tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Genel Kültür (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/)
-   -   Yunan Mitolojisinde Hyperion - Hyperion Kimdir - Yunan Mitolojisi Hyperion Kimdir (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/136000-yunan-mitolojisinde-hyperion-hyperion-kimdir-yunan-mitolojisi-hyperion-kimdir.html)

Kartal 12.08.14 23:25

Yunan Mitolojisinde Hyperion - Hyperion Kimdir - Yunan Mitolojisi Hyperion Kimdir
 
Yunan Mitolojisinde Hyperion - Hyperion Kimdir - Yunan Mitolojisi Hyperion Kimdir

Yunan mitolojisinde ışıktan sorumlu titan. Uranos ve gaianın oğludur. Kız kardeşi Theia ile evlenerek Helios (güneş), Selene (ay) ve Eosu (şafak) yaratırlar.

Satürn Uydusu Hyperion

Hyperion, kaotik dönüş yapan (ekseni etrafindaki dönüşü çok küçük etkiler nedeniyle önceden belirlenemeyen) bir satürn uydusudur. Bildigimiz uydu normlari içinde degildir. Standart küresel yapi Hyperion'da tamamen yamulmuş vaziyettedir.

En uzun çapı 370 km. olup bu büyüklükte bir uydunun normalde yuvarlak olmasü beklenir. En uzun ekseni satürn'ün merkezinden 45° kaçıktır.

Tüm bunlar Hyperion'a bir gökcisminin astronomik olarak yakın bir zamanda çarpmış olması ihtimalini kuvvetlendirmektedir. Bu çarpma sırasında hyperion'un kütlesinin üçte ikisini kaybetmiş olduğu sanılmaktadır. Normaldehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpguydular bu tip çarpmalar sonucu yörüngelerine saçılan maddelerin çoğunu geri toplarlar.

Ancak Hyperion'un Titan'a (ki kocaman bir uydudur) çok yakın olmak gibi bir şanssızlığı vardır. Bu yüzden dağılan parçaların çok büyük bir kısmını Titan çok az bir kısmını da Rhea toplamıştır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:58 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2