tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Genel Kültür (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/)
-   -   Mısır Mitolojisinde Sekhmet - Sekhmet Kimdir - Mısır Mitolojisi Sekhmet Kimdir (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/136279-misir-mitolojisinde-sekhmet-sekhmet-kimdir-misir-mitolojisi-sekhmet-kimdir.html)

Tolga 22.08.14 19:17

Mısır Mitolojisinde Sekhmet - Sekhmet Kimdir - Mısır Mitolojisi Sekhmet Kimdir
 
Mısır Mitolojisinde Sekhmet - Sekhmet Kimdir - Mısır Mitolojisi Sekhmet Kimdir

Sekhmet eski Mısır mitolojisinde savaş ve yıkımın tanrıçasıdır. Aslan başlı veya bir aslan olarak tasvir edilir. Bir zamanlar Bastet'le özdeleştirilirdi.

Bir efsaneye göre Sekhmet Ra'nın emri üzerine Ra'ya eskiden inanıp şimdi inanmayanları tek tek yok edeceğine tüm insan neslini yok etmeye çalışmıştır. Ama Sekhmet insan kanının tadını öyle sevmiştir ki önüne geleni öldürmüştür. Ra'nın rahipleri ve müritlerini bile. Ra çok geç kalmadan Nilhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgNehri'ni kırmızı bir tozla Nil'e kırmızı rengini verir, ancak bu bir büyüdür. Sekhmet onu kan zannedip içtiğinde büyü onu eski haline çevirir ve insan neslinin tükenmesine Ra engel olur.

Ayrıca Hathor'un ikinci kimliği olduğu sanılır, ölülerin iç organlarını korumada yardım eder, mumyalama işlemlerini organize eder, büyü gücü vardır. Hastalıklarıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgiyileştirme gücü olduğundan sargıların tanrıçası olarak da bilinmektedir. Büyü gücü ve kötü niyetli insanlara ölüm verdiği için Selket'le de bütünleştirilir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:49 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2