tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Genel Kültür (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/)
-   -   Japon Mitolojisinde Ezeli Ananın Ölümü - Japon Mitolojisinde İzanami'nin Ölümü (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/136005-japon-mitolojisinde-ezeli-ananin-olumu-japon-mitolojisinde-izanaminin-olumu.html)

Tolga 12.08.14 23:54

Japon Mitolojisinde Ezeli Ananın Ölümü - Japon Mitolojisinde İzanami'nin Ölümü
 
Japon Mitolojisinde Ezeli Ananın Ölümü - Japon Mitolojisinde İzanami'nin Ölümü

İzanami ölüyor; çünkü Ateş Tanrısını doğururken edep yerleri yanıyor. Yaratılış doğal bir son buluyor; fakat bu önemli ayrıntıya sadece Kojiki işaret ediyor. Nihongi ise; bu konuyu anlatıyor. Söz konusu ayrıntının öncelikle asıl olarak ve aşırı belirgin bir şekilde dile getirdiği husus, ezeli annenin üretkenlik gücünün yok edildiği ve öldüğü oluyor. Zira İzanami'nin ölümü olayı da aslında yalnızca bir transformasyondan meydana geliyor.

Tanrısal olanın hiçbir zerresi yok olamaz; fakat dönüşür. Örneğin İzanagi'nin, ölü eşihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgdolayısıyla döktüğü gözyaşları, bir tanrıça oluşturuyor. Bu tanrıça ağlamaya işaret ediyor.

Gerek Kojiki, gerekse Nihongi, İzanami'nin söz ediyorlar; fakat mekanlar farklı. Kojiki'de anılan Hiba Dağı, bilinmiyor. Kumano bölgesindeki Arima köyünde, İzanami'nin gömülü olduğu iddia edilen bir mağara gösteriliyor. Kuşku yok ki, gerçek bir mekana yönelik referanslarla olayların gerçekliğini kanıtlamahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgçabasında olan bu tür efsaneler, mitoloji sonrası akılcı bir döneme aittirler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:05 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2