tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Genel Kültür (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/)
-   -   Mitolojide Mantus - Mantus Kimdir - Mitolojide Mantus Kimdir (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/136095-mitolojide-mantus-mantus-kimdir-mitolojide-mantus-kimdir.html)

Tolga 13.08.14 23:51

Mitolojide Mantus - Mantus Kimdir - Mitolojide Mantus Kimdir
 
Mitolojide Mantus - Mantus Kimdir - Mitolojide Mantus Kimdir

Mantus ve karısı Mania, Roma ve Etrüsk mitolojilerinde yer altı dünyasının yani ahiretin tanrılarıdır. Ayrıca Mantua şehriyle de ilişkilendirilmişlerdir.

Mantus Zeus tarafından Tanrıcaların onun yakışıklılığı yüzünden gösterdikleri ilgiyi kıskanıp lanetlenip yer altı dünyasına sürülmüştür.

Karısı Mania'nında bir peri olduğuna inanılır Zeusun ilgisine karsılık vermeyince gazabına uğrayıp yeraltı dünyasına sürülmüştür Mantus'la Mania burda birbirlerine tanımış aşık olmuş ve evlenmişlerdir. Daha sonra çocukları Lares'le Manes doğmuştur. Lares Roma mitolojisinde evlerin koruyucusu olarak bilinir. Manes, Herodot'a göre Maeonya'nın ilkhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkralıdır. kesin olmamakla birlikte Manes'in Zeusa baş kaldırması ve Zeusun onu cezalandırıp bir ölümlü haline getirdiği söylenmektedir. Lares ise bir ölümlüye aşık oldu için Tanrısal niteliklerinden vazgeçip onun gibi sıradan biri olarak hayatını sürdürmüştür.

Ayrıca Mantus Litvanyada çok kullanılan bir isimdi.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:35 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2