tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Genel Kültür (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/)
-   -   Hint Mitolojisinde Sadu - Sadu Nedir - Hint Mitolojisi Sadu Nedir (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/136269-hint-mitolojisinde-sadu-sadu-nedir-hint-mitolojisi-sadu-nedir.html)

Tolga 22.08.14 18:58

Hint Mitolojisinde Sadu - Sadu Nedir - Hint Mitolojisi Sadu Nedir
 
Hint Mitolojisinde Sadu - Sadu Nedir - Hint Mitolojisi Sadu Nedir

Sadu veya Sadhu, kendini dünya nimetlerinden çekmiş ya da yoga yapan (yogi) kişiler için kullanılan bir terim olup bu kişiler hayatın ilk üç Hindu amacının peşinden koşmaya boş vermiştir: kama (eğlence), artha (pratik amaçlar) ve dharma (görev). Sadular sadece, meditasyon yoluyla moksha'ya (özgürlüğe) erişmeye ve tanrıyı düşünmeye adanmıştır. Sadular sıklıkla vazgeçişi sembolize eden okre renk kıyafetleri tercih ederler. Kadın olanlarına sadvi denir.

Theravada Budizm'e göre, bu terim kadim Pali dilinde, söylenen bir şeye katılmak amacıyla ya da Buddha'nın bir konuşması zikredildikten sonra kullanılmaktadır. "Çok güzel söylediniz, çok yerinde bir söz,http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkatılıyoruz" manasında iki üç kere "Sadu! Sadu! Sadu!" diye tekrarlanır.

Saduların Toplumdaki Yeri

Sadular tüm maddi ve cinsel bağlarını bırakarak Hindistan'ının dört bir yanındaki inlerde, ormanlarda ve tapınaklarda yaşarlar. Hindistan'da yaklaşık 4-5 milyon sadu yaşamaktadır. Karma etkisinin ortadan yok olması için, kendilerine acı çektirmek amacıyla, zor pozisyonlar alarak o şekilde senelerce dururlar. Toplumu koruduklarına inanıldığından halkın çoğu onlarahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyiyecek getirmekte ve destek olmaktadır. Sadular asla sadaka kabul etmezler ancak kendisine sadu görüntüsü vermiş pek çok dilenci bu imajla para kazanmaktadır.

Kartal 30.12.18 03:38

Hint Mitolojisinde Sadu - Sadu Nedir - Hint Mitolojisi Sadu Nedir
 
Hint Mitolojisinde Sadu - Sadu Nedir - Hint Mitolojisi Sadu Nedir

Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:44 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2