tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Genel Kültür (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/)
-   -   Yunan Mitolojisinde Calypso - Calypso Kimdir - Yunan Mitolojisi Calypso Kimdir (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/136023-yunan-mitolojisinde-calypso-calypso-kimdir-yunan-mitolojisi-calypso-kimdir.html)

Tolga 13.08.14 00:31

Yunan Mitolojisinde Calypso - Calypso Kimdir - Yunan Mitolojisi Calypso Kimdir
 
Yunan Mitolojisinde Calypso - Calypso Kimdir - Yunan Mitolojisi Calypso Kimdir

Calypso "Kalypso", Homeros'un Odysseia destanında adı geçen gizemli tanrıça. Adı Yunanca gizlemek anlamına gelen kalyptein den türetilmiştir.

Homeros ona Olympos tanrıçalarının en büyüklerine verdiği dia theaon (yüce tanrıça) unvanını vermiştir ve Odysseia destanının unutulmaz kadın karakterlerinden biridir. Bir nympha veya bir Pleiad olduğu dahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgsöylenen Kalpso'nun güneş tanrısı Helios'la Perseis'in kızları olduğundan da bahsedilmektedir.

Kalypso, diğer tanrılardan uzakta ıssız bir adada oturur. Bu tanrıçanın yaşam tarzı, ataerkil bir düzene sahip olan Olympos'lulardan farklı olarak anaerkil bir düzeni temsil eder. Yaşadığı Ogygie adlı ıssız adanın Malta adası olduğu varsayılmaktadır. Kalypso, taşıdığı nitelikler açısından Anadolu'nun Ana Tanrıçası Kibele'yle benzerlikler taşır. İlk olarakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgFenikeliler'in yerleştiği Malta adasındaki müzelerde Kibele benzeri geniş kalçalı tanrıça heykelciklerine bolca rastlanır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:25 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2