tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Genel Kültür (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/)
-   -   Yunan Mitolojisinde Sisyphos - Sisyphos Kimdir - Yunan Mitolojisi Sisyphos Kimdir (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/136297-yunan-mitolojisinde-sisyphos-sisyphos-kimdir-yunan-mitolojisi-sisyphos-kimdir.html)

Tolga 22.08.14 21:20

Yunan Mitolojisinde Sisyphos - Sisyphos Kimdir - Yunan Mitolojisi Sisyphos Kimdir
 
Yunan Mitolojisinde Sisyphos - Sisyphos Kimdir - Yunan Mitolojisi Sisyphos Kimdir

Aiolos'un oğlu, Korint kralı Sisyphos tanrı-ırmak Asopos'a, kızı Aigina'nın Zeus tarafından kaçırılmış olduğunu söyleyerek Zeus'u ele vermesine karşılık kalesi içinde bir pınarın akıtılmasını sağlar.

Bu hainlik Zeus'un öfkesine neden olur. Zeus ona ölüm meleği Thanatos'u gönderir. Sisyphos, Thanatos'u zincire vurur; onu özgürlüğüne kavuşturmak için Zeus müdahale etmek zorunda kalır. Ölüler Ülkesine götürülen Sisyphos kaderine katlanmak istemez. Kendisine cenaze töreni yapmamasınıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkarısından ölmeden önce istemiştir. Törensizlği hoş karşılamayan Hades, dinsiz karısını cezalandırması için Sisyphos'un yeryüzüne dönme önerisini kabul eder... Sisyphos daha yıllarca yeryüzünde yaşayacaktır.

Nihayet, gerçek ölümünde cezalandırılır. Ölüler Ülkesi tanrıları onu sonsuza dek taşhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyuvarlamaya mahkum ederler; hedefe her yaklaşmada taş yine aşağıya düşer.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:17 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2