tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Genel Kültür (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/)
-   -   Ankes Nedir - Ankes Ne Demektir - Ankes Anlamı - Ankes Ne Anlama Gelir (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/135891-ankes-nedir-ankes-ne-demektir-ankes-anlami-ankes-ne-anlama-gelir.html)

Kartal 06.08.14 00:07

Ankes Nedir - Ankes Ne Demektir - Ankes Anlamı - Ankes Ne Anlama Gelir
 
Ankes Nedir - Ankes Ne Demektir - Ankes Anlamı - Ankes Ne Anlama Gelir

Ankes, bankaların, taahhütlerini (mevduat ve cari hesaplardan nakit ödemeler ve diğer nakit ödeme gerektiren durumlar) yerine getirmek üzere hazır bulundurulan efektif parayı ve emisyon yapmaya yetkili bankaların çıkardıkları banknotlara karşılık olarak kasalarında hazır bulundukları gümüş ve altın rezervlerini ifade eder.

Her bankanın zorunlu olarak gerçekleştirmesi gerektiği gün sonu işlemleri neticesinde, her banka elindeki fazla banknot ve dövizleri T.C.M.B.'nın en yakın ilgili şubesine götürerek, o bankaya ait olan hesaba yatırır, böylecehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgihtiyaç fazlası parasal değer, T.C.M.B. hesaplarında değerlendirilir.

Birçok banka, şubelerini akşam gerçekleştirdikleri gün sonu neticesinde, kasalarında fazla para bulundurmamaları yönünde yönlendirir. Güvenlik ve atılhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgparanın değerlendirilmesi anlamında ankes yönetimi, her bankanın nakit işlemleri ile uğraşan tüm birimlerinde iyi yapılması gerekli bir prosedürdür.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:09 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2