tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Genel Kültür (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/)
-   -   Japon Mitolojisinde Dünyanın Döllenmesi ve Doğumu - Japon Mitolojisinde Dünyanın Doğu (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/136007-japon-mitolojisinde-dunyanin-dollenmesi-ve-dogumu-japon-mitolojisinde-dunyanin-dogu.html)

Tolga 12.08.14 23:56

Japon Mitolojisinde Dünyanın Döllenmesi ve Doğumu - Japon Mitolojisinde Dünyanın Doğu
 
Japon Mitolojisinde Dünyanın Döllenmesi ve Doğumu - Japon Mitolojisinde Dünyanın Doğumu

Ezeli çiftin ikinci üreme denemesi, adaların ve tanrıların, dağların, ırmakların, ağaçların ve otların doğumuyla ya da Nihongi'nin ifade ettiği üzere, bütün nesnelerin doğumuyla sonuçlanıyor.

Kojiki, ilk önce sekiz ada sayıyor. Bu adalar ilk başta doğduklarından onlara sekiz büyük ada ülkesi adı veriliyor. Bu, Japonya Ada İmparatorluğunun eski adlarından biridir. Bu isim Nihongi'de de, ilk başta doğmuş olan sekiz adanın dile getirilmesinden sonra zikrediliyor. Fakat sıralanan sekiz adanın hepsi örtüşmüyor, belirtilmeyen başka adalar da yer alıyor. Nihongi'de bunlar su köpüğünün pıhtılaşmasından meydana geliyor. Sekiz adanın vurgulanması, zikredilmediklerindeki uyumsuzluk, belirli başka adalarla sınırlı kalış; bütün bu hususlar, erken dönem Yamato devletindekihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgcoğrafi bilgilere ya da iktidar orantılarına yönelik düşüncelerin doğmasına yol açmışlardır.

Adaların doğumunu, tanrıların doğumu izliyor. Kojiki'de bu noktada anılan tanrıların ve haleflerin çoğu, sadece birer isimden ibaret kalıyor. Dört ya da beş tanesine norito'da, yani büyük ölçüde 8. yüzyılda kaleme alınmış olanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgresmi ritüel dualarda hitap ediliyor. Fakat daha başka bir rol oynamıyorlar. Kısmen resmi kült bağlamında, kısmen de halk inanışında saygı gören sayısı çok az.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:40 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2