tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Genel Kültür (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/)
-   -   Hayat Ne Zaman Başladı? (http://www.tualimforum.com/genel-kultur/15764-hayat-ne-zaman-basladi.html)

blue 29.09.08 17:58

Hayat Ne Zaman Başladı?
 
Hayat Ne Zaman Başladı?

Bilimsel çalışmalar, yeryüzünde hayatın başlangıcının 1.000.000.000 ( bir milyar ) yıl önceye kadar uzandığını belirtmektedir. Ancak hayatın ne şekilde başladığı her şeye rağmen kesinlikle bilinmiyor.

Bazı çevrelere göre,bir göktaşı, ya da parçalanan bir gezegenden düşen zerreler hayatın başlangıcında temel olmuştur. Diğer bazı bilginler ise,hayatın doğrudan doğruya dünya

üzerinde başladığını ileri sürmektedirler. Bunlara göre, dünyanın zamanla soğuması esnasında çeşitli kimyasal bileşimler ortaya çıkmıştır. Protoplazma da bunların bir kısmından meydana gelmiştir. Sözkonusu görüş, virüslerin karışık atom moleküllerinden meydana geldiğinin keşfine dayanmaktadır. 1930 yılında Amerika'da Dr. William Stanley'in yaptığı bu çok önemli keşif, tütün virüsünün billurlaşmış (kristalize) proteinden ibaret olduğu gerçeğini ortaya koymuştur.Kimyasal bir molekül olan bu protein, cansız maddelerde görülmemiş bir çoğalabilme özelliğine sahiptir.

Bu doğrultudaki çalışmaların gelişmesi sonucu, günümüzde yapay hücreler bile meydana getirilebilmektedir. Hücre , bütün canlıların temel taşıdır. Bazı yapay hücreler,tek hücreli amipler gibi hareket edebilmektedir. Aynı yapay hücrelerin, tıpkı canlı hücreler gibi bazı şartlarda (zehirlenince, havasız kalınca) öldükleri de bir gerçektir. Ancak, bunların gerçek anlamıyla canlı oldukları söylenemez.

Bütün canlılar peltemsi bir madde protoplazmadan meydana gelmiştir. Canlılardaki protoplazma da hücreler halinde düzenlenmiştir. Bitki ve hayvan hücrelerinin çeşitli biçimlerde olmasına rağmen ortak yönleri çoktur. Protoplazma, dolayısıyla hücre yapısındaki ortak özellik, hepsinde karbon, hidrojen, oksijen, azot, fosfor, kükürt, klor, kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum,demir gibi asal elemanların bulunmasıdır. Ayrıca, miktarları çok daha az olmak üzere iyot,flüor, silikon,bakır,boron ve manganez elemanlarının varlığı da bilinmektedir. Bilimsel deneylere dayanan çalışmalar, protoplazmanın yapısında kırk iki çeşit eleman olduğunu ortaya koymuştur.

Böylece yukarda isimlerini verdiğimiz elemanlar, hayati canlılığı meydana getirmek için çeşitli bileşimler yapısındadır.

Bunları da şu şekilde sıralayabiliriz:

1-Karbonhidratlar

2-Yağlar

3-Proteinler

4-Tuzlar

5-Su

6-Enzimler



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:55 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2