapmakta ya da tıbbi amaçlı olarak kullanmışlardır. Civcivlerin tıbbi değeri çok daha önemlidir ve özellikle soğuk algınlığının tedavisinde kullanılırlar.

Eski Türkler ve diğer Ural kavimlerinde tanrılar için horoz kurban edilir. Bu daha çok kendilerine yeni ev yaptıranların uydukları bir kuraldır.

Buna göre, ev yapılırken evin belirli bir köşesine bir tanrı gelip yerleşir. Aile halkınınhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgmutluluğu ve refahı, bu tanrının memnun edilmesine bağlı olduğundan, daha evin temeli atılırken ev tanrısına düz beyaz bir horoz kurban edilir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:36 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2